Karim Benzema je izkoristil odlično podajo Marcela. Foto: EPA
Karim Benzema je izkoristil odlično podajo Marcela. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo in Lucas Leiva
Cristiano Ronaldo je v Ligi prvakov dosegel že 70 golov. Rekord ima Raul, ki je mrežo zatresel 71-krat. Foto: EPA
Andrea Pirlo
Andrea Pirlo je na 100. tekmi v Ligi prvakov sijajno izvedel prosti strel. Foto: EPA
Ciro Immobile in Pierre-Emerick Aubameyang
Ciro Immobile je bil pravi joker iz rokava Jürgena Kloppa. Foto: EPA
Alexis Sanchez
Alexis Sanchez je povišal vodstvo Arsenala na 2:0. Foto: EPA
Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović je bil junak na stadionu Emirates. Foto: EPA

Vodilna ekipa španskega prvenstva je bila precej boljši tekmec (streli na vrata 28:4, v okvir 9:1, koti 7:1). Višjo zmago je preprečil razpoloženi vratar Liverpoola Simon Mignolet.

Liverpool v prvem delu brez strela na vrata
Že v uvodnih minutah se je večkrat izkazal vratar gostov. Zelo nevaren je bil strel Jamesa Rodrigueza v 4. minuti, večkrat je poskušal tudi Cristiano Ronaldo. V 27. minuti je Marcelo z leve strani natančno podal pred vrata, na daljši vratnici je pritekel Benzema in z desnico poslal žogo pod prečko. Redsi so bili v prvem polčasu popolnoma nemočni, niti enkrat niso streljali na vrata.
Rezervist Bale v prečko
V drugem polčasu so gostje malce več poskušali. Alberto Moreno je od daleč ogrel dlani Ikerja Casillasa, Fabio Borini je meril mimo vrat. Vstopila sta tudi Steven Gerrard in Philippe Coutinho, Mario Balotelli pa je obsedel na klopi. Real je bil še vedno nevarnejši, najlepšo priložnost je v 71. minuti zapravil rezervist Gareth Bale, ki je po podaji sijajnega Marcela zadel prečko.

Ronaldo ni ujel Raula

Ronaldo je ostal praznih rok in s 70 zadetki v tem tekmovanju še vedno za en gol zaostaja za rekorderjem Raulom.
Bezjak v Baslu igral v prvem delu
Liverpool ima le tri točke in je v težkem položaju, saj je Basel premagal Ludogorec kar s 4:0 in je s šestimi točkami na drugem mestu. Pri Bolgarih je Roman Bezjak igral v prvem polčasu.

Stara dama v minuti do preobrata
Juventus je v zelo napeti tekmi skupine A ugnal Olympiacos s 3:2. Italijanski prvaki so povedli v 21. minuti. Andrea Pirlo je s prostega strela mojstrsko zavrtinčil žogo prek živega zidu. Veteran je zablestel tudi na svoji 100. tekmi v Ligi prvakov. Le tri minute zatem so gostje izenačili. Alejandro Dominguez je iz kota podal pred vrata, Alberto Botia pa je z glavo matiral Gianluigija Buffona, zamudil je Giorgio Chiellini.

Pravi šok so navijači na Juventus Areni doživeli v 61. minuti, ko je kapetan Ioannis Maniatis z desne strani podal v kazenski prostor, Delvin Ndinga pa je z glavo poslal žogo pod prečko. V 65. minuti je rezervist Fernando Llorente z glavo zadel vratnico, žoga se je odbila v roko vratarja Roberta in končala v mreži. Že minuto zatem je Paul Pogba z desnico z roba kazenskega prostora postavil končni izid.

Atletico končal domačo serijo Malmöja
Malmö je bil na domačem igrišču neporažen osem zaporednih evropskih tekem. Švedi tokrat niso imeli možnosti proti Atleticu (0:2). Jan Oblak je znova sedel na klopi evropskih podprvakov. Po pol ure igre je Juanfran ušel po desni strani in podal pred vrata, kjer je Koke v zraku lepo prestregel žogo in zatresel mrežo.

Malmö je imel najlepšo priložnost na srečanju v 53. minuti, ko je kapetan Markus Rosenberg s prostega strela zadel živi zid, odbito žogo pa je z levico poslal v vratnico. Enajst minut pred koncem je bil po novi podaji Juanfrana natančen Raul Garcia.

Nova odlična evropska predstava Borussie
V Bundesligi se borijo za obstanek, v Ligi prvakov pa so že med najboljših 16. Borussia iz Dortmunda je premagala Galatasaray s 4:1 in ima maksimalnih 12 točk v skupini D. Šest minut pred odmorom so gostitelji povedli, Lukasz Piszczek je podal do Marca Reusa, ki se je izognil prepovedanemu položaju in z desnico poslal žogo med nogama Fernanda Muslere v mrežo.

Joker Immobile pokopal Turke
V 56. minuti je Sebastian Kehl z glavo našel Sokratisa Papastathopoulosa, ki je z bližine povišal na 2:0. Turki se niso predali, v 70. minuti je rezervist Hakan Balta z glavo znižal, iz kota je podal Wesley Sneijder. Jürgen Klopp je takoj zatem namesto Reusa v igro poslal Cira Immobileja. Italijanski napadalec je potreboval le tri minute, da je zatresel mrežo po podaji Pierra-Emericka Aubameyanga. Immobile je sodeloval tudi pri četrtem zadetku Borussie, žogo je podal pred vrata, Semih Kaya pa jo je preusmeril v lastno mrežo.

Topničarji zapravili vodstvo s 3:0

Tudi Arsenal je bil že na pragu preboja v osmino finala, a je na stadionu Emirates zapravil vodstvo s 3:0 proti Anderlechtu, Belgijci so iztržili točko (3:3). Topničarji so povedli v 25. minuti, ko je Danny Welbeck prodrl v kazenski prostor, branilec Mangulu Mbemba pa ga je podrl. Z bele točke je bil natančen Mikel Arteta. Le štiri minute zatem je Alexis Sanchez s prostega strela zadel živi zid, nato pa odbito žogo z densico poslal v mrežo.

Rezervist Mitrović zrežiral preobrat
V 58. minuti je kazalo, da je tekma odločena, saj je Saša Kljestan izgubil žogo, Alex Oxlade-Chamberlain pa je z desnico povišal na 3:0. Belgijci so se prebudili po uri igre, ko je obramba gostiteljev popolnoma pozabila na Anthonyja Vanden Borreja, ki je z bližine znižal. V 72. minuti je Nacho Monreal podrl rezervista Aleksandra Mitrovića v kazenskem prostoru, najstrožjo kazen je unovčil Vanden Borre. Gostje so v zadnjih minutah na vse pretege skupali izenačiti, v zadnji minuti rednega dela je Andy Najar podal pred vrata, Mitrović pa je z glavo matiral Wojciecha Szczesnyja.

Son junak v St. Peterburgu
Na prvi današnji tekmi je Bayer iz Leverkusna v St. Peterburgu ugnal Zenit (1:2). Oba gola za lekarnarje je dosegel Heung Min Son. Prvič je bil 22-letnik uspešen v 68. minuti po izjemnem udarcu z dvajsetih metrov, drugič pa v 73. minuti, ko se je sam znašel pred vratarjem Jurijem Lodiginom in mirno poslal žogo mimo njega. V predzadnji minuti je znižal Venezuelec Jose Salomon Rondon.

3. krog, skupina A:
MALMÖ - ATLETICO MADRID 0:2 (0:1)
Koke 30., Raul Garcia 79.
Jan Oblak je bil na klopi Atletica.

JUVENTUS - OLYMPIACOS 3:2 (1:1)
Pirlo 21., Roberto 65./ag, Pogba 66.; Botia 24., Ndinga 61.
Vidal (Juventus) je v 95. minuti zapravil 11-m.

Juventus:
Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Asamoah (83./Pereyra), Pirlo, Marchisio (71./Padoin), Pogba, Vidal, Tevez, Morata (58./Llorente).

Olympiacos: Roberto, Elabdellaoui, Botia, Abidal, Masuaku, Milivojević, Ndinga (77./Kasami), Maniatis (83./Diamantakos), Dominguez, Afellay (72./Fuster), Mitroglou.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)

Lestvica:                        
ATLETICO MADRID  4  3 0 1 10:3  9
JUVENTUS         4  2 0 2  5:4  6
OLYMPIACOS       4  2 0 2  6:7  6
MALMÖ            4  1 0 3  2:9  3


Skupina B:
REAL MADRID - LIVERPOOL 1:0 (1:0)
Benzema 27.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa (83./Nacho), Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, James Rodriguez (62./Bale), Isco, Ronaldo, Benzema (87./Hernandez).

Liverpool: Mignolet, Alberto Moreno, K. Toure, Škrtel, Javi Manquillo, Can (75./Coutinho), Lucas (69./Gerrard), Lallana, Allen, Marković (69./Sterling), Borini.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)



BASEL - LUDOGOREC 4:0 (2:0)
Embolo 34., Gonzalez 42., Gashi 59., Suchy 65.
Roman Bezjak (Ludogorec) je igral do 46. minute.

Lestvica:                         
REAL MADRID      4  4 0 0 11:2 12 
BASEL            4  2 0 2  6:6  6 
LIVERPOOL        4  1 0 3  2:6  3 
LUDOGOREC        4  1 0 3  3:8  3 

Skupina C:
ZENIT - BAYER LEVERKUSEN 1:2 (0:0)
Rondon 89.; Son 68., 73.

BENFICA - MONACO 1:0 (0:0)
Talisca 82.

Lestvica:                        
BAYER LEVERKUSEN 4  3 0 1  7:3  9
MONACO           4  1 2 1  1:1  5
ZENIT            4  1 1 2  3:4  4
BENFICA          4  1 1 2  2:5  4

Skupina D:
BORUSSIA (D) - GALATASARAY 4:1 (1:0)
Reus 39., Sokratis 56., Immobile 74., Semih 86./ag; Balta 70.

Borussia (D): Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Sokratis, Durm, Kehl, Bender (85./Ramos), Mhitarjan, Aubameyang, Kagava (63./Gündogan), Reus (71./Immobile).

Galatasaray: Muslera, Hakan Balta, Semih, Chedjou, Tarik, Felipe Melo, Selcuk Inan, Hamit Altintop (82./Oztekin), Džemaili, Sneijder, Umut (85./Yilmaz).

Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)



ARSENAL - ANDERLECHT 3:3 (2:0)
Arteta 24./11-m, Sanchez 29., Oxlade-Chamberlain 58.; Vanden Borre 61., 72./11-m, Mitrović 90.

Arsenal: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Arteta (62./Flamini), Oxlade-Chamberlain (81./Rosicky), Ramsey, Sanchez, Cazorla, Welbeck (82./Podolski).

Anderlecht: Proto, Vanden Borre, Mbemba (53./Dendoncker), Deschacht, Acheampong, Kljestan, Tielemans, Najar, Praet, Conte (46./Kawaya), Cyriac (62./Mitrović).

Sodnik: Clement Turpin (Francija)

Lestvica:                        
BORUSSIA (D)     4  4 0 0 13:1 12
ARSENAL          4  2 1 1  9:7  7
ANDERLECHT       4  0 2 2  5:9  2
GALATASARAY      4  0 1 3  3:13 1