Agim Ibraimi pri izidu 4:0 ni izkoristil priložnosti, da bi po prekršku nad njim z 11-metrovke znižal izid. Foto: Reuters
Agim Ibraimi pri izidu 4:0 ni izkoristil priložnosti, da bi po prekršku nad njim z 11-metrovke znižal izid. Foto: Reuters
Didier Drogba
Zadovoljstvo Didierja Drogbaja po povišanju na 2:0. Foto: Reuters
Eden Hazard in Jose Mourinho
Jose Mourinho daje navodila Edenu Hazardu. Foto: Reuters
Eric Maxim Choupo Moting in Klaas Jan Huntelaar
Eric Maxim Choupo Moting in Klaas Jan Huntelaar se veselita zmagovitega zadetka Schalkeja proti Sportingu v 93. minuti. Kamerunec je zadel z 11-metrovke po domnevnem igranju z roko Jonathana Silve, vendar je televizijski posnetek pokazal, da ga je žoga zadela v glavo. Foto: Reuters
Kako so Štajerci pospremili poraz v Londonu
Kliton Bozgo o tekmi Chelsea - Maribor
Vrhunci tekme Chelsea - Maribor


Štajerci so pogumno začeli tekmo in si pripravili tudi prvo priložnost, ko je po protinapadu Agima Ibraimija in predložku Mitje Vilerja z leve strani s sedmih metrov Damjan Bohar z glavo streljal prek vrat.
Remy izkoristil napako v obrambi
Nato pa se je tekma obrnila v drugo smer. Najprej je v 13. minuti Loic Remy prejel žogo na desni strani, izigral Marka Šulerja in neoviran v polno streljal z roba kazenskega prostora za vodstvo z 1:0. Šuler in Mitja Viler se nista uspela sporazumeti pri prevzemanju.
Rezervist Drogba hitro do zadetka
Remy je moral že tri minute pozneje zaradi poškodbe stegenske mišice mesto na zelenici prepustiti Didierju Drogbaju. Legendarni napadalec je v 16. minuti tudi povišal na 2:0, ko je bil uspešen z 11-metrovke. Po izgubljeni žogi Maribora na sredini igrišča je po podaji Williana na robu kazenskega prostora žoga v roko zadela Aleša Mertlja, zato je sodnik pokazal na belo točko.
Terry zadel iz ofsajda
Tretji zadetek so Londončani v 30. minuti dosegli iz bližine vrat, ko je John Terry iz nedovoljenega položaja (!) v mrežo potisnil žogo po nizki podaji Cesca Fabregasa z desne strani. Gostitelji so bili še nekajkrat nevarni, vijoličasti pa so zapretili še v 14. minuti, ko je Ibraimi z leve strani streljal od daleč, žoga se je neugodno odbila pred Petrom Čechom, ta pa jo je izbil v kot.
Smola Vilerja
Drugi polčas se ni začel po željah gostov. V 54. minuti je po levi strani pred vrata prodrl Filipe Luis in podal na drugo stran, kjer je streljal Eden Hazard, žoga pa se je od desnice Vilerja odbila za hrbet Jasmina Handanovića. Avtogol.

Ibraimi padel in izvajal 11-metrovko
Deset minut pozneje so imeli Mariborčani priložnost za znižanje izida z 11-metrovke, a je po prekršku Nemanje Matića, ki je s hrbta podrl Ibraimija, Makedonec z bele točke zadel levo vratnico Chelseajevih vrat.

Zadnja dva gola prispeval Hazard
V 75. minuti je Willian od daleč s silovitim strelom stresel prečko, dve minuti zatem pa se je na semaforju vseeno izpisal izid 5:0. Hazard je izkoristil 11-metrovko, ki jo je sodnik dosodil po domnevnem prekršku Šulerja nad Branislavom Ivanovićem. Sporna odločitev.

Končni izid je postavil prav Belgijec v 90. minuti. Po dolgi podaji Williana s svoje polovice igrišča je preigral Aleša Mejača in neubranljivo meril iz sredine kazenskega prostora.

Mejač začel namesto Vršiča
Vijoličasti kljub sobotnemu prvenstvenemu porazu proti Celju (1:2) pred tekmo še zdaleč že vnaprej niso vrgli puške v koruzo: letos v najmočnejšem evropskem nogometnem tekmovanju namreč pred to tekmo niso poznali poraza! Skozi kvalifikacije so se med elito prebili s tremi zmagami in tremi remiji, nato pa v skupini G remizirali z 1:1 tako doma proti Sportingu kot na gostovanju pri Schalkeju.
Chelsea, ki že prepričljivo vodi v angleškem prvenstvu, je začel dvoboj z vsemi udarnimi možmi, manjkal je le napadalec Diego Costa. Maribor tokrat prvič v sezoni ni imel težav s poškodbami nosilcev igre, zato je lahko Ante Šimundža izbiral med vsemi najboljšimi. Začetna postava je bila pričakovana, nekoliko presenetljiva je bila le uvrstitev Mejača v udarno enajsterico namesto Dareta Vršiča.

41.126 gledalcev
Stadion Stamford Bridge v zahodnem Londonu je bil razprodan, med 41.126 navijači pa je stiskalo pesti tudi okoli 1.500 privržencev Maribora.
Izjave po tekmi

Ante Šimundža, trener Maribora: "Preprosto, igrali smo proti kandidatu za osvojitev Lige prvakov. Igrali proti najtežjemu nasprotniku nasploh. Videli smo, kaj pomeni kakovost, Chelsea je bil danes preprosto predober. Delali smo tudi napake, ki so sestavni del igre, če jih ne bi bilo, bi bil izid drugačen. Danes smo imeli priložnost za zadetek, a Chelsea je pokazal svojo kakovost."

Marcos Tavares, kapetan Maribora: "Vsi vemo, da je Chelsea favorit, da je najboljša ekipa naše skupine. Zelo težko je igrati proti Londončanom. V prvem polčasu smo na začetku dobro igrali, v nadaljevanju bi lahko bilo boljše. V drugem delu smo imeli tudi enajstmetrovko, a nismo zadeli. S takšnim bremenom v glavah je potem težko razmišljati naprej. Zdaj se moramo osredotočiti na domače prvenstvo. Nam napadalcem je bilo težko prebijati obrambo Chelseaja, so zelo izkušeni, igrajo na najvišji ravni. Delamo tako, da bomo na drugi tekmi doma zaigrali bolje in pokazali več."

Jose Mourinho, trener Chelseaja: "Vedel sem, da bomo morali igrati zelo resno, da moramo zmagati. Nismo zmagali proti Schalkeju, zato Mariboru danes nismo dovolili igrati udobno, temveč smo zaigrali resno od vsega začetka. Mariboru se najverjetneje pozna, da slovenska liga, kjer igra, ni na takšni ravni. Za to, da igra v Ligi prvakov, tako kot igra, mu lahko le čestitam. Danes sem moral igrati z najboljšo ekipo na najvišji ravni. Zdaj imamo sedem točk in smo v dobrem položaju."

Nemanja Matić, igralec Chelseaja: "Čestitam Mariboru za današnjo igro, da so pogumno prišli na naš stadion in poskusili z borbeno igro. Pričakovali smo, da bomo dominirali vso tekmo, dobro smo napadali, prav tako sodelovali v obrambi in izkoristili svoje priložnosti. Maribor je v nekaj poskusih pokazal, da igra dober nogomet, predvsem v uvodnih desetih minutah. Slovenija mora biti ponosna na to mlado ekipo, ki se je danes predstavila v Londonu."

LIGA PRVAKOV, SKUPINA G
3. krog:
CHELSEA - MARIBOR 6:0 (3:0)
41.126; Remy 13., Drogba 23./11-m, Terry 30., Viler 54./ag, Hazard 77./11-m, 90.
V 64. minuti je Ibraimi (Maribor) z 11-metrovke streljal v vratnico.

Chelsea (4-2-3-1): Čech; Filipe Luis, Terry, Zouma, Ivanović; Matić, Fabregas ( 60./Ake); Hazard, Willian, Oscar ( 73./Solanke); Remy ( 16./Drogba).
Maribor (4-4-1-1): Handanović; Viler ( 57./Vršič), Šuler, Rajčević, Stojanović; Filipović, Mertelj, Mejač, Bohar; Ibraimi ( 68./Zahović); Tavares ( 72./Mendy).
Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)


SCHALKE - SPORTING 4:3 (1:1)
Obasi 36., Huntelaar 51., Höwedes 60., Choupo Moting 93./11-m; Nani 16., Silva 64./11-m, 78.
RK: Mauricio 33./Sporting

Lestvica:                        
CHELSEA          3  2 1 0  8:1  7
SCHALKE          3  1 2 0  6:5  5
MARIBOR          3  0 2 1  2:8  2
SPORTING LIZBONA 3  0 1 2  4:6  1

Kako so Štajerci pospremili poraz v Londonu
Kliton Bozgo o tekmi Chelsea - Maribor
Vrhunci tekme Chelsea - Maribor