Lionel Messi je na Wembleyju dosegel 104. in 105. zadetek v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Lionel Messi je na Wembleyju dosegel 104. in 105. zadetek v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Po vodilnem zadetku Philippeja Coutinha je Ivan Rakitić s fantastičnim strelom z razdalje takole podvojil vodstvo Barcelone. Foto: Reuters
Harry Kane in Erik Lamela sta se na tekmi proti Barceloni vpisala med strelce, a to ni bilo dovolj za točko. Foto: Reuters
Takole je Lorenzo Insigne poskrbel za val navdušenja Neapeljčanov v 90. minuti. Foto: Reuters
Izkušeni trener Napolija Carlo Ancelotti je dobil taktični dvoboj z Jürgenom Kloppom. Foto: Reuters
Liverpoolovi napadalci (na fotografiji Mohamed Salah) na San Paolu niso imeli svojega večera. Foto: Reuters
Veselje Parižanov po četrtem zadetku. Foto: Reuters
Neymar je zabil 30. gol v Ligi prvakov, izenačil se je s svojim rojakom Kakajem, ki je prav tako v Ligi prvakov zadel 30-krat. Foto: Reuters
Antoine Griezmann (na fotografiji) je bil mož odločitve na tekmi s Club Bruggejem. Zmago Madridčanom je globoko v sodnikovem dodatku potrdil Koke. Foto: Reuters
Jan Oblak ni imel pretirano veliko dela. Edini strel belgijskega nasprotnika v okvir vrat je sicer končal v mreži. Foto: Reuters
Mauro Icardi je odločil srečanje v Eindhovnu. Foto: Reuters
Samir Handanović je v Eindhovnu zbral tri obrambe. Ob zadetku Pabla Rosaria je bil povsem nemočen, let žoge v mrežo je lahko le nemo pospremil s pogledom. Foto: Reuters
Oblak se je veselil zmage nad Bruggeom
PSG v Zvezdino mrežo poslal šest žog

Katalonci, ki so v uvodnem krogu s kar 4:0 odpravili PSV iz Eindhovna, so se morali za zmago sicer pošteno potruditi, gostitelji se niso kar tako predali, na ugoden izid so upali vse do zaključka tekme, ko pa je napako v domači obrambi ekspresno kaznoval Lionel Messi in odločil zmagovalca.

'Raketa' Rakitića
Katalonci, ki so odločno krenili v obračun na precej razriti zelenici Wembleyja, so povedli že v 2. minuti srečanja, ko je nerazumljivo napako domačega vratarja Huga Llorisa izkoristil Philippe Coutinho. Francoski reprezentančni vratar je po dolgi podaji v njegov kazenski prostor zapustil svoja vrata, Jordi Alba je žogo hitro oddal Coutinhu, ki je z roba kazenskega prostora hladnokrvno zadel za 0:1. Vodstvo Špancev je v 28. minuti po lepi akciji in Coutinhovi podaji podvojil Ivan Rakitić. Hrvaški vezist je z razdalje silovito sprožil in žogo od desne vratarjeve vratnice poslal v mrežo. Hip zatem bi lahko Llorisa premagal še Luis Suarez, a je ostalo pri 0:2.

Kane razveselil navijače, Messi pa utišal
Že na uvodu drugega polčasa je Lionelu Messiju dvakrat zadetek preprečila vratnica, nato pa so gostitelji prednost Barcelone prepolovili. Harry Kane se je v kazenskem prostoru odlično znašel in rutinirano z diagonalnim strelom premagal vratarja Marca-Andreja ter Stegna. Toda veselje Londončanov ni trajalo dolgo, prav Messi je v 56. minuti prednost Barcelone znova dvignil na +2. Po lepi akciji - Alba je podal pred vrata, Suarez pa je žogo prepustil Messiju - je Argentinec hladnokrvno ukanil Llorisa.

Messi zapečatil usodo Londončanov
Vseeno se je morala Barcelona za zmago še pošteno potruditi, saj je v 66. minuti Eric Lamela s kančkom sreče - žoga se je po njegovem strelu odbila od Clementa Lengleta - znižal zaostanek na 2:3. Tottenham je do konca srečanja iskal izenačujoči zadetek, Londončani so večkrat nevarno zapretili Kataloncem, v zadnjih minutah so ves čas pritiskali na vrata gostujoče ekipe, nato pa v 90. minuti doživeli hladen tuš - po napaki v obrambi je iz bližine zmagovalca odločil Messi. 2:4. To je bil njegov 105. gol v Ligi prvakov.

Insigne ves čas pretil Beckerju
Na stadionu San Paolo v Neaplju so bili v prvem polčasu gostitelji boljši nasprotnik, še posebej je bil razigran Lorenzo Insigne, ki je neprestano pretil gostujoči obrambi, Liverpoolov vratar Alisson Becker se je moral večkrat izkazati z obrambo. Insigne je prvič zapretil v 11. minuti, ko je njegov diagonalni strel za kakšen meter zletel mimo leve vratarjeve vratnice, že pet minut pozneje je z razdalje sprožil čez gol. Po dobre pol ure igre je Beckerjeve dlani s strelom z bližine ogrel še Arkadiusz Milik. Liverpool v prvem polčasu ni pokazal veliko, Jürgen Klopp je moral že v 19. minuti poškodovanega Nabyja Keitaja zamenjati z Jordanom Hendersonom.

Napoli do zmage v 90. minuti
Domači trener Carlo Ancelotti je taktično ugnal nemškega stratega na klopi Liverpoola, Neapeljčani so bili praktično ves drugi polčas dominantnejši, odločitev o zmagovalcu pa je padla v zadnji minuti rednega dela srečanja, ko je po podaji Joseja Callejona z desne strani pred vrati nogo podstavil Insigne in vendarle zatresel mrežo petkratnih evropskih prvakov.

Visoka zmaga Parižanov
PSG je na Parku princev zlahka opravil s Crveno zvezdo (6:1). Parižani so začeli napadalno, prvič so resneje zapretili v deveti minuti, po prodoru in predložku Neymarja je žogo slabo izbil vratar Crvene zvezde Milan Borjan, saj je do nje prišel Kylian Mbappe. Mladi Francoz je streljal iz prve, žoga je šla za nekaj centimetrov mimo leve vratnice. Dvojica je znova lepo sodelovala v 15. minuti – Neymar je lepo prodiral, žogo je podaljšal do Mbappeja, ki je z močnim strelom še enkrat ogrozil vrata gostov, z obrambo se je izkazal Borjan. Ta pa je klonil v 20. minuti, ko je prosti strel mojstrsko izvedel Neymar. Brazilec je streljal z 21 metrov tik nad živim zidom v levi kot, Borjan je bil nemočen.

Crvena zvezda vselej pod pritiskom
Neymar je ekspresno hitro povišal vodstvo, pri golu pa sta spet sodelovala z Mbappejem – Francoz je z desne strani podal v petmetrski prostor Neymarju, ta je brez težav zabil v desni kot. Obleganje vrat Borjana se je nadaljevalo – Edinson Cavani je v 27. minuti meril z glavo, strel mu je ubranil Borjan, Neymar pa je v 29. minuti streljal z roba kazenskega prostora, a je žoga končala nad vrati – a tretjega gola pariški ekipi ni uspelo zadeti. V 37. minuti je Cavani preigral beograjsko obrambo, streljal je in zadel enega izmed nasprotnih igralcev, žoga je spremenila smer in končala za Borjanovim hrbtom (3:0). Dve minuti pozneje je Mbappe na srečo Beograjčanov žogo poslal visoko nad vrati. A izid se je povišal, ko je v 42. minuti po predložku Thomasa Meunierja v kazenski prostor žogo natančno zabil Angel Di Maria (4:0).

Hat-trick Neymarja
Takoj na začetku drugega polčasa je Neymar nanizal dve priložnosti, a je bil Borjan dvakrat na mestu. Borjan je po številnih strelih na gol klonil v 70. minuti, peti gol za Parižane je zadel Mbappe, podal mu je Neymar. Zvezda je zmanjšala zaostanek v 74. minuti, častni zadetek je dosegel Marko Marin. Neymar je za piko na i še enkrat mojstrsko izvedel prosti strel, tokrat z okoli 25 metrov, natančno je meril v desni zgornji kot.

Liga prvakov, 2. krog, sredine tekme:

Skupina A:
ATLETICO MADRID - CLUB BRUGGE 3:1 (1:1)
Griezmann 27., 67., Koke 94.; Groeneveld 39.
Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

BORUSSIA (D) - MONACO 3:0 (0:0)
Larsen 54., Alcacer 72., Reus 92.
Alcacer (Borussia) je v 69. minuti zaprevil 11-m.

Lestvica:                          
BORUSSIA (D)       2  2 0 0  4:0  6
ATLETICO MADRID    2  2 0 0  5:2  6
CLUB BRUGGE        2  0 0 2  1:4  0
MONACO             2  0 0 2  1:5  0
                                   

Skupina B:
TOTTENHAM - BARCELONA 2:4 (0:2)
Kane 52., Lamela 66.; Coutinho 2., Rakitić 28., Messi 56., 90.

Tottenham: Lloris, Davies, Sanchez, Alderweireld, Trippier, Wanyama (57./Dier), Winks, Son (66./Sissoko), Lamela (79./Llorente), Lucas, Kane.

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Lenglet, Pique, Alba, Busquets (91./Vermaelen), Arthur (87./Vidal), Rakitić, Messi, Suarez, Coutinho (83./Rafinha).

Sodnik: Felix Zwayer (Nemčija).

PSV EINDHOVEN - INTER 1:2 (1:1)
Rosario 27.; Nainggolan 44., Icardi 60.
Handanović je igral vso tekmo, Roriča (oba Inter) ni bilo v postavi.

Lestvica:                          
BARCELONA          2  2 0 0  8:2  6
INTER              2  2 0 0  4:2  6
TOTTENHAM          2  0 0 2  3:6  0
PSV EINDHOVEN      2  0 0 2  1:6  0
                                   

Skupina C:
PARIS SG - CRVENA ZVEZDA 6:1 (4:0)
Neymar 20., 22., 81., Cavani 37., Di Maria 42., Mbappe 70.; Marin 74.

PSG: Areola, Bernat, Silva (76./Kehrer), Kimpembe, Meunier, Rabiot, Verratti, Di Maria, Neymar (82./Draxler), Mbappe (76./Choupo-Moting), Cavani.
Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić (46./Babić), Degenek, Rodić, Marin, Jovičić, Krstičić, Simić (46./Pavkov), Čaušić, El Fardou (73./Ebicilio).

Sodnik: Artur Dias (Portugalska).

NAPOLI - LIVERPOOL 1:0 (0:0)
Insigne 90.

Napoli: Ospina, Rui, Koulibaly, Albiol, Maksimović, Fabian Ruiz (68./Verdi), Hamsik (81./Zielinski), Allan, Insigne, Milik (68./Mertens), Callejon.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner (76./Fabinho), Wijnaldum, Keita (19./Henderson), Salah, Firmino, Mane (89./Sturridge).

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska).

Lestvica:                          
NAPOLI             2  1 1 0  1:0  4
PARIS SG           2  1 0 1  8:4  3
LIVERPOOL          2  1 0 1  3:3  3
CRVENA ZVEZDA      2  0 1 1  1:6  1
                                   

Skupina D:
LOKOMOTIV MOSKVA - SCHALKE 0:1 (0:0)
McKennie 88.

PORTO - GALATASARAY 1:0 (0:0)
Marega 49.

Lestvica:                          
PORTO              2  1 1 0  2:1  4
SCHALKE            2  1 1 0  2:1  4
GALATASARAY        2  1 0 1  3:1  3
LOKOMOTIV MOSKVA   2  0 0 2  0:4  0
                                   
Oblak se je veselil zmage nad Bruggeom
PSG v Zvezdino mrežo poslal šest žog