Edinson Cavani je četrt ure pred koncem tekme takole matiral Thibauta Courtoisa. Foto: Reuters
Edinson Cavani je četrt ure pred koncem tekme takole matiral Thibauta Courtoisa. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je v 39. minuti zadel s pomočjo Johna Obija Mikela. Foto: Reuters
John Obi Mikel
Nigerijec je v nadaljevanju na drugi strani dosegel svoj drugi gol v Ligi prvakov. PSG je v tem tekmovanju prejel prvi zadetek v letošnji sezoni. Foto: Reuters
Jonas
Jonas si je po zmagovitem zadetku na stadionu Luz dal duška. Foto: Reuters

Na Parku princev je v 39. minuti povedel Paris St. Germain, ki je narekoval ritem igre v prvem polčasu. Strelec je bil Zlatan Ibrahimović, ki je zadel s prostega strela s približno 25 metrov. Žoga je v nizkem letu v živem zidu zadela Johna Obija Mikela, nekoliko spremenila smer in končala v mreži. Nigerijec je tudi storil prekršek za prosti strel. V sodnikovem podaljšku je izenačil prav Mikel, ki je bil po kotu in podaji Diega Coste najspretnejši pred vrati. Dobro je ustavil žogo in s svojim prvim golom v zadnjih 14 mesecih poravnal izid z osmih metrov.
Chelsea je bil blizu zadetka že v 23. minuti, ko je po predložku z leve strani Diego Costa z glavo dobro streljal, a se je s sijajno obrambo izkazal Kevin Trapp in žogo preusmeril v prečko.
Prvi poraz Hiddinka
Tudi v drugem delu je PSG prevladoval na zelenici, a je goste dolgo držal v igri odlični vratar Thibaut Courtois. Na nov gol so tako gledalci čakali do 78. minute. Dosegel ga je Cavani, ki je na igrišče vstopil le štiri minute prej. Urugvajca je z globinsko podajo v kazenski prostor lepo zaposlil Angel Di Maria, uspešno se je izognil "ofsajd" zanki in tokrat kapetanu modrih Branislavu Ivanoviću ter z desne strani z nekaj metrov med nogama matiral Courtoisa. Na 13. tekmi je bil to prvi poraz trenerja Guusa Hiddinka na klopi Chelseaja.
Londončani in Parižani se v izločilnih dvobojih merijo tretjič zapored. Predlani je v četrtfinalu napredoval Chelsea, lani pa v osmini finala PSG.
Jonas v polno z glavo
Na stadionu Luz v Lizboni je Brazilec Jonas tik pred koncem zadel z glavo po prostem strelu Nicolasa Gaitana z desne strani. Malo prej je bil pri gostih zaradi drugega rumenega kartona izključen Domenico Criscito, ravno iz te prekinitve pa je padel tudi edini gol na tekmi.
V prvem polčasu je bilo srečanje precej nezanimivo, tudi v drugem delu si gostitelji proti obrambno usmerjenemu Zenitu niso pripravili veliko priložnosti. Rusi, ki so odigrali prvo uradno srečanje po 9. decembru, so najbolj zapretili v 52. minuti, ko je Julio Cesar ubranil nevaren strel Axla Witsla.

OSMINA FINALA, prvi tekmi:

PARIS SG - CHELSEA 2:1 (1:1)
Ibrahimović 39., Cavani 78.; Mikel 45.

Paris SG: Trapp, Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz , Maxwell, Matuidi ( 81./Pastore), Thiago Motta, Verratti ( 81./Rabiot), Lucas ( 74./Cavani), Di Maria, Ibrahimović .

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Ivanović, Cahill, Rahman, Fabregas, Mikel , Hazard ( 71./Oscar), Willian, Pedro , Diego Costa.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)


BENFICA - ZENIT 1:0 (0:0)
Jonas 91.
RK: Criscito 90./Zenit

Benfica: Julio Cesar, Lindelöf, Andre Almeida , Jardel , Eliseu, Samaris, Renato Sanches, Gaitan, Jonas , Mitroglou ( 63./Jimenez), Pizzi ( 71./Carcela Gonzalez).

Zenit: Lodigin, Anjukov, Garay, Lombaerts, Criscito , Javi Garcia , Witsel , Hulk, Danny ( 87./Mauricio), Šatov ( 81./Žirkov), Dzjuba ( 74./Kokorin).

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)
Povratni tekmi bosta 9. marca.