Mesut Özil je sijajno zaposlil Cristiana Ronalda za prvi zadetek. Foto: EPA
Mesut Özil je sijajno zaposlil Cristiana Ronalda za prvi zadetek. Foto: EPA
Karim Benzema
Karim Benzema je izkoristil zmedo v obrambi Turkov. Foto: EPA
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain je zadel le osem minut po prihodu v igro. Foto: Reuters
Mario Götze
Mario Götze je imel nekaj lepih priložnosti, vendar ni bil natančen. Foto: EPA

Kraljevi klub je povedel že v prvi resni akciji na srečanju. Mesut Özil je sijajno zaposlil Cristiana Ronalda, Fernando Muslera je zapustil vrata, portugalski zvezdnik pa je z mojstrskim lobom poslal žogo v mrežo. To je bil že njegov deveti zadetek v letošnji Ligi prvakov, zavihtel se je na prvo mesto lestvice strelcev.
Turki so nato vzpostavili ravnotežje, vendar niso resneje ogrozili Diega Lopeza. Po pol ure igre je Michael Essien z desne strani poslal predložek pred vrata, Emmanuel Eboue je bil neodločen, Karim Benzema pa je z desnico poslal žogo od vratnice v mrežo. Didier Drogba je na drugi strani z roba kazenskega prostora streljal prek vrat. Pred koncem prvega dela je zapretil še Eboue, a je bil Lopez zbran.
Rezervist poskrbel za mirno pot v Carigrad
V drugem polčasu se je Galatasaray nekoliko bolj odprl, kar je Real hitro izkoristil. Blizu je bil že Angel di Maria z leve strani po uri igre. V 65. minuti je Benzemaja zamenjal Gonzalo Higuain. Osem minut zatem je Argentinec zadel z glavo po podaji Xabija Alonso s prostega strela.

Real v preiskavi Evropske komisije
Real se je znašel v preiskavi Evropske komisije, ker je domnevno prejel nezakonito javno pomoč. Kraljevi klub naj bi leta 1998 od madridskih mestnih oblasti v bližini stadiona Santiago Bernabeu dobil zemljišča v okviru pomoči za izhod iz dolgov.

Na teh zemljiščih naj bi zgradili trgovsko središče in hotelski kompleks. Zemljišča Las Tablas, ki so bila del pomoči mestnih oblasti Realu, so leta 1998 ocenili na 421.000 evrov. Leta 2011, ko se je mestni svet odločil, da bo zemljišča vzel nazaj, pa so jih ocenili na astronomskih 22,7 milijona evrov. Namesto plačila teh milijonov je mesto Realu prepustilo zemljišča, ki naj bi jih klub potreboval za nadgradnjo stadiona.

Nemški prvaki boljši na Rosaledi
Borussia iz Dortmunda je bila precej bližje zadetku na La Rosaledi. Rumeni-črni bodo imeli v torek na Westfalnu lepo priložnost za prvi polinale elitnega evropskega klubskega tekmovanja po 15 letih.

Prvo priložnost so imeli gostitelji, Javier Saviola je v sedmi minuti zadel le zunanji del mreže. Dvakrat je nevarno poskusil Mario Götze, vendar je bil vratar Willy Caballero zbran. Neučinkovit je bil tudi Marco Reus v 25. minuti. Vratar gostov Roman Weidenfeller se je moral izkazati še tri minute pred odmorom ob strelu Weligtona. Jeremy Toulalan je nato po kotu poskusil z glavo, Götze pa je žogo z golove črte odbil v kot.

Ritem igre je v drugem delu nekoliko popustil, vseeno pa so bili še vedno boljši Nemci. Götze je imel v 65. minuti še eno lepo priložnost, za domače pa je najlepšo zapravil Isco. Nemški prvaki so ostali edino še neporaženo moštvo v letošnji izvedbi Lige prvakov.

Četrtfinale, prve tekme:
MALAGA - BORUSSIA DORTMUND 0:0
28.963 gledalcev

Malaga: Willy, Jesus Gamez, Demichelis, Weligton , Antunes , Toulalan, Iturra, Joaquin, Isco ( 87./Duda), Julio Baptista ( 76./Santa Cruz), Saviola ( 68./Portillo).

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Santana, Schmelzer, Gündogan, Kehl ( 80./S. Bender), Reus ( 69./Schieber), Götze ( 92./Kirch), Grosskreutz , Lewandowski.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)



REAL MADRID - GALATASARAY 3:0 (2:0)
80.000; Ronaldo 9., Benzema 29., Higuain 73.

Real Madrid: Lopez, Essien, Varane, Ramos , Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, di Maria ( 86./Pepe), Özil ( 80./Modrić ), Ronaldo, Benzema ( 65./Higuain).

Galatasaray: Muslera, Eboue, Nounkeu , Semih, Riera ( 83./Amrabat), Sneijder ( 46./Zan), Melo , Selcuk Inan, Altintop ( 78./Umut Bulut), Yilmaz , Drogba .

Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška)

Povratni tekmi bosta 9. aprila.


Odigrano v torek:
BAYERN
- JUVENTUS 2:0 (1:0)
Alaba 1., Müller 63.

PARIS SG - BARCELONA 2:2 (0:1)
Ibrahimović 79., Matuidi 94.; Messi 38., Xavi 89./11-m

Povratni tekmi bosta 10. aprila.

Polfinale bo 23./24. aprila, povratne tekme pa bodo teden dni pozneje. Finale bo 25. maja v Londonu (Wembley).