Gonzalo Higuain je dosegel prva dva zadetka v izločilnih bojih. V letošnji sezoni Lige prvakov je trikrat zadel v skupinskem delu - dvakrat proti zagrebškemu Dinamu in enkrat proti Lyonu. Foto: Reuters
Gonzalo Higuain je dosegel prva dva zadetka v izločilnih bojih. V letošnji sezoni Lige prvakov je trikrat zadel v skupinskem delu - dvakrat proti zagrebškemu Dinamu in enkrat proti Lyonu. Foto: Reuters
Dani Alves
Dani Alves je mojstrsko pripravil oba zadetka. Foto: Reuters
Kylian Mbappe
Kylian Mbappe je imel lepo priložnost v 17. minuti, vendar je bil na pravem mestu Gianluigi Buffon. Foto: Reuters
Monaco
Nogometaši iz kneževine, ki so na dobri poti, da si zagotovijo osmi naslov francoskega prvaka (prvega po letu 2000), letos navdušujejo z izjemnimi predstavami in številnimi zadetki. V domačem prvenstvu so jih dosegli že 95, v Ligi prvakov pa so na zadnjih štirih tekmah vselej po trikrat zatresli mrežo. Proti granitni obrambi Juventusa niso imeli recepta. Foto: Reuters

Zelo blizu je ponovitev finala iz leta 1998, ko je madridski Real v Amsterdamu premagal Juventus z 1:0. Odločil je Predrag Mijatović. Torinčani so bili do zdaj na vrhu Evrope dvakrat - leta 1985 in 1996. Znova se je izkazala granitna obramba stare dame, ki v petih tekmah izločilnih bojev še ni klonila.

Buffon preprečil vodstvo Monaca
Monaco je začel dokaj previdno, a mu je uspelo priigrati prvo veliko priložnost. V 17. minuti je imel najlepšo priložnost v prvem polčasu sijajni napadalec Kylian Mbappe, ki je po podaji Nabila Dirarja z

desne strani podstavil levico pred vrati, vendar je odlično posredoval Buffon. Dve minuti zatem je z glavo streljal še drugi napadalec Monaca, kapetan Radamel Falcao, a je tudi Kolumbijcu Buffon preprečil veselje.

Mojstrska podaja Danija Alvesa
V 29. minuti je Paulo Dybala zaposlil Gonzala Higuaina, ki je na desni strani podal do Danija Alvesa. Nekdanji zvezdnik Barcelone je s peto velemojstrsko vrnil žogo do Higuaina, ki je z natančnim strelom z 12 metrov zatresel mrežo.
Higuain še

drugič unovčil podajo Alvesa
Takoj na začetku drugega polčasa je Bernardo Silva v kazenskem prostoru našel Falcaa, ki pa mu ni uspelo matirati Buffona. V 54. minuti je po napaki obrambe gostiteljev do strela z desne strani prišel Claudio Marchisio, ki je zamenjal kaznovanega Samija Khediro. Danijel Subašić se je izkazal.

V 59. minuti so Torinčani prišli do verjetno odločilne prednosti v tem polfinalu. Dybala je na desni strani prišel do žoge, oddal do Danija Alvesa, ki je izvrstno podal v kazenski prostor, kjer je Higuain s petih metrov zatresel mrežo.

Zadnji pritisk gostiteljev ni obrodil sadov
Na koncu je Monaco pritisnil, granitna obramba vodilne ekipe Serie A pa je bil neprebojna. Rezervist Valere Germain je v 90. minuti nevarno streljal z glavo po podaji Joaa Moutinha s prostega strela. Veteran Buffon je s parado obdržal mrežo nedotaknjeno.

Polfinale, prvi tekmi:
MONACO - JUVENTUS 0:2 (0:1)
16.762; Higuain 29., 59.

Monaco: Subašić, Dirar, Glik, Jemerson, Sidibe, Bakayoko ( 67./Joao Moutinho), Fabinho , Bernardo Silva ( 82./A. Toure), Lemar ( 67./Germain), Falcao, Mbappe.

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci , Chiellini , Dani Alves, Alex Sandro, Marchisio ( 81./Rincon), Pjanić ( 89./Lemina), Dybala, Mandžukić, Higuain ( 77./Cuadrado).

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

Povratna tekma bo 9. maja ob 20.45.


Odigrano v torek:
REAL MADRID -
ATLETICO MADRID 3:0 (1:0)
Ronaldo 10., 73., 86.

Povratna tekma bo 10. maja ob 20.45.

Finale bo 3. junija v Cardiffu.