Karim Benzema je bil junak na Anfieldu. Foto: Reuters
Karim Benzema je bil junak na Anfieldu. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je sijajno zaključil za vodstvo kraljevega kluba. Foto: Reuters
Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang je blestel v Carigradu. Foto: EPA
Pajtim Kasami
Pajtim Kasami je odločil tekmo v Pireju. Foto: Reuters
Lukas Podolski
Lukas Podolski je vstopil v 84. minuti in v sodnikovem dodatku odločil tekmo. Foto: EPA

Obračun velikanov, ki sta skupaj osvojila kar 15 naslovov evropskih prvakov (Real deset, Liverpool pet), ni navdušil, saj so bili redsi nemočni. Kraljevi klub je na četrti tekmi prvič v zgodovini premagal Liverpool, na prejšnjih treh srečanjih ni dosegel niti zadetka.
Odločen začetek redsov
Liverpoolčani so tekmo začeli silovito, od prvega sodnikovega žvižga so pritisnili na vrata Ikerja Casillasa in Real potisnili na njegovo polovico. Pritisk je trajal okoli 15 minut, vmes si gostiteljem kakšne resnejše priložnosti ni uspelo pripraviti. Še najbolj je zapretil Steven Gerrard z razdalje, a je španski vratar strel brez večjih težav odbil.

Trojček zadetkov utišal Anfield
Po 15 minutah je rdečim pošla sapa, Španci so zagospodarili na zelenici in v 23. minuti tudi povedli. Letos sila neprepričljivo obrambo Liverpoola sta z dvojno podajo izigrala James Rodriguez in Cristiano Ronaldo, ta je ob Martinu Škrtlu mojstrsko zaključil za 0:1. Vodstvo je po pol ure igre podvojil Karim Benzema. Z leve strani je odličen predložek na drugo vratnico poslal Toni Kroos, francoski napadalec pa je z natančno odmerjenim strelom z glavo zadel malo mrežico. Gostje so si trojno vodstvo zagotovili v 41. minuti, ko je vnovič zadel Benzema, tokrat iz bližine po kaosu v kazenskem prostoru petkratnih evropskih prvakov.

Coutinho v okvir vrat
Angležem nikakor ni uspelo razviti želene igre, vse so stavili na hitre protinapade Raheema Sterlinga in Maria Balotellija, ki pa sta vsakič znova naletela na čvrsto postavljeno obrambo. Vseeno so bili do odmora dvakrat blizu zadetka. V 43. minuti je Joe Allen z zvitim strelom z razdalje za las zgrešil desno vratarjevo vratnico, nekoliko uspešnejši je bil v sodnikovem dodatku Philippe Coutinho, ki je z razdalje zatresel okvir vrat.

Španci tekmo mirno pripeljali do konca
V nadaljevanju je Real pričakovano vajeti igre prepustil nasprotniku. Ta je imel na terenu jalovo premoč, Casillasu ni niti enkrat resneje zapretil. Varovanci Carla Ancelottija so na nove priložnosti čakali iz protinapadov, prva se jim je ponudila po dobri uri igre, ko je Ronaldu veselje po strelu iz bližine preprečil Mignolet. V 73. minuti so Liverpoolčani nevarno pletli v kazenskem prostoru nasprotnika, nevarna sta bila predvsem Sterling in rezervist Adam Lallana, ki je po odmoru zamenjal Balotellija, vendar se izid ni spremenil. Sledil je lepo izveden protinapad Reala, ki ga je s strelom mimo gola zaključil James.

Srečanje so aktualni evropski prvaki mirno pripeljali do konca in vknjižili prvo zmago nad Liverpoolom v zgodovini. Rdeči bodo imeli čez 13 dni popravni izpit, a tokrat na Santiago Bernabeuu.
Prva zmaga Ludogorca
Madridčani imajo že devet točk, obeta pa se napet boj za drugo mesto, saj je na drugi tekmi skupine B Ludogorec premagal Basel z 1:0. Odločil je Jordan Minev v 92. minuti. Za bolgarskega predstavnika je Roman Bezjak igral do 68. minute,

Borussia blesti v Ligi prvakov
Nogometaši dortmundske Borussie so v veliki krizi v Bundesligi, za vodilnim Bayernom zaostajajo že 13 točk, v Ligi prvakov pa meljejo vse pred seboj. V Carigradu so zanesljivo osvojili tri točke proti Galatasarayu (0:4).

Rumeno-črni so povedli že v 6. minuti, Marco Reus je ušel po levi strani in podal v sredino, kjer je Pierre-Emerick Aubameyang zatresel mrežo. Napadalec iz Gabona je bil natančen tudi v 18. minuti, ko je z desnico unovčil podajo Lukasza Piszczeka.

Evrogol Reusa
Štiri minute pred odmorom je Šindži Kagava našel Reusa, ki je s 24 metrov z desnico velemojstrsko lobal Fernanda Muslero, ki je stal preveč zunaj vrat. Jürgen Klopp je v 82. minuti v igro poslal Adriana Ramosa, ki je le minuto zatem postavil končni izid po podaji Ilkaya Gündogana.
Velik preobrat topničarjev
Na drugi tekmi skupine D je bil Arsenal že v izgubljenem položaju, a se je izjemno vrnil in se veselil zmage v Bruslju (1:2). Anderlecht je povedel v 71. minuti, ko je z glavo zadel Andy Najar. V zadnjih minutah so topničarji silovito pritisnili. V 89. minuti je Calum Chambers z desne strani podal v kazenski prostor, branilec Kieran Gibbs pa je v slogu najboljših napadalcev žogo z volejem z levico poslal v malo mrežico. V 91. minuti je Alexis Sanchez z desne strani podal pred vrata, kjer je žoga zadela branilca Manguluja Mbembo in se odbila na nogo Lukasa Podolskega. Nemec jo je z levico poslal pod prečko.

Atletico blestel v drugem polčasu, Oblak na klopi
V skupini A je madridski Atletico ugnal Malmö kar s 5:0. Vsi goli so padli v drugem polčasu, natančni so bili Koke, Mario Mandžukić, Antoine Griezmann, Diego Godin in Alessio Cerci. Jan Oblak je znova obsedel na klopi. Tekmo na stadionu Vicente Calderon je sodil Matej Jug s pomočniki.

Poraz stare dame v Pireju
Olympiakos je na stadionu Georgios Karaiskakis premagal Juventus z 1:0. Edini zadetek je dosegel Pajtim Kasami z roba kazenskega prostora z levico po podaji Kostasa Mitroglouja. Stara dama je po dveh zaporednih porazih v težavah, saj ima le tri točke po polovici tekmovanja.

Liga prvakov, skupina B:
LIVERPOOL - REAL MADRID 0:3 (0:3)
Ronaldo 23., Benzema 30., 41.

Liverpool: Mignolet, Johnson, Moreno, Lovren, Škrtel, Gerrard, Henderson (67./Can), Allen, Coutinho (68./Marković), Sterling, Balotelli (46./Lallana).

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Varane, Pepe, Marcelo (84./Nacho), Kroos (82./Illarramendi), Modrić, James Rodriguez, Isco, Ronaldo (75./Khedira), Benzema.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)


LUDOGOREC - BASEL (v Sofiji) 1:0 (0:0)
Minev 92.
RK: Die 18./Basel
Bezjak (Ludogorec) je igral do 68. minute.

 
Lestvica:                        
REAL MADRID      3  3 0 0 10:2  9
LUDOGOREC        3  1 0 2  3:4  3
LIVERPOOL        3  1 0 2  2:5  3
BASEL            3  1 0 2  2:6  3
 
 

Skupina A:
ATLETICO MADRID - MALMÖ 5:0 (0:0)
Koke 49., Mandžukić 61., Griezmann 63., Godin 88., Cerci 93.
Oblak (Atletico) je sedel na klopi.
Sodil je Matej Jug.

OLYMPIACOS - JUVENTUS 1:0 (1:0)
Kasami 36.

Lestvica:                        
ATLETICO MADRID  3  2 0 1  8:3  6
OLYMPIACOS       3  2 0 1  4:4  6
JUVENTUS         3  1 0 2  2:2  3
MALMÖ            3  1 0 2  2:7  3
 

Skupina C:
MONACO - BENFICA 0:0

BAYER LEVERKUSEN - ZENIT 2:0 (0:0)
Donati 58., Papadopoulos 63.

Lestvica:                        
BAYER LEVERKUSEN 3  2 0 1  5:2  6
MONACO           3  1 2 0  1:0  5
ZENIT            3  1 1 1  2:2  4
BENFICA          3  0 1 2  1:5  1
 

Skupina D:
ANDERLECHT - ARSENAL 1:2 (0:0)
Najar 71.; Gibbs 89., Podolski 91.

GALATASARAY - BORUSSIA (D) 0:4 (0:3)
Aubameyang 6., 18., Reus 41., Ramos 83.

 
Lestvica:                        
BORUSSIA (D)     3  3 0 0  9:0  9
ARSENAL          3  2 0 1  6:4  6
GALATASARAY      3  0 1 2  2:9  1
ANDERLECHT       3  0 1 2  2:6  1