Kevin Kampl se je odlično znašel pred vrati sredi drugega polčasa. Foto: Reuters
Kevin Kampl se je odlično znašel pred vrati sredi drugega polčasa. Foto: Reuters
Kevin Kampl
Kampl je odšepal z zelenice Wembleyja pet minut pred koncem zaradi bolečin v desnem stopalu. Foto: EPA
Petar Stojanović
Petar Stojanović je prejel oba rumena kartona zaradi spotikanja. Foto: EPA
Benjamin Verbič
Benjamin Verbič je odigral zelo dobro tekmo na stadionu Parken. Imel je tudi priložnost, a se je izkazal vratar Leicestra Kasper Schmeichel. Foto: Reuters
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain je bil natančen z bele točke. Foto: Reuters
Corentin Tolisso
Corentin Tolisso je z glavo zadel za točko Lyona v Torinu. Foto: Reuters
Miroslav Radović
Miroslav Radović, ki je maja osvojil naslov državnega prvaka z Olimpijo, je še drugič v dveh tednih zatresel mrežo madridskega Reala. Na stadionu Santiago Bernabeu je bil natančen z bele točke. Foto: Reuters

Pred 85.512 gledalci je slovenski reprezentant zadel v 65. minuti s šestih metrov z desnico, potem ko je Charles Araguiz streljal od daleč, smer pa je žogi spremenil Ben Davies. Kampl se je odlično odzval in matiral nemočnega Huga Llorisa. Farmacevti imajo zdaj šest točk in so na drugem mestu v skupini E.

V prvem polčasu je potekal taktičen boj, edino pravo priložnost je imel Javier Hernandez v 43. minuti, a je meril mimo vrat.

Na začetku drugega polčasa sta zapretila Christian Eriksen in Kyle Walker, Tottenham pa sicer ni imel svojega večera. Precej nevarnejši je bil Bayer, Hernandezu nikakor ni uspelo zadeti, ponovila se je zgodba izpred dveh tednov, ko je zapravil izjemno priložnost v Leverkusnu (0:0).

Po zadetku Kampla so gostitelji jalovo pritiskali. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Eric Dyer v 83. minuti, ko je s prostega strela stresel prečko.
Kampl: Tega večera ne bom pozabil nikoli!
"Tega večera ne bom pozabil nikoli! Upam, da se ob koncu tekme nisem prehudo poškodoval, rad bi zaigral že v soboto proti Darmstadtu," je bil zadovoljen Kampl, ki je zaradi bolečin v desnem stopalu odšepal z igrišča v 85. minuti. Pohvalil ga je tudi športni direktor Rudi Völler, ki je bil navdušen nad predstavo.
Stojanović hitro prejel dva rumena kartona
Predčasno je tekmo skupine H v Sevilli končal Petar Stojanović. Nogometaš Dinama je prvi rumeni karton prejel v 11. minuti tekme, drugega pa ob koncu polčasa zaradi spotikanja. Zagrebčani so bili nemočni na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, Sevilla je zmagala kar s 4:0.

V Sevilli priprli navijače Dinama
Španska policija je priprla trojico navijačev Dinama, ki so se v bližini katedrale v centru mesta spopadli z navijači Seville. Priprta trojica je imela pokrite obraze, bejzbolsko palico in nož ter je izzvala nerede.

Lyon odnesel točko iz Torina
Juventus je le remiziral z Lyonom (1:1) in zdaj zaostaja dve točki za vodilno Sevillo. Torinčani so povedli z golom Gonzala Higuaina z bele točke v 13. minuti, potem ko je Mouctar Diakhaby podrl Stefana Sturara v kazenskem prostoru. Stara dama se je v drugem polčasu zadvoljla z minimalno prednostjo, pet minut pred koncem pa je izenačil Corentin Tolisso z glavo po podaji Rachida Ghezzala iz prostega strela.

Verbič igral proti angleškim prvakom
V skupini G sta se Köbenhavn in Leicester razšla brez zadetkov, Benjamin Verbič je za Dance igral do 83. minute in nekajkrat zapretil.

Real pred praznimi tribunami v Varšavi le do točke
Legia je osvojila presenetljivo točko proti madridskemu Realu na stadionu Wojska Polskiego (3:3). Poljaki so se bolje znašli pred praznimi tribunami, saj so morali odslužiti kazen zaradi razgrajanja navijačev in rasističnih opazk s prve domače tekme proti Borussii iz Dortmunda.

Kraljevi klub je povedel že v 55. sekundi tekme, Gareth Bale je bil natančen z levico z 18 metrov po podaji Cristiana Ronalda. Valižan je v 35. minuti podal do Karima Benzemaja, ki je z desnico povišal na 0:2. Pet minut pred odmorom je z roba kazenskega prostora znižal Vadis Odjidja-Ofoe z izjemnim strelom pod prečko.

Nekdanji zmaj Radović znova zatresel mrežo
V 58. minuti je nekdanji član Olimpije Miroslav Radović izenačil na 2:2, Keylorja Navasa je presenetil z 20 metrov z desnico s špico nogometnega čevlja. Popoln preobrat je zrežiral Thibault Moulin v 83. minuti, ki je z roba kazenskega prostora učinkovito zaključil protinapad. Senzacijo je pet minut pred koncem preprečil Mateo Kovačič, ki je s tretjim zadetkom v Ligi prvakov izid znova poravnal in postavil izid tekme. V zaključku je Real pritisnil, v 93. minuti je rezervist Lucas Vazquez stresel prečko.

Ramos edini strelec v Dortmundu
Borussia je prevzela prvo mesto F in si že zagotovila preboj v osmino finala. Črno-rumeni so premagali Sporting iz Lizbone z 1:0. Odločilni zadetek je z glavo dosegel Adrian Ramos v 12. minuti po podaji Matthiasa Ginterja z desne strani. Kolumbijski napadalec je dobil priložnost namesto Pierra-Emericka Aubameyanga, ki je bil suspendiran za to tekmo. Razlogov trener Thomas Tuchel ni želel navesti.

4. krog, skupina E:
TOTTENHAM - BAYER LEVERKUSEN 0:1 (0:0)
85.512; Kampl 65.

Tottenham: Lloris, Walker, Dier, Vertonghen, Davies, Wanyama, Dembele (30./Janssen), Sissoko, Eriksen (65./Winks), Alli, Son (73./N'Koudou).

Bayer Leverkusen: Leno, Henrichs, Tah, Toprak, Wendell, Aranguiz (86./Havertz), Baumgartlinger, Brandt (70./Calhanoglu), Kampl (85./Volland), Mehmedi, Hernandez.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

MONACO - CSKA MOSKVA 3:0 (3:0)
Germain 13., Falcao 29., 41.
Sodil je Matej Jug.

Lestvica:                           
MONACO              4  2 2 0  7:3  8
BAYER LEVERKUSEN    4  1 3 0  4:3  6
TOTTENHAM           4  1 1 2  2:3  4
CSKA MOSKVA         4  0 2 2  3:7  2






Skupina F:
BORUSSIA (D) - SPORTING 1:0 (1:0)
Ramos 12.

LEGIA VARŠAVA - REAL MADRID 3:3 (1:2)
Odjidja-Ofoe 40., Radović 58., Moulin 83.; Bale 1., Benzema 35., Kovačić 85.

Legia: Malarz, Bereszynski, Rzezniczak, Pazdan, Hloušek, Kopczynski, Moulin, Guilherme, Odjidja-Ofoe (87./Jodlowiec), Radović (77./Prijović), Nikolić (69./Kucharczyk).

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Nacho, Coentrao (77./Asensio), Kroos, Kovačić, Bale, Ronaldo, Benzema (65./Lucas Vazquez), Morata (85./Diaz).

Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)

Lestvica:                           
BORUSSIA (D) *      4  3 1 0 11:3 10
REAL MADRID         4  2 2 0 12:7  8
SPORTING LIZBONA    4  1 0 3  4:5  3
LEGIA VARŠAVA       4  0 1 3  4:16 1

* - v osmini finala




Skupina G:
PORTO - CLUB BRUGGE 1:0 (1:0)
Silva 37.
KÖBENHAVN - LEICESTER 0:0
Verbič (Köbenhavn) je igral do 83. minute.

Lestvica:                           
LEICESTER           4  3 1 0  5:0 10
PORTO               4  2 1 1  4:3  7
KÖBENHAVN           4  1 2 1  5:2  5
CLUB BRUGGE         4  0 0 4  1:10 0




Skupina H:
JUVENTUS - LYON 1:1 (1:0)
Higuain 13./11-m; Tolisso 85.
SEVILLA - DINAMO ZAGREB 4:0 (1:0)
Vietto 31., Escudero 67., N'Zonzi 80., Ben Yedder 87.
RK: Stojanović 45./ Dinamo Zagreb

Lestvica:                           
SEVILLA             4  3 1 0  6:0 10
JUVENTUS            4  2 2 0  6:1  8
LYON                4  1 1 2  4:3  4
DINAMO ZAGREB       4  0 0 4  0:12 0