Ernesto Valverde je tarča številnih kritik. Foto: Reuters
Ernesto Valverde je tarča številnih kritik. Foto: Reuters
Harry Kane in Lucas Moura bosta ena od glavnih adutov Tottenhama. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti se zaveda, da bo v sredo štela le zmaga. Foto: Reuters

Neodločenemu izidu pred domačimi navijači proti Gironi je sledil šokanten poraz proti zadnjeuvrščenemu Leganesu. Sobotni remi na Camp Nouu proti Athelticu iz Bilbaa je bil znak za alarm. Trenerju Ernestu Valverdeju se je maščevala odločitev, da proti Athleticu v začetno enajsterico ne uvrsti Lionela Messija in Sergia Busquetsa. Gostje so ob polčasu vodili z 1:0 in niti gašenje požara v drugem polčasu z Messijem in Busqetsom ni prineslo več od delitve plena.

"Navijači imajo svoje mnenje, sam pa moram misliti, kaj je najbolje za ekipo. Prevzemam popolno odgovornost. V desetih dneh igramo štiri tekme in mislil sem, da morata Leo in Busquets počivati pred težko tekmo, ki bo v sredo. Vedel sem, da tvegam, toda če bi se izšlo, me ne bi spraševali o tem," se je branil Valverde po nizu najslabših izidov, odkar je prevzel krmilo Barcelone.

Grešnega kozla našli tudi v Piqueju
Poleg Valverdeja, ki mu po sedmih izgubljenih točkah na treh tekmah jezna katalonska javnost že išče zamenjavo, se je na udaru našla predvsem obrambna vrsta. "Zavedamo se, da moramo biti močnejši v obrambi in ne prejemati golov na vsaki tekmi," se je kritikam pridružil tudi Messi. Plaz krivde se je še posebej usul na Gerarda Piqueja, ki je bil na zadnjih tekmah neposredno odgovoren za tri gole, največ med vsemi igralci v petih najmočnejših evropskih ligah.

Barcelono čaka peklenski oktober
Tako načeta Barcelona v sredo v drugem krogu Lige prvakov gostuje pri Tottenhamu, ki je v prejšnji sezoni na Wembleyju nadigral tako Real Madrid kot Borussio iz Dortmunda. Za nameček ima poškodovano koleno drugi standardni branilec Barcelone Samuel Umtiti, ki bi lahko izpustil še oktobrske obračune z Valencio, Sevillo, Interjem in Realom iz Madrida. Piqueju bo družbo v osrčju obrambe delal Francoz Clement Lenglet, medtem ko bo na desnem bočnem namesto poškodovanega Sergia Roberta operiral Portugalec Nelson Semedo. Večji trdnosti zvezne vrste naj bi prispeval Arthuro Vidal, ki bo bržkone začel namesto Ousmaneja Dembeleja.

Tottenham ima težave s poškodbami
Popolnoma v drugačnem razpoloženju so nogometaši Tottenhama, ki so se po nizu treh porazov, od katerih je bil še posebej boleč tisti v Milanu proti Interju, pobrali s tremi zaporednimi zmagami. Trener Mauricio Pochettino ima skrbi s poškodbami ključnih mož. Zagotovo v sredo na igrišču ne bo Deleja Allija in Jana Vertonghna, močno vprašljiv je nastop Mouse Dembeleja in Christiana Eriksena. Okreval naj bi prvi vratar Hugo Lloris.

Napoli gosti Liverpool
Drugi veliki obračun srednega večera v Ligi prvakov bo v Neaplju, kjer gostuje Liverpool. Napoli si je v prvem krogu privoščil spodrsljaj in le remiziral s Crveno zvezdo, kar bi bilo v močni skupini s PSG-jem lahko usodno. Italijani so na svojem stadionu neporaženi na zadnjih osmih tekmah, a so klonili na dveh od zadnjih treh v Ligi prvakov.

Varovanci Carla Ancelottija se zavedajo, da prihaja ena najbolj vročih ekip v Evropi. Moštvi sta se nazadnje pomerili avgusta na prijateljski tekmi, ko so redsi slavili kar s 5:0. Oba trenerja imata dilemo v napadalni vrsti. Ancelotti se mora odločiti, ali bo ob Lorenza Insigneja postavil Driesa Mertensa ali Arkadiusza Milika. Liverpoolovo trojico Salah-Firmino-Mane ogroža Daniel Sturridge, ki se je vpisal med strelce na zadnjih treh tekmah, na katerih je igral.

LIGA PRVAKOV
2. KROG, sreda

Skupina A, ob 21.00:
ATLETICO MADRID - CLUB BRUGGE (Oblak)
BORUSSIA (D) - MONACO

Skupina B, ob 21.00:
TOTTENHAM - BARCELONA

Verjetni postavi:

Tottenham: Lloris, Aurier, Sanchez, Alderweireld, Rose, Dier, Moura, Son, Winks, Lamela, Kane.

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Lenglet, Pique, Alba, Busquets, Coutinho, Rakitić, Vidal, Messi, Suarez.

PSV EINDHOVEN - INTER (Handanović/Rorič)

Skupina C, ob 18.55:
PARIS SG - CRVENA ZVEZDA
Ob 21.00:
NAPOLI - LIVERPOOL

Verjetni postavi:
Napoli: Ospina, Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui, Callejon, Allan, Hamsik, Zielinski, Insigne, Mertens.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner, Henderson, Keita, Salah, Firmino, Mane.

Skupina D, ob 18.55:
LOKOMOTIV MOSKVA - SCHALKE
Ob 21.00:
PORTO - GALATASARAY