Cristiano Ronaldo se je veselil že 89. zadetka v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo se je veselil že 89. zadetka v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Jese Rodriguez
Jese Rodriguez je potreboval le štiri minute za zadetek. Foto: Reuters
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane se je veselil zmage na prvi tekmi v Ligi prvakov v vlogi glavnega trenerja kraljevega kluba. Foto: Reuters
Julian Draxler
Julian Draxler, ki je poleti prestopil iz Schalkeja, se v Bundesligi še ni znašel. Nemški reprezentant je v Belgiji odigral najboljšo tekmo v dresu volkov. Foto: Reuters
Kalifa Coulibaly
Rezervist Kalifa Coulibaly je postavil končni izid v Gentu. Foto: Reuters

Izbranci Zinedina Zidana so v drugem polčasu unovčili premoč. Imeli so več strelov (11:19) in tudi precej večjo posest žoge (39:61 %).
Uspavanka v prvem polčasu
Trener Rimljanov Luciano Spaletti je začel brez napadalca Edina Džeka, tudi Daniele De Rossi in Francesco Totti sta bila na klopi. Najlepšo priložnost v prvem polčasu je imel Marcelo, ki je z volejem z levico meril mimo vrat. Real v prvem polčasu ni sprožil niti enega strela v okvir vrat. Roma je skušala s prekinitev, tik pred odmorom je branilec Kostas Manolas po podaji iz kota z glavo meril prek vrat.

Ronaldo prekinil post na gostovanjih
Kraljevi klub je povedel v 57. minuti. Marcelo je na levi strani zaposlil Cristiana Ronalda. Portugalec si je s peto sijajno pripravil prostor za strel 15 metrov od vrat Rome. Močno je streljal z desnico, žoga je zadela kapetana gostiteljev Alessandra Florenzija, preletela Wojciecha Szczesnyja in končala v mreži.
Portugalec je zadel prvič na gostovanju po 29. novembru, ko je zatresel mrežo Eibarja. Ronaldo je jezen zaradi novinarskih vprašanj zapustil torkovo novinarsko konferenco pred tekmo. Sedmo silo je zanimalo, zakaj že dolgo ni zadel na gostovanjih, vprašali pa so ga tudi o enajstmetrovki Lionela Messija in Luisa Suareza proti Celti v nedeljo.
Džeko vstopil prepozno
Spalletti je v 64. minuti v igro poslal Edina Džeka. Mohamed Salah se nikakor ni znašel. Vedno ko je bil v dobrem položaju v kazenskem prostoru, je naredil napačno potezo. Roma je bila vse nevarnejša, v 72. minuti je vezist William Vainquer z desnico nevarno streljal, a je žoga zletela za las mimo vrat. Dve minuti zatem je Real izveden nevaren protinapad, po natančni podaji Jamesa Rodrigueza z desne strani je Szczesny zletel v prazno, Ronaldo pa je z glavo za las zgrešil.
Pritisk Rome ni obrodil sadov
Džeko je precej poživil igro Rome, v 79. minuti je po podaji Miralem Pjanića z leve strani zadel le zunanji del mreže. V naslednji akciji je Daniel Carvajal v kazenskem prostoru podrl Florenzija, a je sodnik Pavel Kralovec le zamahnil z roko, čeprav bi lahko tudi pokazal na belo točko. Štiri minute zatem je Florenzi našel Salaha, ki pa se pred vratarjem Keylorjem Navasom ni znašel. V zaključku sta vstopila še De Rossi in Totti.
Jese pravi "Zizoujev" as iz rokova
V 82. minuti je Jese zamenjal Jamesa Rodrigueza. Zidane je imel pravi občutek, saj je štiri minute pred koncem Jese ušel po desni strani in v kazenskem prostoru žogo poslal med nogama branilca Lucasa Digneja v mrežo.
Draxler blestel v Gentu
Wolfsburg, ki ima velike težave v Bundesligi, je blestel v Gentu. Volkovi so povedli dve minuti pred odmorom, ko je Julian Draxler preigral Thomasa Foketa, si izmenjal dvojno podajo z Vierinho in z desnico zatresel mrežo.

Najdražja okrepitev v zgodovini Wolfsburga je v 54. minuti izvedel še eno mojstrsko potezo. Na roba kazenskega prostora se je otresel branilca Stefana Mitrovića, nato pa z lobom matiral Matza Selsa. Šest minut pozneje so nemški pokalni prvaki povišali vodstvo na 0:3. Po podaji Christiana Träscha je iz bližine z levico zadel Max Kruse.

Gostitelji so se prebudili malce prepozno
Wolfsburg je v končnici popustil, kar so izkoristili gostitelji in najprej prek Svena Kumsa v 80. minuti znižali na 1:3. V predzadnji minuti je po podaji Kennetha Saiefa z leve strani z glavo zadel še Kalifa Coulibaly.

Osmina finala, prve tekme:
ROMA - REAL MADRID 0:2 (0:0)
Ronaldo 57., Jese 86.

Roma: Szczesny, Florenzi ( 87./Totti), Manolas, Rüdiger, Digne, Vainuquer ( 77./De Rossi), Pjanić, Nainggolan, Salah, El Shaarawy ( 64./Džeko), Perotti.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane , Ramos , Marcelo, Modrić, Kroos, Isco ( 64./Kovačić), James Rodriguez ( 82./Jese), Ronaldo ( 89./Casemiro), Benzema.

Sodnik: Pavel Kralovec (ČEŠ)





GENT - WOLFSBURG 2:3 (0:1)
Kums 80., Coulibaly 89.; Draxler 43., 54., Kruse 60.

Gent: Sels, Nielsen, Mitrović, Asare, Renato Neto, Kums , Foket, Miličević ( 61./Saief), Dejaegere, Simon ( 61./Matton), Depoitre ( 80./Coulibaly).

Wolfsburg: Casteels, Jung ( 45./Schürrle), Knoche, Dante, R. Rodriguez, Träsch, Luiz Gustavo , Vieirinha ( 80./Schäfer), Arnold, Draxler, Kruse ( 92./Putaro).

Sodnik: Svein Oddvar Moen (NOR)

Povratni tekmi bosta 8. marca.



Odigrano v torek:

PARIS SG - CHELSEA 2:1 (1:1)
Ibrahimović 39., Cavani 78.; Mikel 45.

BENFICA - ZENIT 1:0 (0:0)
Jonas 91.
RK: Criscito 90./Zenit

Povratni tekmi bosta 9. marca.


Torek, 23. februarja, ob 20.45:
ARSENAL - BARCELONA

JUVENTUS - BAYERN

Povratni tekmi bosta 16. marca.


Sreda, 24. februarja, ob 20.45:
PSV EINDHOVEN - ATLETICO MADRID

DINAMO KIJEV - MANCHESTER CITY

Povratni tekmi bosta 15. marca.