Branislav Ivanović je v 36. minuti zadel z glavo in zelo otežil delo PSG-ju, ki se želi oddolžiti Londončanom za izpad v lanskem četrtfinalu. Foto: Reuters
Branislav Ivanović je v 36. minuti zadel z glavo in zelo otežil delo PSG-ju, ki se želi oddolžiti Londončanom za izpad v lanskem četrtfinalu. Foto: Reuters
Edinson Cavani
Edinson Cavani je izenačil na začetku drugega polčasa, ko je dosegel svoj šesti gol v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović ni uspel matirati Thibauta Courtoisa. Foto: Reuters
Xabi Alonso
Xabi Alonso je moral v Lvovu v 65. minuti zaradi drugega rumenega kartona predčasno pod prho. Foto: EPA
Taison
Akcija Šahtarjevega vezista Taisona. Foto: EPA

Na Parku princev so v 36. minuti povedli Londončani. Po predložku Johna Terryja z leve strani in podaljšani žogi s peto Garyja Cahilla je pet metrov od vrat glavo podstavil Branislav Ivanović in žoga je končala pod prečko. To je bila prva prava priložnost gostov in, kot se je izkazalo pozneje, tudi njihova edina zares nevarna akcija na srečanju.
Do zadetka Chelseajevega branilca so prevladovali gostitelji in bili dvakrat tudi blizu vodstva, a je Thibaut Courtois odlično posredoval po strelih z glavo Blaisa Matuidija (11. minuta) in Edinsona Cavanija (34.).
Prav Urugvajec je v 54. minuti izenačil. Zadel je iz tako rekoč istega položaja kot Ivanović, prav tako z glavo. Z leve strani je predložek v kazenski prostor poslal Maxwell.
Courtois prvi junak tekme
Do konca tekme je bil še naprej veliko nevarnejši PSG, saj vodilna ekipa Premier lige ni kazala napadalnih ambicij. Po preigravanju in poskusu Zlatana Ibrahimovića se je še enkrat več izkazal Courtois, odbito žogo je proti vratom usmeril Ezequiel Lavezzi, a je ta v nogo zadela Cesarja Azpilicueto. V 80. minuti je Cavani preigraval na levi strani kazenskega prostora, nato pa poskušal po tleh presenetiti gostujočega vratarja, a je žoga šla za las mimo daljše vratnice.
Sodnikov podaljšek je prinesel še eno priložnost Ibrahimovića, toda Courtois se znova ni dal premagati in po strelu švedskega napadalca z glavo žogo z lepo obrambo izbil v kot. Razmerje pri strelih v okvir vrat je bilo 6:1.
V Lvovu samo dva strela v okvir vrat
Bayern je imel proti Šahtarju v uvodnih 20 minutah premoč, v nadaljevanju prvega polčasa pa se je igra umirila. V 65. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona ob svojem jubilejnem 100. nastopu v Ligi prvakov izključen Xabi Alonso, a so nemški prvaki zadržali izid brez zadetkov, ki pa nekaj upanja na povratni tekmi daje tudi Ukrajincem. Ti so igrali prvo uradno tekmo v zadnjih dveh mesecih in se gostom uspešno zoperstavili z zelo dobro organizirano igro.
Obe moštvi sta le po enkrat streljali v okvir vrat, Bavarci so to edinkrat storili že v 39. sekundi dvoboja. Lepo priložnost so imeli v 11. minuti, ko je po prodoru Arjena Robbna in zavrnjeni žogi Thomas Müller streljal prešibko, zato je domačim branilcem uspelo izbiti žogo. Müller je po pol ure igre po izvrstni podaji Francka Riberyja iz ugodnega položaja z volejem ustrelil prek vrat. Alonso je začel tekmo, čeprav je imel v zadnjem času težave s stegensko mišico in je bilo pričakovati, da bo sedel na klopi.
Preostale tekme bodo v sredo in še dva dni prihodnji teden.

Kako se bodo razpletale tekme osmine finala?
Ne pozabite napovedati izidov Lige prvakov v Nostradamusu. Po skupinskem delu med 1.333 nostradamusi vodi uporabnik "robnin9" s 122 točkami, a zdaj v izločilnih bojih se delijo dvojne točke!


Osmina finala, prvi tekmi:

PARIS SG - CHELSEA 1:1 (0:1)
Cavani 54.; Ivanović 36.
Paris SG: Sirigu, van der Wiel , Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell, David Luiz, Verratti , Matuidi, Lavezzi ( 81./Pastore), Ibrahimović, Cavani.

Chelsea: Courtois, Ivanović , Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Matić, Willian ( 79./Cuadrado), Fabregas ( 83./Oscar), Hazard, Diego Costa ( 82./Remy).

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)


ŠAHTAR - BAYERN 0:0
RK : Xabi Alonso 65./Bayern

Šahtar: Pjatov, Srna , Kučer, Rakicki, V. Ševčuk, Douglas Costa ( 78./Marlos), Fernando, Fred , Taison ( 84./Welllington Nem), Alex Teixeira, Luiz Adriano ( 89./Gladkij).

Bayern: Neuer, Rafinha , Boateng , Alaba, Juan Bernat, Xabi Alonso , Götze ( 75./Lewandowski), Schweinsteiger , Robben, Ribery, Müller ( 70./Badstuber).

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija)
Povratni tekmi bosta 11. marca.