Real (na fotografiji Gareth Bale, Marcelo in Cristiano Ronaldo) je prvič po letu 2002 preobrnil zaostanek s prve tekme. Foto: Reuters
Real (na fotografiji Gareth Bale, Marcelo in Cristiano Ronaldo) je prvič po letu 2002 preobrnil zaostanek s prve tekme. Foto: Reuters
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne je v 76. minuti poskrbel za zmago Manchester Cityja. Foto: Reuters
Sergio Agüero
Sergio Agüero je v 30. minuti z 11-metrovke streljal mimo vratnice. Prekršek za strel z bele točke je nad njim storil vratar Kevin Trapp. Foto: Reuters

Zelo zanimivo je bilo tudi v Manchestru, kjer je pri Cityju gostoval Paris SG. Po 2:2 v Parizu prejšnjo sredo so tokrat gostitelji z zadetkom Kevina De Bruyna od daleč v 76. minuti zmagali z 1:0 in se prvič uvrstili med najboljše štiri ekipe v Evropi. Belgijec je z nizkim strelom z 19 metrov izvrstno meril ob vratnici. V prvem polčasu je Sergio Agüero z 11-metrovke streljal mimo vrat, potem ko ga je v kazenskem prostoru podrl vratar Kevin Trapp.
PSG, ki je začel s tremi branilci, a po poškodbi Thiaga Motte tik pred koncem prvega polčasa prešel v sistem 4-4-2, je v četrtfinalu izpadel četrtič zapored. Najlepši priložnosti za zadetek je imel Zlatan Ibrahimović. V 17. minuti je njegov prosti strel ubranil Joe Hart, nekaj minut pred koncem pa so mu sodniki gol pravilno razveljavili zaradi nedovoljenega položaja. Parižani so še enkrat prej zatresli mrežo iz ofsajda.
Ronaldo s petim trojčkom ujel Messija
Na Santiago Bernabeuu je že v prvem polčasu dvakrat zadel Ronaldo. Najprej v 16. minuti iz bližine po nizkem predložku Danija Carvajala (v prvi postavi je zamenjal kritiziranega Danila) z desne strani. Carvajal je predtem dobil dvoboj z Julianom Draxlerjem. Manj kot minuto pozneje je po strelu iz kota Tonija Kroosa na bližnji vratnici Portugalec z glavo povišal na 2:0.
V nadaljevanju so imeli gostje dve lepi priložnosti. Najprej se je moral v 34. minuti po nevarnem poskusu Luiza Gustava izkazati vratar Keylor Navas, ki je žogo odbil čez prečko. Tri minute pozneje se Bruno Henrique ni najbolje znašel v kazenskem prostoru in strel mu je blokiral Sergio Ramos.
13 minut pred koncem tekme je Ronaldo s prostega strela z žogo sijajno našel luknjo v živem zidu za svoj 16. zadetek v tej sezoni Lige prvakov. Pred dvema letoma je tekmovanje končal s 17 goli. Petič je v Ligi prvakov dosegel hat-trick in izenačil rekord Lionela Messija. Real, pri katerem je Ramos v 4. minuti z glavo zadel prečko, v 66. minuti pa vratnico, je v polfinalu šestič zapored.

Četrtfinale, povratni tekmi:
REAL MADRID
- Wolfsburg 3:0 (2:0) 0:2
Ronaldo 16., 17., 77.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Modrić ( 92./Varane), Kroos, Casemiro, Bale, Benzema ( 84./Jese), Ronaldo .
Wolfsburg: Benaglio, Vieirinha , Naldo, Dante , R. Rodriguez, Guilavogui ( 80./Dost), Luiz Gustavo , Bruno Henrique ( 73./Caligiuri), Arnold , Draxler ( 32./Kruse), Schürrle.
Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)


MANCHESTER CITY - Paris SG 1:0 (0:0) 2:2
De Bruyne 76.
Agüero (Man. City) je v 30. minuti z 11-m streljal mimo vrat.

Manchester City: Hart, Clichy, Otamendi, Mangala, Sagna, Fernando, Fernandinho , Jesus Navas, Silva ( 87./Delph), De Bruyne ( 84./Y. Toure), Agüero ( 93./Iheanacho).
Paris SG: Trapp , van der Wiel , Marquinhos, Thiago Silva, Aurier ( 61./Pastore ), Maxwell, Rabiot, Thiago Motta ( 44./Lucas), di Maria, Ibrahimović, Cavani.
Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)
V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.