Thiago Silva je v podaljšku najprej nespametno igral z roko v kazenskem prostoru in Chelsea je povedel z 2:1, nato pa je Brazilec z glavo izenačil na 2:2 in zagotovil četrtfinale Parižanom. Foto: Reuters
Thiago Silva je v podaljšku najprej nespametno igral z roko v kazenskem prostoru in Chelsea je povedel z 2:1, nato pa je Brazilec z glavo izenačil na 2:2 in zagotovil četrtfinale Parižanom. Foto: Reuters
Eden Hazard
Eden Hazard se veseli zadetka za 2:1. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović in Oscar
Zlatan Ibrahimović je zaradi tega prekrška nad Oscarjem prejel neposredni rdeči karton. Foto: Reuters
Gary Cahill
Gary Cahill je v 81. minuti zadel za 1:0. Foto: Reuters
David Luiz
David Luiz je tik pred koncem rednega dela izenačil proti nekdanjemu klubu. Foto: Reuters
Thomas Müller
Thomas Müller je na Allianz Areni že v 4. minuti popeljal Bayern v vodstvo. Foto: Reuters

Potem ko se je prvo srečanje v Parizu končalo z 1:1, se je z istim izidom po 90 minutah razpletla tudi povratna tekma, zato je odločitev prineslo šele dodatnih 30 minut. Na koncu so se veselili varovanci Laurenta Blanca in s tem modrim vrnili milo za drago za lanski izpad v četrtfinalu v 87. minuti.
Na drugem sredinem dvoboju je Bayern gladko odpravil Šahtar s 7:0, kar je po remiju brez golov v Lvovu tudi skupni izid tega obračuna.

Silva od bedaka do junaka
Na Stamford Bridgeu so gledalci na zadetek morali počakati do 81. minute, ko je gostitelje v vodstvo in na prag napredovanja popeljal Gary Cahill. A je pet minut pozneje izenačil David Luiz in srečanje podaljšal za pol ure. Oba zadetka sta bila dosežena po strelu iz kota. Cahill je v polno meril z desnico iz sredine kazenskega prostora po nekaj odbojih žoge, David Luiz pa je proti vratom kluba, za katerega je igral še lani, natančno in močno v zgornji kot streljal z glavo.
V 96. minuti je znova povedel Chelsea. V kazenskem prostoru je roko v skoku nespametno stegnil Thiago Silva, žoga ga je zadela v dlan, zato je sledila 11-metrovka. Rutinirano je po sredini po tleh za novo veselje na tribunah poskrbel Eden Hazard. Silva je priložnost za popravo napake dobil v 114. minuti, ko je po kotu z glavo v loku poslal žogo pod prečko in izenačil na 2:2. Brazilec je že v akciji prej nevarno streljal z glavo, a je Thibaut Courtois žogo z lepo obrambo izbil v kot. Pod PSG-jevo napredovanje sta tako v prvi vrsti podpisana oba brazilska branilca.
Strogo dosojen rdeči karton za "Ibro"
Prvi polčas ni navdušil. Za razburjenje v vrstah Parižanov je v 32. minuti poskrbel nizozemski sodnik Bjorn Kuipers, ki je Zlatanu Ibrahimoviću prestrogo pokazal predčasno pot v slačilnico zaradi prekrška na sredini igrišča nad Oscarjem. Po mnenju večine bi si zaslužil največ rumeni karton. Kuipers je bil v središču dogajanja tudi v 43. minuti, ko je kazalo, da je Edinson Cavani v kazenskem prostoru napravil prekršek nad prodirajočim Diegom Costo, toda Nizozemec se ni odločil, da bi pokazal na belo točko.
V uvodnih 45 minutah pravih priložnosti ni bilo, prvo res izrazito je tako imel Cavani v 58. minuti. Urugvajec je lepo prodrl po levi strani in obšel Courtoisa, a nato z nekaj metrov z levico zadel le bližnjo vratnico. Vrata so bila tako rekoč prazna, čeprav sta se na golovo črto vrnila dva Chelseajeva nogometaša. PSG je tedaj zamudil izjemno priložnost za vodstvo z igralcem manj na zelenici.
Poškodbi Robbna in Riberyja nista hudi
V Münchnu se je na klopi Bavarcev presenetljivo znašel tudi Philipp Lahm, ki je novembra po zlomu gležnja na treningu moral na operacijo, do zdaj pa je po vrnitvi po poškodbi opravil samo dva celotna treninga s soigralci.
Bayern je že v 4. minuti povedel z 1:0. Z 11-metrovke je zadel Thomas Müller. Zaradi prekrška nad Mariom Götzejem je Aleksander Kučer prejel tudi rdeči karton, najhitrejšega v zgodovini Lige prvakov. V 24. minuti je bil Robert Lewandowski blizu povišanja na 2:0, a mu je po strelu z glavo veselje preprečila vratnica. Se je pa ta izid na semaforju izpisal deset minut pozneje. Strelec je bil Jerome Boateng, ki je iz enega metra v prazno mrežo pospravil odbito žogo po poskusu Müllerja.
Na začetku drugega polčasa se je med strelce vpisal še Franck Ribery, mrežo je zatresel z leve strani s strelom v daljši kot. Na 4:0 je v 52. minuti povišal Müller po akciji Riberyja. Peti zadetek za Bayern je 11 minut pozneje z glavo prispeval Holger Badstuber po predložku Rafinhe z desne strani. Šesta žoga se je v mreži Šahtarja znašla v 75. minuti, ko je svoj delež pristavil še Lewandowski. Končni izid 7:0 in s tem izenačitev najvišje zmage v izločilnih dvobojih Lige prvakov, Bayernovo slavje prav tako s 7:0 nad Baslom leta 2012, je tri minute pred koncem po protinapadu postavil Götze.
Arjen Robben je moral že v 19. minuti predčasno z igrišča zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice na levi nogi, po uri igre pa je moral z zelenice zaradi gležnja tudi Ribery. Poškodbi obeh zvezdnikov po prvih podatkih nista hujše narave.

Osmina finala, povratni tekmi:
Chelsea - PARIS SG 2:2 (0:0) 1:1
Cahill 81., Hazard 96./11-m; David Luiz 86., Thiago Silva 114.
RK
: Ibrahimović 32./PSG

Chelsea: Courtois, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Fabregas, Matić ( 84./Zouma), Ramires ( 91./Drogba), Oscar ( 46./Willian), Hazard, Diego Costa .

Paris SG: Sirigu, Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz , Maxwell, Motta , Verratti ( 82./Lavezzi), Matuidi ( 82./Rabiot), Pastore ( 118./van der Wiel), Ibrahimović , Cavani.

Sodnik: Bjorn Kuipers (Nizozemska)


BAYERN - Šahtar Doneck 7:0 (2:0) 0:0
Müller 4./11-m, 52., Boateng 34., Ribery 49., Badstuber 63., Lewandowski 75., Götze 87.
RK : Kučer 3./Šahtar

Bayern: Neuer, Rafinha, J. Boateng , Badstuber ( 67./Dante), Schweinsteiger, Alaba, Götze, Robben ( 19./Rode), Müller, Ribery ( 59./Bernat), Lewandowski.

Šahtar: Pjatov, Srna, Kučer , Rakickij, Stepanenko, Ševčuk, Douglas Costa ( 79./Wellington Nem), Fred, Taison ( 9./Krivcov), Alex Teixeira ( 70./Ilsinho), Luiz Adriano.

Sodnik: William Collum (Škotska)

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.