Jordi Alba je takole matiral Samirja Handanovića, ki je preprečil še precej višjo zmago Barcelone. Foto: Reuters
Jordi Alba je takole matiral Samirja Handanovića, ki je preprečil še precej višjo zmago Barcelone. Foto: Reuters
Rafinha je iz bližine zadel za zasluženo vodstvo Barcelone. Foto: Reuters
Poškodovani Lionel Messi si je derbi skupine B ogledal s tribune Camp Noua. Foto: Reuters
Raphael Guerreiro in soigralci meljejo vse pred seboj. Foto: Reuters
Angel di Maria je priigral pomembno točko PSG-ju. Foto: Reuters

Španski prvaki imajo v skupini B maksimalnih devet točk, Inter ostaja pri šestih, a je še vedno v odličnem položaju, saj sta PSV Eindhoven in Tottenham remizirala (2:2) in imata le po točko.
Handanović preprečil višje vodstvo Barce
Samir Handanović je imel veliko dela, saj so Katalonci odločno krenili proti njegovim vratom. Izkazal se je v 18. minuti, ko je po kotu do strela z glavo prišel Clement Lenglet. Nekdanji slovenski reprezentančni vratar je z odličnim refleksom žogo odbil. Deset minut zatem je zaustavil tudi poskus Rafinhe. Nemočen je bil v 32. minuti, ko je razigrani Rafinha odvzel žogo Matiasu Vecinu in na desni strani zaposlil Luisa Suareza. Urugvajski napadalec je z natančno podajo poslal žogo pred vrata, kjer je Rafinha z levo nogo iz bližine zatresel mrežo.
Jordi Alba potrdil zmago Kataloncev
Luciano Spalletti je ob odmoru v igro poslal Mattea Politana, ki je takoj poživil igro. Dvakrat je zapretil, a mu ni uspelo izenačiti. Katalonci so nato z veliko posestjo odbili nalet Milančanov. Philippe Coutinho je v 71. minuti stresel prečko. Sedem minut pred koncem je Ivan Rakitić mojstrsko našel Jordija Albo, ki je z močnim strelom z levo nogo postavil končni izid.
Borussia potrdila izjemno formo
Derbi skupine A na stadionu Westfalen v Dortmundu je znova potrdil, da je Borussia v sijajni formi. Tudi brez poškodovanega najboljšega strelca Bundeslige Paca Alcacerja so izbranci Luciena Favreja popolnoma nadigrali madridski Atletico.
Blestel je Achraf Hakimi, ki je sedem minut pred odmorom podal do Axla Witsla. Belgijec se je odločil za strel z roba kazenskega prostora, žoga je zadela Lucasa Hernandeza in spremenila smer. Jan Oblak je bil nemočen.
Jokerja Guerreiro in Sancho potopila Atletico
Atletico je pritisnil na začetku nadaljevanja. Saul Niguez je imel najlepšo priložnost, ko je v 53. minuti zadel prečko. Favre ima že celotno sezono izjemen občutek za menjave in tudi tokrat je zadel v polno. V 62. minuti je vstopil Raphael Guerreiro. V zadnjih 20 minutah je 66.000 gledalcev na Westfalnu videlo pravi šov. Hakimi je v 73. minuti našel Guerrerira, ki je z levo nogo matiral Oblaka. Enajst minut pred koncem je vstopil Jadon Sancho. 18-letni Anglež, ki je pravo odkrtije sezone, je le štiri minute zatem povišal na 3:0 po novi podaji Hakimija. Atletico je deloval kot razbita vojska in v predzadnji minuti je Filipe Luis z leve strani podal naravnost na nogo Guerreira, ki je z levico ukanil Oblaka za neverjetnih 4:0. Borussia je po magičnem večeru na pragu osmine finala.

Di Maria rešil Parižane v 93. minuti
PSG in Napoli sta se razšla z remijem (2:2). Carlo Ancelotti se je vrnil na Park princev, kjer je septembra lani zadnjič vodil Bayern. Po polomu z 0:3 ga je nasledil Jupp Heynckes. Tokrat je bil zares blizu zmage, preprečil jo je Angel di Maria z evrogolom v 93. minuti.
Napoli je bil zelo nevaren v prvem polčasu. Dries Mertens je zadel prečko v 24. minuti, pet minut zatem pa je mojstrsko zadel Lorenzo Insigne. Z lobom je matiral Alphonsa Areolo po podaji Joseja Callejona. Francozi so izid poravnali v 61. minuti, ko je Mario Rui preusmeril žogo v lastno mrežo po predložku Thomasa Meunierja. Mertens je v 77. minuti iz bližine poskrbel za novo vodstvo Neapeljčanov. Gostitelji so v sodnikovem dodatku vse moči usmerili v napad in bili nagrajeni v 93. minuti. Di Maria je z izjemnim strelom z levo nogo z roba kazenskega prostora zadel v malo mrežico.

Gladka zmaga Liverpoola
Liverpool je bil boljši od Crvene zvezde s 4:0. Roberto Firmino je zadel za vodstvo v 20. minuti po podaji Andrewwa Robertsona. Tik pred odmorom je Mohamed Salah zadel z desetih metrov po lepo podaji Xherdaan Shaqirija. Egipčan je nato v 51. minuti unovčil še strel z bele točke. V 76. minuti je imel Sadio Mane priložnost za povišanje vodstva, a je zapravil najstrožjo kazen. Štiri minute zatem je bil bolj natančen z desno nogo z roba kazenskega prostora.

Porto v najboljšem položaju v skupini D
V skupini D sta se Galatasaray in Schalke razšla brez golov. Nemci so imeli več lepih priložnosti in zadeli v 58. minuti prek Breela Embola, a je bil napadalec v prepovedanem položaju.
Lokomotiv je še tretjič izgubil, Porto je odnesel tri točke iz Moskve (1:3). Portugalci so povedli v 26. minuti po enajstmetrovki Mousse Marege, prednost pa je podvojil deset minut pozneje Hector Herrera. Rusi, ki so v deseti minuti zapravili najstrožjo kazen, Iker Casillas je obranil strel Manuela Fernandesa, so zaostanek znižali v 38. minuti z golom Antona Mirančuka. Končni izid je v 48. minuti postavil Jesus Manuel Corona.

3. krog, sreda, skupina A:
CLUB BRUGGE - MONACO 1:1 (1:1)
Wesley 39.; Sylla 32.

BORUSSIA (D) - ATLETICO MADRID 4:0 (1:0)
Witsel 38., Guerreiro 73., 89., Sancho 83.

Borussia Dortmund: Bürki, Piszczek, Diallo, Zagadou, Hakimi, Witsel, Delaney (35./Dahoud), Pulišić (79./Sancho), Götze, Bruun Larsen (63./Guerreiro), Reus.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Godin, Hernandez, Filipe Luis, Thomas (46./Rodrigo), Saul Niguez (70./Correa), Koke, Lemar, Diego Costa, Griezmann.

Sodnik: Anthony Taylor (Anglija)

 
Lestvica:                          
BORUSSIA (D)       3  3 0 0  8:0  9
ATLETICO MADRID    3  2 0 1  5:6  6
CLUB BRUGGE        3  0 1 2  2:5  1
MONACO             3  0 1 2  2:6  1


Skupina B:
PSV EINDHOVEN - TOTTENHAM 2:2 (1:1)
Lozano 30., de Jong 87.; Lucas Moura 39., Kane 55.
RK: Lloris 79./Tottenham

PSV Eindhoven: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario, Hendrix, Pereiro (83./Gakpo), Lozano, de Jong, Malen.

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Sanchez, Davies, Dembele (74./Winks), Dier, Lucas Moura (64./Lamela), Eriksen, Son (81./Vorm), Kane.

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)



BARCELONA - INTER 2:0 (1:0)
Rafinha 32., Jordi Alba 83.

Barcelona: ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, Arthur (78./Vidal), Rakitić, Rafinha (72./Semedo), Coutinho (88./Munir), Suarez.

Inter: Handanović, D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Asamoah, Asamoah, Vecino, Brozović, Candreva (46./Politano), Borja Valero (63./Martinez), Perišić (77./Balde Keita), Icardi.

Sodnik: Ovidiu Hategan (Romunija)

Lestvica:                           
BARCELONA          3  3 0 0 10:2  9 
INTER              3  2 0 1  4:4  6 
TOTTENHAM          3  0 1 2  5:8  1 
PSV EINDHOVEN      3  0 1 2  3:8  1 
 

Skupina C:
LIVERPOOL - CRVENA ZVEZDA 4:0 (2:0)
Firmino 20., Salah 45., 50./11-m, Mane 80.
Mane je v 77. minuti zapravil 11-m.

PARIS SG - NAPOLI 2:2 (0:1)
Mario Rui 61./ag, di Maria 93.; Insigne 29., Mertens 77.

Paris SG: Areola, Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Juan Bernat (46./Kehrer), Verratti (83./Diaby), Rabiot, di Maria, Neymar, Mbappe, Cavani (76./Draxler).

Napoli: Ospina, Maksimović, Albiol, Koulibaly, Mario Rui, Allan, Hamšík, Ruiz, Callejon (88./Rog), Mertens (84./Milik), Insigne (53./Zielinski).

Sodnik: Felix Zwayer (Nemčija)

Lestvica:                          
LIVERPOOL          3  2 0 1  7:3  6
NAPOLI             3  1 2 0  3:2  5
PARIS SG           3  1 1 1 10:6  4
CRVENA ZVEZDA      3  0 1 2  1:10 1
 

Skupina D:
GALATASARAY - SCHALKE 0:0

LOKOMOTIV MOSKVA - PORTO 1:3 (1:2)
An. Mirančuk 38.; Marega 26./11-m, Herrera 35., Corona 47.
RK: Kvirkvelia 76./Lokomotiv
Manuel Fernandes (Lokomotiv) je v 10. minuti zapravil 11-m.

Lestvica:                          
PORTO              3  2 1 0  5:2  7
SCHALKE            3  1 2 0  2:1  5
GALATASARAY        3  1 1 1  3:1  4
LOKOMOTIV MOSKVA   3  0 0 3  1:7  0