Gareth Bale je v drugem polčasu z natančno odmerjenim diagonalnim strelom podvojil vodstvo Reala. Foto: Reuters
Gareth Bale je v drugem polčasu z natančno odmerjenim diagonalnim strelom podvojil vodstvo Reala. Foto: Reuters
Isco je takole v 45. minuti zadel za vodstvo Reala na Santiagu Bernabeuu. Foto: Reuters
Cristiana Ronalda so po izključitvi premagale solze. To je bil njegov prvi rdeči karton v tem tekmovanju v 154 nastopih. Foto: Reuters
Miralem Pjanić je z bele točke poskrbel, da je Juventus z Mestalle odnesel poln izkupiček točk. Foto: Reuters
Nogometaši Bayerna so z 2:0 slavili v Lizboni. Mrežo Benfice je načel Robert Lewandowski (na fotografiji). Foto: Reuters
Manchester United je dosegel visoko zmago nad švicarskim kolektivom Young Boys. Dvakrat se je med strelce vpisal Paul Pogba, končni izid je postavil Anthony Martial. Foto: Reuters
Za glavno presenečenje večera so poskrbeli nogometaši Lyona, ki so v gosteh z 2:1 premagali angleškega prvaka Manchester City. Zmagoviti zadetek je dosegel Nabil Fekir. City je tako postal prva angleška ekipa v zgodovini, ki je izgubila štiri zaporedna srečanja Lige prvakov. Foto: Reuters

Nogometaši madridskega Reala so z zmago začeli branjenje naslova v Ligi prvakov. V 1. krogu skupinskega dela so na Santiagu Bernabeuu s 3:0 premagali Romo.

Šlo je za 11. medsebojni obračun omenjenih ekip v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, prvi po sezoni 2015/16, ko so se Španci prebili v četrtfinale s skupnim izidom 4:0.

Tudi tokrat je bil kraljevi klub preprosto boljši. Varovanci Julena Lopeteguija so bili večji del tekme na polovici nasprotnika, pripravili so si veliko (pol)priložnosti, na koncu je uspelo mrežo zatresti Iscu, Garethu Baleu in Marianu Diazu.

Isco z golom ovekovečil premoč Reala
Nogometaši Reala so bili v prvem polčasu tekme preprosto razred zase. Italijanski prvoligaš se je bolj ali manj le branil, njihovi (proti)napadi so bili redki in slabo izvedeni. Že v 4. minuti je Gareth Bale zapravil lepo priložnost po krasni globinski podaji Tonija Kroosa, štiri minute pozneje je do strela po podaji Luke Modrića prišel še Isco, a mu je gostujoči vratar Robin Olsen poskus ubranil z desnico. Real je ves čas napadal, v zaključku polčasa je nevarno po predložku iz kota z glavo zapretil še kapetan Sergio Ramos, a je ostalo pri 0:0. Vse do 45. minute, ko je po prekršku Danieleja De Rossija z roba kazenskega prostora prosti strel izvrstno izvedel Isco in gostitelje povedel v vodstvo (1:0).

Bale povišal na 2:0
Na začetku drugega polčasa so se gostje iz večnega mesta vendarle malce razigrali, dvakrat so nevarno zapretili evropskim prvakom, omembe vreden je predvsem poskus Cengiza Underja z roba kazenskega prostora, ki ga je oprezni vratar Keylor Navas brez večjih težav odbil v kot. Domači kljub vsemu niso popustili, po slabi uri igre so vodstvo podvojili. Modrić je v ogenj poslal Bala, ta pa je z natančnim diagonalnim strelom z levico hladnokrvno zatresel malo mrežico. 2:0.

Mariano Diaz postavil piko na i
Igra je bila do konca srečanja sicer zelo dinamična, a lepše priložnosti so si pripravljali nogometaši Reala, ki so imeli strelske vaje. Če ne bi bilo vratarja Olsna, ki se je Romi pridružil pred začetkom sezone po odhodu Alissona Beckerja v Liverpool, bi bil poraz Rimljanov lahko še hujši. 28-letni švedski reprezentant je ubranil ogromno nevarnih poskusov nasprotnika, povsem nemočen pa je bil v sodnikovem dodatku tekme, ko je rezervist Mariano Diaz s krasnim plasiranim strelom postavil končni izid 3:0.

Solze Cristiana Ronalda v Valencii
Valencia je na svoji Mestalli gostila Juventus, pri katerem je moral prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo zelenico zapustiti v 29. minuti. Razlog ni bila poškodba, temveč prekršek za rdeči karton. V enem izmed napadov stare dame naj bi po mnenju glavnega sodnika dr. Felixa Brycha brcnil domačega branilca Jeisona Murilla, po krajšem posvetu s svojimi pomočniki ga Brych predčasno poslal v slačilnico. Portugalec ni mogel verjeti svojim očem, potočil je tudi nekaj solz. Vseeno se njegova odsotnost Juventusu ni pretirano poznala, gostje iz Torina so prek Miralema Pjanića, ki je bil dvakrat natančen z bele točke, na začetku drugega polčasa povedli z 2:0.
Gostitelji so se trudili zaostanek vsaj prepoloviti, a jim ni uspelo, čeprav so imeli v 97. minuti priložnost z bele točke – strel je Danielu Pareju ubranil vratar Wojciech Szczesny.

1. krog, skupina E:
AJAX - AEK ATENE 3:0 (0:0)
Tagliafico 46. 90., van de Beek 77.

BENFICA - BAYERN MÜNCHEN 0:2 (0:1)
Lewandowski 10., Sanches 54.

Benfica: Vlachodimos, Andre Almeida, Ruben Dias, Jardel, Grimaldo, Fejsa, Gedson (75./Živković), Pizzi (62./Rafa Silva), Salvio (62./Gabriel), Cervi, Seferović.

Bayern: Neuer, Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba, Javi Martinez (88./Müller), Renato Sanches, James Rodriguez (79./Goretzka), Robben, Ribery (62./Gnabry), Lewandowski.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)


Skupina F:
ŠAHTAR DONJECK - HOFFENHEIM 2:2 (1:2)
Ismaily 28., Barberan 81.; Grillitsch 6., Nordtveit 38.

MANCHESTER CITY - LYON 1:2 (0:2)
Bernardo Silva 67.; Cornet 26., Fekir 43.


Skupina G:
REAL MADRID - ROMA 3:0 (1:0)
Isco 45., Bale 58., M. Diaz 92.
Celarja (Roma) ni bilo v postavi.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Modrić (85./Ceballos), Casemiro, Kroos, Bale (73./M. Diaz), Benzema (62./Asensio), Isco.

Roma: Olsen, Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov, De Rossi, Nzonzi (70./Schick), Zaniolo (54./Pellegrini), Under, Džeko, El Shaarawy (62./Perotti).

Sodnik: Bjorn Kuipers (Nizozemska)

VIKTORIA PLZEN - CSKA MOSKVA 2:2 (2:0)
Krmenčik 29., 41.; Čalov 49., Vlašić 95./11-m
Bijol (CSKA) je odigral vso tekmo.


Skupina H:
VALENCIA - JUVENTUS 0:2 (0:1)
Pjanić 44./11-m, 51./11-m
RK: C. Ronaldo 29./Juventus
Parejo (Valencia) je v 97. minuti zapravil 11-m.

Valencia: Neto, Vezo (57./Čerjišev), Paulista, Murillo, Gaya, Soler, Parejo, Wass, Guedes (71./Mina), Rodrigo, Batshuayi (70./Gameiro).

Juventus: Szczesny, Cancelo, Bonucci, Chellini, Sandro, Khedira (23./Can), Pjanić (67./Costa (89./Rugani)), Matuidi, Bernardeschi, Mandžukić, Ronaldo.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)

YOUNG BOYS - MANCHESTER UTD 0:3 (0:2)
Pogba 35., 44./11-m, Martial 66.

Zadetki s tekme Ajax – AEK
Zadetki s tekme Ajax – AEK