Zmagoslavni dvig roke Juliana Schieberja. Foto: EPA
Zmagoslavni dvig roke Juliana Schieberja. Foto: EPA
Felipe Santana
Branilec Felipe Santana je v 93. minuti žogo v neposredni bližini vrat le nekako spravil za črto in Borussio prvič po letu 1998 popeljal v polfinale. Foto: EPA
Jürgen Klopp
Trener Borussie Jürgen Klopp slavi izjemno zmago. Foto: EPA
Joaquin
Joaquin je z zadetkom sredi prvega polčasa napovedal razburljivo tekmo. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Veselje Cristiana Ronalda po prvem golu v Carigradu. Foto: EPA
Jose Mourinho in Didier Drogba
Pozdrav starih znancev iz Chelseaja po koncu tekme - Jose Mourinho in Didier Drogba. Foto: EPA
Trenerja po neverjetni tekmi v Dortmundu

Na prvi tekmi na jugu Španije je bilo prejšnjo sredo 0:0.
Nogometaši Reala so medtem na povratni četrtfinalni tekmi v Carigradu proti Galatasarayu izgubili s 3:2, a po zaslugi zmage na prvem srečanju s 3:0 vseeno napredovali med najboljše štiri ekipe v najelitnejšem evropskem tekmovanju.
Lewandowski odgovoril Joaquinu
Srečanja v Dortmundu se bodo vsi še dolgo spominjali. Malaga je dvakrat vodila, a na koncu ostala praznih rok. Po statični uvodni polovici prvega polčasa je prvič povedla v 25. minuti, ko je Joaquin na robu kazenskega prostora na tla spravil Marcela Schmelzerja in z levico med nogama Nevena Subotića streljal v spodnji kot. Vratar Roman Weidenfeller je bil prekratek.
Borussia je izenačila v 40. minuti, strelec pa je bil njen najboljši strelec v tej sezoni Robert Lewandowski. Akcija se je začela na desni strani, kjer je Mario Götze podal v sredino, od tam pa je žogo sijajno v kazenski prostor s peto podaljšal Marco Reus. Lewandowski je švignil mimo vratarja Willyja Caballera in zatresel mrežo.
Sodniki spregledali dva "ofsajda"
V drugem polčasu se je Caballero kar nekajkrat izkazal z imenitnimi obrambami (tako kot že v Malagi) in preprečil drugi zadetek Borussie. V 82. minuti pa je sledil nov šok za privržence črno-rumenih. Malaga je izkoristila enega izmed protinapadov in se prek rezervista Eliseuja znašla na robu napredovanja. Počasni posnetek je pokazal, da je zadel iz nedovoljenega položaja.
Toda v štiriminutnem sodnikovem podaljšku je Borussia napadla na vse ali nič ter z zadetkoma Reusa in Felipeja Santane v 91. in 93. minuti povsem preobrnila izid. Tudi pri akciji za zadnji gol so sodniki spregledali "ofsajd". Brazilski branilec je v gneči žogo nekako le spravil čez črto, a pri predložku Lewandowskega v kazenski prostor predtem so bili "prehitri" kar štirje nogometaši Borussie. Večine izmed 65.829 gledalcev na največjem stadionu v Nemčji seveda to ni motilo in so še dolgo proslavljali dramatično zmago.
Deseti in enajsti zadetek Ronalda
Real je v Turčiji že v 7. minuti skupno vodstvo povišal na 0:4. Zadel je Cristiano Ronaldo, ki je najboljši strelec Lige prvakov. Po kotu in izbiti žogi se je akcija nadaljevala z nizkim predložkom Samija Khedire z desne strani, Portugalec pa je desetič letos v polno meril iz bližine.
V 57. minuti je izid poravnal Emmanuel Eboue z močnim diagonalnim strelom v zgornji kot z roba kazenskega prostora po prodoru Wesleyja Sneijderja po levi strani, v 71. minuti pa je Nizozemec ponovno izigral gostujočo obrambo, približno 18 metrov od vrat potisnil žogo med nogama Raphaela Varaneja in zadel za vodstvo Galatasaraya z 2:1. Minuto pozneje je Didier Drogba po podaji Nordina Amrabata s peto mojstrsko povišal na 3:1 in napovedal še zanimivo končnico tekme, toda Ronaldo je v 93. minuti po podaji Karima Benzemaja zadel še enkrat in dokončno potrdil napredovanje "galaktikov".

Liga prvakov, četrtfinale, povratni tekmi

BORUSSIA DORTMUND
- Malaga 3:2 (1:1) 0:0
Lewandowski 40., Reus 91., Santana 93.; Joaquin 25., Eliseu 82.

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Felipe Santana, Schmelzer , Gündogan ( 86./Hummels), Bender ( 72./Sahin), Blaszczykowski ( 72./Schieber), Götze, Reus, Lewandowski.

Malaga: Willy, Jesus Gamez , Demichelis, Sanchez, Antunes, Toulalan , Camacho, Joaquin ( 87./Portillo), Julio Baptista ( 83./Santa Cruz), Isco, Duda ( 74./Eliseu).

Sodnik: Craig Thomson (Škotska)


Galatasaray - REAL MADRID 3:2 (0:1) 0:3
Eboue 57., Sneijder 71., Drogba 72.; Ronaldo 7., 93.
RK: Arbeloa 90./Real

Galatasaray: Muslera, Eboue ( 80./Elmander), Kaya, Gökhan Zan, Riera, Felipe Melo, Ham. Altintop ( 46./Amrabat ), Selcuk Inan, Sneijder , Umut Bulut ( 64./Sarioglu), Drogba.

Real Madrid: Diego Lopez, Essien ( 31./Arbeloa ), Pepe, Varane, Coentrao, Khedira, Modrić, di Maria, Özil ( 81./Albiol), Ronaldo, Higuain ( 73./Benzema).

Sodnik: Stephane Lannoy (Francija)

Sreda ob 20.45:
JUVENTUS - BAYERN 0:2

BARCELONA - PARIS SG 2:2

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.
Trenerja po neverjetni tekmi v Dortmundu