Maximilian Arnold je v 25. minuti povišal na 2:0, kar je bil tudi končni izid na Volkswagen Areni. Foto: Reuters
Maximilian Arnold je v 25. minuti povišal na 2:0, kar je bil tudi končni izid na Volkswagen Areni. Foto: Reuters
Ricrado Rodriguez
Ricardo Rodriguez je z enajstih metrov poskrbel za vodstvo Wolfsburga. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo ni imel svojega večera. Veliko se je tudi jezil na sodnika Rocchija. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović ni bil natančen z bele točke po četrt ure igre. Na pravem mestu je bil Joe Hart. Foto: Reuters
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne je poskrbel za vodstvo Manchester Cityja. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je izenačil na 1:1 po veliki napaki Fernanda. Foto: Reuters
Fernandinho
Fernandinho se je odlično znašel v kazenskem prostoru v 72. minuti. Foto: Reuters


Takega razpleta v Wolfsburgu ni pričakoval nihče. Izbranci Dieterja Heckinga, ki so v nemškem prvenstvu šele na osmem mestu, so prikazali najboljšo predstavo v letošnji sezoni. Kraljevi klub je bil v prvem polčasu razglašen, pritisk v drugem delu pa ni obrodil sadov.
Gostje so imeli več strelov (10:21) in večjo posest (40:60 %). Prihodnji torek jih čaka težka naloga.

Gol Ronalda upravičeno razveljavljen
Tekma na Volkswagen Areni se je začela brez začetnega preverjanja moči tekmeca. Že v 2. minuti je Toni Kroos v kazenskem prostoru našel Cristiana Ronalda, ki je z levico zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju. Gostitelji so čakali na protinapade, Real pa je pritiskal. V 14. minuti je Diego Benaglio z nogo odbil nevaren strel Karima Benzemaja.
Rodriguez zanesljiv iz najstrožje kazni
V 18. minuti je Casemiro v kazenskem prostoru podrl Andreja Schürrleja in sodnik Gianluca Rocchi je pokazal na belo točko. Ricardo Rodriguez je z levico poslal Keylorja Navasa v napačno smer za nepričakovano vodstvo volkov.
Arnold izkoristil neodločnost obrambe Reala
Kraljevi klub je bil šokiran, obrambna vrsta je delovala zmedeno, vsi igralci so stali preveč stran od tekmecev in v 25. minuti je Bruno Henrique z desne strani neoviran podal pred vrata, kjer je Maximilian Arnold s petih metrov z levico brez težav potisnil žogo v mrežo za neverjetnih 2:0.
Real je skušal v zaključku prvega dela znižati, a ni bil uspešen. Benzema si je v 41. minuti poškodoval koleno, vstopil je Jese.
Madridčani brez pravih idej
Na začetku drugega polčasa se je nadaljeval pritisk Reala. Ronaldo je zapravil priložnosti v 49. in 58. minuti. Madridčani so bili vse bolj nervozni, Gareth Bale in Arnold sta se zapletla v 69. minuti, oba sta prejela rumena kartona. Marcelo je z glavo udaril Arnolda, a glavni sodnik v gneči tega ni opazil. Schürrle bi lahko z nekoliko natančnejšim strelom povišal celo na 3:0. Gostiteljem je uspelo do konca ohraniti mrežo nedotaknjeno.

"Ibra" najprej zapravil 11-m ...

Manchester City je odločno začel srečanje na Parku princev. Že v 17. sekundi je Sergio Agüero ušel Davidu Luizu, ki je Argentinca podrl in si prislužil rumeni karton, kar pomeni, da na povratni tekmi ne bo smel igrati.

V 7. minuti so gostitelji po prodoru Blaisa Matuidija in posredovanju Eliaquima Mangalaja zahtevali enajstmetrovko, a je srbski sodnik Milorad Mažić le zamahnil z roko. V 14. minuti je zelo hitro pokazal na belo točko. V kazenskem prostoru je padel David Luiz, nogo je nespretno podstavil Bacary Sagna. Joe Hart, ki je bil vprašljiv za to srečanje, je odbil strel Zlatana Ibrahimovića. Šved je imel veliko priložnost še v 24. minuti, ko je stekel sam proti Hartu, a z 20 metrov meril visoko prek vrat.

... zadel pa po darilu Fernanda
Kazen je prišla v 38. minuti, ko je Kevin De Bruyne izkoristil protinapad in zadel z močnim strelom z desne strani po podaji Fernandinha. Matuidi je izgubil žogo na sredini igrišča v dvoboju s Fernandom. Tri minute zatem so gledalci na Parku princev videli enega izmed najbolj nenavadnih zadetkov v letošnji Ligi prvakov. Hart je izpred svojih vrat podal do Fernanda, ki se mu je žoga na robu kazenskega prostora odbila od noge, Ibrahimović je le stegnil desno nogo in žogo preusmeril v mrežo.

Rabiot kronal premoč Parižanov
Na začetku drugega polčasa so francoski prvaki silovito pritiskali. Ves čas je bilo vroče pred vrati Harta. Po podaji s kota je do strela prišel Edinson Cavani, Hart je žogo odbil, na pravem mestu je bil osamljeni Adrien Rabiot, ki je zadel za 2:1. V 62. minuti je Ibrahimović preskočil Sagnaja in z glavo stresel prečko.

Fernandinho izkoristil zmedo v obrambi gostiteljev
City dolgo ni našel prave igre, v 72. minuti pa je izenačil. Sagna je z desne strani podal pred vrata, Serge Aurier je slabo izbil žogo, ki je padla na nogo Fernandinha. Njegov strel se je od Thiaga Silve in Aurierja odbil in končal za hrbtom vratarja Kevina Trappa.
Angleži imajo zelo dobro izhodišče, saj jim prihodnji torek zadostuje že 0:0.

Četrtfinale, prvi tekmi:
WOLFSBURG - REAL MADRID 2:0 (2:0)
R. Rodriguez 18./11-m, Arnold 25.

Wolfsburg: Benaglio , Vieirinha , Naldo, Dante, R. Rodriguez, Guilavogui, Luiz Gustavo , Bruno Henrique ( 80./Träsch), Arnold , Draxler ( 93./Schäfer), Schürrle ( 85./Kruse).

Real Madrid: Navas, Danilo, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Modrić ( 64./Isco), Casemiro, Kroos ( 85./James Rodriguez), Bale , Benzema ( 41./Jese), Ronaldo.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)




PARIS SG - MANCHESTER CITY 2:2 (1:1)
Ibrahimović 41., Rabiot 60.; De Bruyne 38., Fernandinho 72.
Hart je v 14. minuti obranil 11- m Ibrahimoviću.

Paris SG: Trapp, Aurier ( 78./van der Wiel), Thiago Silva, David Luiz , Maxwell, Rabiot ( 78./Lucas Moura), Thiago Motta, Matuidi , di Maria, Ibrahimović, Cavani.

Man. City: Hart, Sagna, Mangala , Otamendi, Clichy , Fernando , Fernandinho, Jesus Navas , De Bruyne ( 77./Delph), Silva ( 88./Bony), Agüero ( 93./Kolarov).

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)

Povratni tekmi bosta v torek.



Odigrano v torek:
BARCELONA -
ATLETICO MADRID 2:1 (0:1)
Suarez 63., 74.; F. Torres 25.
RK: F. Torres 35.

BAYERN -
BENFICA 1:0 (1:0)
Vidal 2.

Povratna tekma bosta v sredo, 13. aprila.