Frank Ribery je že v 7. minuti zatresel mrežo Cityja. Foto: EPA
Frank Ribery je že v 7. minuti zatresel mrežo Cityja. Foto: EPA
Thomas Müller
Thomas Müller je unovčil lepo podajo Danteja. Foto: EPA
Šahtar
Nogometaši Šahtarja se veselijo izenačenja proti rdečim vragom. Foto: EPA
Jens Hegeler
Jens Hegeler je v zadnji akciji na tekmi v Leverkusnu fantastično izvedel prosti strel in se veselil z navijači. Foto: EPA
Angel di Maria
Angel di Maria je dvakrat zadel z levico. Foto: EPA
Umut Bulut
Umut Bulut je poskrbel za šok na Juventus Areni. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je že po pol ure igre dvakrat matiral vratarja Arturja. Foto: EPA
Kostas Mitroglou
Kostas Mitroglou je dosegel vse tri zadetke v Bruslju. Foto: EPA

Pep Guardiola se je v zelo natrpanem urniku odločil, da spočije Maria Mandžukića, v napadu je začel Thomas Müller. Bavarce čaka v soboto izjemno težko tekma v Bundesligi v Leverkusnu.
Ribery presenetil Harta
Evropski prvaki so začeli sijajno. Že v 7. minuti je Rafinha podal do Francka Riberyja, ki je z močnim strelom z desnico z 22 metrov presenetil Joeja Harta. Angleški reprezentančni vratar je slabo posredoval ob bližnji vratnici.
Bayern je dobil zalet, imel je veliko posest žoge, gostitelji pa so bili šokirani in do polčasa niso resneje ogrozili Manuela Neuerja.
Müller in Robben potopila sinjemodre
Na začetku drugega dela je Arjen Robben za las meril mimo vrat. V 56. minuti je Dante mojstrsko podal v prazen prostor, obramba sinjemodrih je pozabila na Müllerja, ki si je ustavil žogo, preigral Harta in brez težav povišal na 0:2. Tri minute pozneje je Toni Kroos na desni strani našel Robbna, ki je s svojo slabšo desnico ukanil Harta. Gostitelji so bili razbiti, Robben in Kroos sta bila blizu četrtega gola, Müller je v 76. minuti stresel vratnico.
Rezervisti vstopili prepozno
Manuel Pellegrini
je v igro poslal Alvara Negreda, Davida Silvo in Jamesa Milnerja. Rezervisti so preporodili igro Cityja. V 80. minuti je Silva lepo zaposlil Negreda, ki je z levico poslal žogo od vratnice v mrežo.
Angleški podprvaki so se prebudili. Štiri minute pred koncem je prodrl Yaya Toure, Jerome Boateng ga je 20 metrov od vrat podrl in prejel rdeči karton. S prostega strela je SIlva zadel prečko. V predzadnji minuti je Negredo z glavo za las meril mimo vrat.
Rdeči vragi do točke v Donjecku
Manchester United je v skupini A gostoval v Donjecku pri Šahtarju in iztržil 1:1. Danny Welbeck je Angleže v 18. minuti popeljal v vodstvo po podaji Marouaneja Fellainija z desne strani. Izenačil je Taison v 76. minuti, strel Jaroslava Rakickega je obramba rdečih vragov blokirala, Brazilec pa je odbito žogo zabil pod prečko.

Hegeler junak v Leverkusnu
Bayer iz Leverkusna je ugnal Real Sociedad z 2:1. "Lekarnarji" so bili v prvem polčasu boljši tekmec, v zadnji minuti je Sidney Sam našel Simona Rolfesa, ki je z bližine zadel z bližine. V drugem polčasu je izenačil Carlos Vela, njegov strel z bele točke je vratar Bernd Leno obranil, a je Vela odbito žogo pospravil v mrežo. V sodniškem dodatku je Jens Hegeler z izjemnim prostim strelom s 25 metrov z desne strani pospravil žogo pod stičišče vratnice in prečke za veliko slavje na BayAreni.

Ronaldo dvakrat z glavo, di Maria pa z levico
Madridski Real je odpravil Köbenhavn s 4:0. Tekmo so sodili Slovenci na čelu z Matejem Jugom. Cristiano Ronaldo je zadel z glavo po podaji Marcela v 21. minuti. Portugalec je bil po podaji Angela di Marie z glavo natančen še v 66. minuti. Zmago je z dvema goloma z levo nogo potrdil Angel di Maria.
Bale mora počivati
Gareth Bale še nekaj časa ne bo mogel igrati za kraljevi klub. Zdravniški pregledi so pokazali razpoko v njegovi levi stegenski mišici, tako da še ne more niti trenirati.

"Kdaj se bo vrnil na igrišča, trenutno ne moremo napovedati. To bo odvisno od njegovega okrevanja," so dejali predstavniki kluba, v katerega je poleti za rekordno vsoto prestopil iz Tottenhama. Madridčani so izrazili upanje, da bo lahko zaigral 19. oktobra, ko bo Real v prvenstvu gostil Malago. Do zdaj je Bale za svoj novi klub odigral le 132 minut.
Bulut takoj odgovoril Quagliarelli
Juventus je na drugem obračunu skupine pred domačimi gledalci le remiziral z Galatasarayjem (2:2). Turki, ki jih je prvič vodil Roberto Mancini, so povedli v 36. minuti, ko je po veliki napaki Leonarda Bonuccija zadel Didier Drogba. Stara dama je v nadaljevanju silovito pritisnila. Po prekršku nad rezervistom Fabiem Quagliarello je z bele točke izenačil Arturo Vidal v 78. minuti. Tri minute pred koncem je razigrani Quagliarella zadel z glavo po podaji Andree Pirla. Že v naslednjem napadu so Turki izid znova poravnali prek Umuta Buluta.

Hat-trick Mitroglouja v Bruslju
V skupini C je Paris St. Germain premagal Benfico s 3:0. Zlatan Ibrahimović je popeljal gostitelje v vodstvo v peti minuti, Marquinhos pa je že v 25. minuti podvojil prednost. Švedski napadalec je v 30. minuti s svojim drugim golom na tekmi že odločil tekmo.

Na drugi tekmi skupine je Anderlecht doma proti Olympiacosu izgubil z 0:3. Za Grke je trikrat zadel Kostas Mitroglou.

Skupina A:
BAYER LEVERKUSEN - REAL SOCIEDAD 2:1 (1:0)
Rolfes 45., Hegeler 92.; Vela 52.

ŠAHTAR DONECK - MANCHESTER UNITED 1:1 (0:1)
Taison 76.; Welbeck 18.

Lestvica:                          
MANCHESTER UNITED   2  1 1 0 5:3  4
ŠAHTAR DONECK       2  1 1 0 3:1  4
BAYER LEVERKUSEN    2  1 0 1 4:5  3
REAL SOCIEDAD       2  0 0 2 1:4  0


Skupina B:
JUVENTUS - GALATASARAY 2:2 (0:1)
Vidal 78./11-m, Quagliarella 87.; Drogba 36., Bülut 88.

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci ( 68./Llorente), Chiellini, Lichtsteiner ( 46./Isla), Pirlo, Asamoah, Vidal, Pogba, Tevez, Vučinić ( 26./Quagliarella).

Galatasaray: Muslera , Eboue, Semih ( 25./Gökhan Zan ), Chedjou, Riera ( 60./Amrabat), Felipe Melo, Selcuk Inan, Hakan Balta, Sneijder ( 74./Umut Bulut), Bruma, Drogba.

Sodnik: Viktor Kassai

REAL MADRID - KÖBENHAVN 4:0 (1:0)
Ronaldo 21., 65., di Maria 71., 91.
Sodnik je bil Matej Jug.

Lestvica:                          
REAL MADRID         2  2 0 0 10:1 6
JUVENTUS            2  0 2 0  3:3 2
KÖBENHAVN           2  0 1 1  1:5 1
GALATASARAY         2  0 1 1  3:8 1


Skupina C:
PARIS SG - BENFICA 3:0 (3:0)
Ibrahimović 5., 30., Marquinhos 25.

ANDERLECHT - OLYMPIACOS 0:3 (0:1)
Mitroglou 17., 56., 72.
Mitrović (Anderlecht) je v 25. minuti zapravil 11-m.

Lestvica:                          
PARIS SG            2  2 0 0 7:1  6
OLYMPIACOS          2  1 0 1 4:4  3
BENFICA             2  1 0 1 2:3  3
ANDERLECHT          2  0 0 2 0:5  0


Skupina D:
CSKA MOSKVA - VIKTORIA PLZEN 3:2 (2:1)
Tošić 20., Honda 29., Reznik 79./ag; Rajtoral 4., Bakos 91.

MANCHESTER CITY - BAYERN 1:3 (0:1)
Negredo 80.; Ribery 7., Müller 56., Robben 60.
RK: Boateng 86./Bayern

Manchester City: Hart, Richards, Kompany, Nastasić, Clichy, Fernandinho, Y. Toure, Jesus Navas, Nasri ( 70./Milner ), Agüero ( 70./Silva), Džeko ( 57./Negredo).

Bayern: Neuer, Rafinha, Boateng , Dante, Alaba, Lahm, Robben ( 78./Shaqiri), Kroos , Schweinsteiger ( 76./Kirchhoff), Ribery ( 85./Götze), Müller.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)

Lestvica:                          
BAYERN              2  2 0 0 6:1  6
MANCHESTER CITY     2  1 0 1 4:3  3
CSKA MOSKVA         2  1 0 1 3:5  3
VIKTORIA PLZEN      2  0 0 2 2:6  0