Branislav Ivanović je bil junak v podaljšku. Foto: EPA
Branislav Ivanović je bil junak v podaljšku. Foto: EPA
Didier Drogba
Didier Drogba je z glavo začel povratek Chelseaja. Foto: EPA
Gokhan Inler
Gokhan Inler je z izjemnim strelom znižal na 2:1. Foto: Reuters
Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo je odlično začel na klopi Chelseaja. Uspešen je bil v osmini finala Pokala FA v Birminghamu, v Premier ligi se je veselil zmage nad Stoke Cityjem z 1:0, največja pa je vsekakor zmaga v Ligi prvakov nad Napolijem. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je s 25 metrov presenetil vratarja Sergeja Čepčugova. Foto: EPA

Chelsea je rešil angleško čast, saj bi v primeru izpada modrih Anglija prvič po 16 letih ostala brez predstavnika v četrtfinalu Lige prvakov.
Drogba načel mrežo Napolija
Italijani so bili na uvodu srečanja veliko bolj nevarni. Zapretila sta Marek Hamšik in Ezequiel Lavezzi, Edinson Cavani pa je v 13. minuti iz ugodnega položaja na levi strani zadel le zunanji del mreže.
Gostitelji so povedli v 29. minuti, ko je Ramires podal z leve strani, Didier Drogba pa je z močnim strelom z glavo zatresel mrežo. V sodnikovem dodatku prvega dela je imel Chelsea izjemno priložnost, da že do odmora izniči prednost Neapeljčanov. David Luiz je sijajno podal z desne strani pred vrata, na daljši vratnici sta bila že pripravlejna Drogba in Juan Mata, a je v zadnjem trenutku posredoval Paolo Cannavaro.
Evrogol Inlerja za šok na Stamford Bridgeu
V 47. minuti je kot izvajal Frank Lampard, John Terry pa je žogo z glavo mojstrsko poslal v malo mrežico. Napoli je nato takoj pritisnil in znižal že osem minut zatem. Po podaji rezervista Andree Dossene je slabo posredoval Terry, žogo je izbil naravnost na nogo Gökhana Inlerja, ki si je žogo zaustavil s prsmi in nato z desnico z roba kazenskega prostora razparal mrežo, Petr Čech ni imel možnosti.

Lampard z bele točke izsilil podaljšek
Chelsea je v nadaljevanju silovito pritisnil. V 63. minuti je Daniela Sturridga zamenjal Fernando Torres, ki ni zadel že vse od 19. oktobra. Četrt ure pred koncem je po strelu Ivanovića z glavo Dossena igral z roko v kazenskem prostoru. Sodnik dr. Felix Brych je takoj stegnil desno roko na belo točko. Lampard je z močnim strelom po sredini vrat matiral Morgana De Sanctisa.
Ivanović v slogu napadalca zabil pod prečko
Odločali so podaljški. V 105. minuti je razigrani Drogba z desne strani lepo našel Ivanovića, ki je bil osamljen pred vrati. Srbski branilec je z desetih metrov poslal žogo pod prečko v slogu najboljših napadalcev. Napoli je vse moči usmeril v napad, vstopila sta Goran Pandev in Eduardo Vargas. Modri so se odlično branili, v 120. minuti pa je izjemno priložnost po protinapadu zapravil Drogba, ko je streljal mimo vrat.
Real zanesljivo med osmerico
Madridski Real je premagal CSKA s 4:1 in se zanesljivo uvrstil v četrtfinale. Prva tekma v Moskvi se je končala z remijem (1:1). V 26. minuti je bil natančen Gonzalo Higuain, ki je iz bližine zadel po podaji Ricarda Kakaja. Vodstvo Reala je v 55. minuti podvojil njihov najboljši strelec Cristiano Ronaldo, ki je zadel po slabem posredovanju Sergeja Čepčugova. Ruski vratar je žogo nesretno izpustil in odbila se je v mrežo. Ko je rezervist Karim Benzema v 70. minuti zabil za 3:0, je bil nov član najboljše osmerice v Evropi znan.

V 77. minuti je Zoran Tosić preigral Pepeja in z 18 metrov z levico velemojstrsko poslal žogo pod prečko. V zadnji minuti sodnikovega dodatka je Ronaldo po podaji Benzemaja potrdil napredovanje Reala.

Osmina finala, povratne tekme:
REAL MADRID
- CSKA Moskva 4:1 (1:0) 1:1
Higuain 26., Ronaldo 55., 94., Benzema 70.; Tosić 77.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Xabi Alonso , Khedira, Kaka ( 76./Granero), Özil ( 88./Diarra), Ronaldo, Higuain ( 69./Benzema).

CSKA Moskva: Čepčugov , V. Berezucki , Ignašvič, A. Berezucki, Ščenikov, Musa ( 60./Oliseh), Wernbloom, Aldonin ( 46./Mamajev ), Tosić ( 81./Necid), Džagojev, Doumbia.

Sodnik: Stephane Lannoy (Francija)


CHELSEA - Napoli * 4:1 (1:0) 1:3
Drogba 29., Terry 47., Lampard 75./11-m, Ivanović 105.; Inler 55.
* - po podaljšku

Chelsea: Čech, Ivanović, Luiz, Terry ( 98./Bosingwa), Cole , Lampard , Ramires, Essien, Sturridge ( 63./Torres), Mata ( 95./Malouda), Drogba.

Napoli: De Sanctis, Campagnaro , Cannavaro , Aronica ( 110./Vargas), Maggio ( 37./Dossena ), Gargano, Inler , Zuniga, Hamšik ( 106./Pandev), Cavani, Lavezzi.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)


Odigrano v torek:
BAYERN
- Basel 7:0 (3:0) 0:1
Robben 11., 81., Müller 42., Gomez 44., 50., 61., 67.

Inter - MARSEILLE 2:1 (0:0) 0:1
Milito 75., Pazzini 96./11-m; Brandao 92.
RK: Mandanda 93./Marseille

Odigrano prejšnji teden:
BARCELONA - Bayer Leverkusen 7:1 (2:0) 3:1
Messi 25., 42., 49., 59., 85., Tello 55., 62.; Bellarabi 91.

APOEL - Lyon * 5:3, 1:0 (1:0) 0:1
Manduca 9.
RK: Manduca 115.
* - po streljanju 11-m

BENFICA - Zenit 2:0 (1:0) 2:3
Pereira 45., Oliveira 93.

Arsenal - MILAN 3:0 (3:0) 0:4
Koscielny 7., Rosicky 26., van Persie 42./11-m

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.