Andres Iniesta in Lionel Messi sta zrežirala izenačenje Barcelone. Foto: Reuters
Andres Iniesta in Lionel Messi sta zrežirala izenačenje Barcelone. Foto: Reuters
Chelsea
Chelsea proslavlja vodilni zadetek Williana. Foto: Reuters
Thomas Müller
Thomas Müller je ob koncu prvega polčasa načel mrežo Bešiktaša. Foto: Reuters
Robert Lewandowski in Thomas Müller
Robert Lewandowski je dosegel zadnja dva gola Bayerna. Foto: Reuters
Zadetki s tekme med Bayernom in Bešiktašem

V zanimivem prvem polčasu so ritem po pričakovanjih narekovali gosti, a so imeli lepše priložnosti gostitelji, ki so se dobro branili in bili nevarni, ko so napadli. Willian je dvakrat s približno 20 metrov zadel vratnico, najprej v 33. minuti, osem minut pozneje pa še drugo. Že na začetku tekme, v 5. minuti, je z roba kazenskega prostora z levico zapretil Eden Hazard, a je žoga šla čez vrata.
Willian je v 62. minuti vendarle zadel za vodstvo angleških prvakov z 1:0. Znova si je našel nekaj prostora in streljal s podobne razdalje kot v prvem polčasu ter z natančnim strelom po tleh z desnico ob vratnici matiral Marc-Andreja ter Stegna.
Katalonci so izenačili v 75. minuti, ko so domači pri gradnji napada napravili napako pred svojimi vrati (Andreas Christensen je bil tisti, ki si je privoščil nespametno podajo čez kazenski prostor), do žoge je prišel Andres Iniesta in podal do Lionela Messija, ta pa je s sredine kazenskega prostora z levico zatresel mrežo za 1:1. To je bil sploh prvi zadetek Argentinca v karieri proti Chelseaju, odigral je že deveto tekmo! V prvem polčasu je pripravil lepo priložnost Paulinhu, ki pa je z glavo streljal mimo vrat.

Barcelona se bori za 11. zaporedno uvrstitev v četrtfinale, Chelsea pa je v zadnjih petih sezonah med najboljših osem ekip napredoval le enkrat.

Bayern z igralcem več nadigral Bešiktaš
Bayern je pred domačimi navijači gostil Bešiktaš in slavil s 5:0. Turki so že v 16. minuti ostali brez izključenega Domagoja Vide, ki je napravil prekršek nad Robertom Lewandowskim kot zadnji mož v obrambi, a si kljub temu v prvem polčasu pripravili dve lepi priložnosti, ki pa ju niso izkoristili. V 43. minuti je nemški prvak povedel z zadetkom Thomasa Müllerja po prodoru in nizkem predložku Kingsleyja Comana z leve strani.
Francoz je v 53. minuti povišal na 2:0 s približno desetih metrov. Malo predtem je Lewandowski s prostega strela stresel vratnico. V 66. minuti je Müller še enkrat meril v polno po akciji Arjena Robbna in Joshue Kimmicha. Lewandowski se je v 79. minuti iz bližine še sam vpisal med strelce po odbiti žogi vratarja Fabrija po strelu Matsa Hummelsa. Poljski napadalec je v 88. minuti postavil končni izid, podal je Müller.

Osmina finala, prvi tekmi
CHELSEA - BARCELONA 1:1 (0:0)
Willian 62.; Messi 75.
Chelsea: Courtois, Rüdiger , Christensen, Azpilicueta, Kante, Fabregas ( 84./Drinkwater), Alonso, Moses, Hazard, Willian, Pedro ( 83./Morata ).

Barcelona: ter Stegen, Jordi Alba, Umtiti, Pique, Sergi Roberto, Busquets , Paulinho ( 63./Aleix Vidal), Rakitić , Iniesta ( 92./Andre Gomes), Messi, Suarez .
Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)


BAYERN - BEŠIKTAŠ 5:0 (1:0)
Müller 43., 66., Coman 53., Lewandowski 79., 88.
RK : Vida 16./Bešiktaš

Bayern: Ulreich, Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba, Javi Martinez, Vidal ( 83./Tolisso), Müller, James Rodriguez ( 44./Robben), Coman ( 81./Ribery), Lewandowski .

Bešiktaš: Fabri, Erkin ( 69./Gönul), Pepe , Vida , Adriano, Hutchinson, Medel ( 85./Arslan), Quaresma , Talisca, Babel, Vagner Love ( 57./Tošić ).
Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)
Povratni tekmi bosta 14. marca.

Zadetki s tekme med Bayernom in Bešiktašem