Alvaro Morata je odločil tekmo na Etihadu z evrogolom. Foto: EPA
Alvaro Morata je odločil tekmo na Etihadu z evrogolom. Foto: EPA
Vincent Kompany
Vincent Kompany je naredil očiten prekršek nad Giorgiem Chiellinijem, vendar je Damir Skomina zadetek priznal. Foto: EPA
Massimiliano Allegri in Manuel Pellegrini
Massimiliano Allegri in Manuel Pellegrini sta se pozdravila pred začetkom tekme. Foto: EPA
Luciano Narsingh
Luciano Narsingh je odločil tekmo v Eindhovnu. Foto: EPA
Luke Shaw
Luke Shaw je zelenico zapustil v velikih bolečinah. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je v soboto petkrat zadel proti Espanyolu, tokrat pa je bil v drugem polčasu natančen trikrat, dvakrat z bele točke. Foto: Reuters
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann je že v uvodne pol ure dvakrat zatresel mrežo Galatasaraya. Foto: EPA
Angel di Maria
Angel di Maria je že v 5. minuti načel mrežo Malmöja. Foto: EPA

V prvem polčasu sta mreži mirovali. Najlepšo priložnost so imeli angleški podprvaki že v 2. minuti, ko je strel Raheema Sterlinga mojstrsko obranil Gianluigi Buffon, do odbite žoge pa ni uspelo priti Davidu Silvi. V 12. minuti je Paul Pogba z glavo zatresel mrežo Cityja, a je bil v prepovedanem položaju.
Gostitelji so povedli v 57. minuti, ko je David Silva podal iz kota, Vincent Kompany je z levo roko ob tla potisnil Giorgia Chiellinija, žoga pa se je od glave branilca odbila v mrežo. Italijanski prvaki so se upravičeno pritožili pri slovenskih sodnikih (za golom je stal Slavko Vinčič), a glavni sodnik Koprčan Damir Skomina je zadetek priznal.
Juventus je izenačil v 70. minuti, ko je Paul Pogba sijajno podal z leve strani pred vrata, Mario Mandžukić se je maksimalno iztegnil in z desnico poslal žogo od vratnice v mrežo.
Sijajen strel Morate
Devet minut pred koncem je po slabem posredovanju Aleksandra Kolarova do žoge prišel Alvaro Morata, napadalec jo je z izjemnim zavrtinčenim strelom z levico poslal od vratnice v mrežo. Vratar Joe Hart je bil nemočen.
Manuel Pellegrini ni želel poslati poškodovanega Sergia Agüera v igro, a v 84. minuti ga je moral, Argentinec je zamenjal Samirja Nasrija.

Neverjetno - tri 11-m za Sevillo v razmiku 19 minut
Na drugi tekmi skupine D je Sevilla, zmagovalka Evropske lige, odpravila Borussio iz Mönchengladbacha s 3:0. Andaluzijci so povedli v 47. minuti, ko je z bele točke zadel Kevin Gameiro. Vratar gostov Yann Sommer se je predtem le malce dotaknil Vitola, ki je v kazenskem prostoru padel kot pokošen.

Tri minute zatem nova najstrožja kazen za Sevillo. Roel Brouwes je podrl Vitola, znova si je žogo nastavil Gameiro, njegov strel po sredini vrat pa je zadel prečko. V 66. minuti je kapetan Borussie Tony Jantschke pokosil Gameira. Ever Banega je prevzel odgovornost in povišal na 2:0. Končni izid je postavil Jevgen Konopljanka v 84. minuti, ko je z desne strani podal pred vrata, Sommer pa je izjemno slabo posredoval in si žogo zabil v mrežo.
Huda poškodba Shawa
Na razprodanem stadionu Philips je PSV presenetljivo premagal Manchester United z 2:1.
V Eindhovnu se je že po četrt ure hudo poškodoval branilec Luke Shaw. Po trčenju s Hectorjem Morenom je obležal, tekma je prekinjena kar osem minut, z igrišča so ga odnesli na nosilih. Zelo verjetno gre za zlom noge.
Depay zadel proti nekdanjim soigralcem
Rdeči vragi so povedli v 41. minuti. Memphis Depay, ki je do poletja blestel prav v dresu PSV-ja, je z leve strani prodrl v kazenski prostor in preigral branilca Santiaga Ariasa in Jeffreyja Brumo, nato pa z levo nogo nogo zatresel mrežo.
Narsingh odločil z glavo
V sodnikovem dodatku prvega dela je Maxime Lestienne podal iz kota, z glavo pa je izenačil Moreno. Žoga je zadela Daleyja Blinda, spremenila smer in prelisičila Davida de Geo.
Odločitev je padla v 57. minuti, ko je po napaki branilca Mattea Darmiana do žoge na levi strani prišel Lestienne, podal je pred vrata, kjer je Luciano Narsingh poskrbel za veliko veselje. Zaključni pritisk rdečih vragov ni obrodil sadov in PSV je osvojil tri točke.

Hat-trick Ronalda za visoko zmago Reala
Madridski Real je gladko odpravil Šahtar s 4:0. Kraljevi klub je premoč kronal po pol ure igre, ko je po predložku Isca zadel Karim Benzema. Gareth Bale je moral iz igre takoj zatem zaradi poškodbe meč.

V 50. minuti je Taras Stepanenko prejel drugi rumeni karton. Šest minut pozneje je Cristiano Ronaldo zadel za 2:0 z bele točke, zatem pa unovčil še eno enajstmetrovko v 63. minuti. Portugalec je v 81. minuti z glavo postavil končni izid in se veselil drugega zaporednega "hat-tricka". Večino dela je z močnim strelom s 25 metrov opravil Marcelo, vratar Andrej Pjatov je žogo le odbil.
Griezmann zrežiral zmago Atletica
V skupini C je madridski Atletico v Carigradu ugnal Galatasaray (0:2). Jan Oblak je branil vso tekmo za "colchonerose" in ni imel veliko dela.
V 18. minuti je Juanfran prodrl po desni strani in natančno podal žogo na rob kazenskega prostora, Antoine Griezmann pa je z desnico matiral Fernanda Muslero. Sedem minut zatem je bil francoski napadalec natančen še iz bližine, potem ko je s prostega strela podal Juanfran, pred vrati pa je žogo z glavo podaljšal kapetan Diego Godin.
Astana praznih rok iz Lizbone
Benfica je bila boljša od Astane z 2:0. Lizbončani so povedli v 51. minuti prek Nicolasa Gaitana, prednost pa povečali v 62. minuti prek Konstantinosa Mitrogluja. Branko Ilić je za goste igral vse do 92. minute.

1. krog, skupina A:
PARIS SG - MALMÖ 2:0 (1:0)
di Maria 5., Cavani 61.

REAL MADRID - ŠAHTAR 4:0 (1:0)
Benzema 30., Ronaldo 55./11-m, 63./11-m, 81.
RK: Stepanenko 50./Šahtar

Real Madrid:
Navas, Carvajal, Varane (46./Pepe), Ramos (59./Nacho), Marcelo, Modrić, Kroos, Isco, Bale (31./Kovačić), Ronaldo, Benzema.

Šahtar: Pjatov, Srna, Kučer, Rakitskij, Marcio Azevedo, Fred, Stepanenko, Marlos (74./Kovalenko), Alex Teixeira, Taison (67./Mališev), Gladkij (82./Bernard).

Sodnik: Ivan Bebek (Hrvaška)





Skupina B:
WOLFSBURG - CSKA MOSKVA 1:0 (1:0)
Draxler 40.

PSV EINDHOVEN - MANCHESTER UNITED 2:1 (1:1)
Moreno 45., Narsingh 57.; Depay 41.

PSV Eindhoven: Zoet, Arias, Bruma, Moreno, Brenet, Hendrix, Guardado (72./Schaars), Pröpper, Narsingh, L. de Jong, Lestienne (86./Locadia).

Manchester United: de Gea, Darmian, Smalling, Blind, Shaw (22./Rojo), Schweinsteiger, Ander Herrera (75./Fellaini), Young (86./Valencia), Mata, Depay, Martial.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)






Skupina C:
GALATASARAY - ATLETICO MADRID 0:2 (0:2)
Griezmann 18., 25.

Galatasaray: Muslera, Sabri (46./Yasin), Semih, Hakan Balta, Carole, Emre Colak (32./Umut Bulut), Selcuk, Denayer, Sneijder, Podolski (71./Gümüs), Burak Yilmaz.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Siqueira, Luciano Vietto (62./Gabi), Tiago, Saul Niguez (80./O. Torres), Koke, Jackson (60./F. Torres), Griezmann.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)


BENFICA - ASTANA 2:0 (0:0)
Gaitan 51., Mitroglu 62.
Ilić (Astana) je igral do 92. minute.




Skupina D:
MANCHESTER CITY - JUVENTUS 1:2 (0:0)
Chiellini 57./ag; Mandžukić 70., Morata 81.

Manchester City:
Hart, Sagna, Kompany (75./Otamendi), Mangala, Kolarov, Y. Toure, Fernandinho, Nasri (84./Agüero), Silva, Sterling (71./De Bruyne), Bony.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Sturaro, Hernanes, Cuadrado, Pogba, Morata (85./Barzagli), Mandžukić (78./Dybala).

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

SEVILLA - BORUSSIA (M) 3:0 (0:0)
Gameiro 47./11-m, Banega 66./11-m, Konopljanka 84.
Gameiro je v 50. minuti zapravil 11-m.