Cristiano Ronaldo je v letošnji Ligi prvakov dosegel štiri gole, kar tri je zabil na odločilni tekmi osmine finala proti Atleticu. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je v letošnji Ligi prvakov dosegel štiri gole, kar tri je zabil na odločilni tekmi osmine finala proti Atleticu. Foto: Reuters

Stara dama je skupno napredovala s 3:2. Na ključni tekmi se je izkazal prvi zvezdnik ekipe in v Torinu pričaral magično noč, kar so nogometaši Juventusa napovedovali že pred srečanjem.

Cristiano Ronaldo je Jana Oblaka premagal trikrat. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je Jana Oblaka premagal trikrat. Foto: Reuters

Španski klub je prvo tekmo dobil z 2:0. A Juventus se ni predajal, že od prve minute povratnega srečanja je bil agresiven, kar se jim je obrestovalo v 27. minuti, ko je Cristiano Ronaldo premagal Jana Oblaka. Levji delež je opravil Federico Bernardeschi, ki je poslal natančen predložek z desne strani pred vrata Atletica, akcijo je spremljal Ronaldo, ki je odlično odreagiral, z glavo je zabil ob desni vratnici, Oblak je bil nemočen.

Oblak je po žogo v svojo mrežo moral že čisto na začetku tekme, ko je gol dosegel Giorgio Chiellini. Sodnik gola na jezo torinske ekipe ni priznal zaradi prekrška, ki ga je Ronaldo storil nad Oblakom, še preden se je žoga odbila do Chiellinija.

Prvo ime osmine finala – Cristiano Ronaldo. Foto: Reuters
Prvo ime osmine finala – Cristiano Ronaldo. Foto: Reuters

Bernardeschi, ki je podal pri vodilnem golu, je bil v prvem polčasu zelo dejaven. V 32. minuti je nevarno izvedel prosti strel z 20 m, ki pa je končal nekaj centimetrov nad vrati. Dve minuti pozneje je poskusil presenetiti Oblaka s škarjicami, s čimer si je prislužil aplavz občinstva. Ob koncu prvega polčasa je priboril še kot, izvedel ga je Miralem Pjanić, v sredini je bil najvišji Chiellini, ki je streljal z glavo, z obrambo se je izkazal Oblak.

Eno redkih priložnosti Atletica v prvem polčasu je v 45. minuti zapravil Morata – z glavo je meril čez gol.

Juventusu je uspelo izničiti zaostanek s prve tekme. Foto: Reuters
Juventusu je uspelo izničiti zaostanek s prve tekme. Foto: Reuters

Ronaldo še dvakrat v polno
Tekma je bila spet odprta, ko je Ronaldo v 49. minuti zadel z glavo (2:0). Joao Cancelo je poslal predložek v kazenski prostor, Ronaldo je spet odlično spremljal akcijo, z glavo je meril iz bližine. Najprej je bilo videti, da je Oblak ubranil njegov poskus, a je žoga šla čez golovo črto, tako da je sodnik gol priznal.

Po golu se je igra Juventusa umirila, tudi Atletico ni zaigral bolje. V končnici pa je Juventus spet začel napadati. V 82. minuti se je po napaki Atleticove obrambe sam pred Oblakom znašel Moise Kean, ki je s kakšnih šestih metrov z leve strani žogo poslal tik ob vratnici. Štiri minute pozneje pa je v akcijo spet stopil eden izmed junakov prvega polčasa, Bernardeschi, v kazenskem prostoru ga je spotaknil Correa, in sodnik je pokazal na belo točko. To je zanesljivo izvedel Ronaldo, Oblaka je poslal v drugo smer (3:0).

Manchester City je premagal Schalke s skupnim izidom kar 10:2. Foto: Reuters
Manchester City je premagal Schalke s skupnim izidom kar 10:2. Foto: Reuters
Manchester City je na povratnem srečanju kar sedemkrat proslavljal gole. Foto: Reuters
Manchester City je na povratnem srečanju kar sedemkrat proslavljal gole. Foto: Reuters

City suvereno v četrtfinale
Manchester City je Schalke na povratnem srečanju premagal s kar 7:0, tako da je zmago s prve tekme (3:2) še kako potrdil. Varovanci Pepa Guardiole so že ob polčasu vodili s 3:0 – Kun Agüero je City povedel v vodstvo iz 11-m, predtem je Bruma s prekrškom ustavil Bernarda Silvo. Sodniki so za potrditev akcije potrebovali VAR, podobno kot tri minute pozneje, ko so preverjali morebiten prepovedan položaj domačih. Ni ga bilo in gol Agüera po natančni podaji Raheema Sterlinga je obveljal. Piko na i pa je nato postavil Leroy Sane, ki je hiter prodor v 43. minuti končal z golom za 3:0.

V drugem polčasu je City podvojil vodstvo – med strelce so se vpisali Sterling (gol so priznali po ogledu posnetka), Silva in Phil Foden. V 84. minuti je Gabriel Jesus zadel za končnih 7:0.

Tottenham, Ajax, Manchester United in Porto so si že prejšnji teden priborili četrtfinale.

OSMINA FINALA, povratne tekme:
JUVENTUS - Atletico Madrid 3:0 (1:0) 0:2
Ronaldo 27., 49., 86./11-m

Juventus: Szczesny; Spinazzola (67./Dybala), Chiellini, Bonucci, Cancelo, Matuidi, Pjanić, Can, Bernardeschi, Mandžukić (80./Kean), Ronaldo.

Atletico Madrid: Oblak, Godín, Gimenez, Juanfran, Arias (77./Vitolo), Saul, Níguez, Lemar (57./Correa), Koke, Griezmann, Morata.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


MANCHESTER CITY - Schalke 7:0 (3:0) 3:2
Agüero 35./11-m., 38., Sane 42., Sterling 57., Silva 71., Foden 78., Gabriel Jesus 84.

Manchester City: Ederson, Zinčenko, Laporte (72./Delph), Walker, Danilo, Silva (64./Foden), Gündogan, Silva, Sane, Agüero (64./Gabriel Jesus), Sterling.

Schalke: Fährmann, Bruma, Stambouli, Sane, Oczipka, Serdar, McKennie (74./Mendyl), Konopljanka, Bentaleb, Burgstaller (79./Tuechert), Embolo (69./Skrzybski).

Sodnik: Clement Turpin (Francija)


Sreda ob 21.00:
BARCELONA - LYON 0:0
BAYERN - LIVERPOOL 0:0

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.