Cristiano Ronaldo je načel mrežo Rome tako v Rimu kot v Madridu. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je načel mrežo Rome tako v Rimu kot v Madridu. Foto: Reuters
Andre Schürrle
Andre Schürrle je v 74. minuti potrdil napredovanje Wolfsburga. Foto: Reuters
Mohamed Salah
Mohamed Salah je imel po eno lepo priložnost v obeh polčasih, a ni premagal Keylorja Navasa. Kostaričan v Ligi prvakov še šestič zapored ni prejel zadetka. Foto: Reuters
Luciano Spalletti in Zinedine Zidane
Trenerja Luciano Spalletti in Zinedine Zidane ob zelenici na Santiagu Bernabeuu. Foto: Reuters

Prvi zadetek na Santiagu Bernabeuu so gledalci videli v 64. minuti, ko je na desni strani lepo preigraval rezervist Lucas Vazquez in podal pred vrata, tam pa je na prvi vratnici pred Wojciechom Szczesnyjem in Kostasom Manolasom nogo podstavil Cristiano Ronaldo za vodstvo Reala. Štiri minute pozneje je Ronaldo na levi strani podal Jamesu Rodriguezu, Kolumbijec pa je poljskega vratarja v vratih Rome matiral med nogama.
Džeko in Salah premalo natančna
V prvem polčasu so imeli terensko premoč Španci, a so najlepši priložnosti zapravili Rimljani. V 14. minuti se je po protinapadu in podaji Mohameda Salaha z desne strani sam pred vratarjem Keylorjem Navasom znašel Edin Džeko, toda z levico streljal mimo vrat. V 28. minuti sta Egipčan in nogometaš iz Bosne in Hercegovine zamenjala vlogi, Salah pa je z desne strani prav tako meril nenatančno v zunanji del mreže.
Na drugi strani je imel že v 8. minuti priložnost Marcelo, ki je po dvojni podaji z Garethom Balom streljal mimo vrat. V 31. in 34. minuti je dva poskusa Ronalda ustavil Szczesny.
Kdor ne da, dobi
Tudi na začetku drugega polčasa je bila nevarnejša Roma. Iz treh priložnosti bi kaj lahko povedla. V 51. minuti se je po podaji Džeka znova v ugodnem položaju znašel Salah, vendar znova zadel le zunanji del mreže. Pet minut pozneje se je Alessandro Florenzi izognil Sergiu Ramosu in streljal, a se je izkazal Navas. Ta je takoj zatem po kotu ubranil še poskus Manolasa.
Za streljanje s praznimi naboji so bili gostje kmalu kaznovani. Ronaldo bi lahko v 70. minuti povišal na 3:0, vendar je iz bližine zgrešil. Tik pred koncem je vezist Rome Diego Perotti zadel vratnico.
Wolfsburg prvič med najboljših osem
Tudi na drugem dvoboju večera med Wolfsburgom in Gentom so imeli prednost s prvega srečanja gostitelji, ki so po zmagi z 2:3 v Belgiji uvrstitev v četrtfinale doma potrdili s slavjem z 1:0. Edini strelec je bil v 74. minuti s šestih metrov Andre Schürrle po prodoru in podaji Juliana Draxlerja z desne strani kazenskega prostora. Wolfsburg, ki je prevladoval večji del tekme, je prvič med najboljšimi osmimi moštvi v Evropi.

Osmina finala, povratni tekmi:
WOLFSBURG
- Gent 1:0 (0:0) 3:2
Schürrle 74.

Wolfsburg: Casteels, Träsch, Knoche, Dante, Rodriguez, Luiz Gustavo, Guilavogui, Arnold ( 83./Vieirinha), Draxler ( 78./Caligiuri), Kruse, Schürrle ( 89./Schäfer).

Gent: Sels, Nielsen, Gershon, Asare, Kums, Renato Neto, Rafinha ( 78./Foket), Matton ( 68./Saief), Miličević, Dejaegere, Simon ( 70./Coulibaly).

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)


REAL MADRID - Roma 2:0 (0:0) 2:0
Ronaldo 64., Rodriguez 68.
Real Madrid: Navas, Danilo , Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro ( 84./Kovačić), Modrić ( 76./Jese), Kroos, Rodriguez, Ronaldo, Bale ( 61./Vazquez).

Roma: Szczesny, Florenzi, Manolas, Zukanović , Digne, Keita ( 86./Maicon), Pjanić ( 46./Vainqueur), Perotti, Salah, El Shaarawy ( 74./Totti), Džeko.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)
V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.