Cristiano Ronaldo se je hitro spet znašel v Španiji, kjer z Juventusom začenja sezono Lige prvakov v Valencii. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo se je hitro spet znašel v Španiji, kjer z Juventusom začenja sezono Lige prvakov v Valencii. Foto: Reuters
Igralci Reala Madrida na treningu
Real Madrid začenja novo obrambo evropskega naslova, pri čemer se ne obremenjujejo z zdrsom na stavnicah in v napovedih glavnih favoritov za osvojitev Lige prvakov. Foto: Reuters
Kapetan Reala Madrida Sergio Ramos je čakal vse do torkove novinarske konference, da je odgovoril na bodice, ki jih je v zadnjih tednih proti mestnemu tekmecu spuščal Antoine Griezmann. Zvezdnika Atletica Madrida je okrcal, da naj se raje zgleduje po Tottiju, Buffonu, Maldiniju, Raulu, Xaviju, Iniesti, Casillasu in naj se zateče po kakšen nasvet k trenerju Simeoneju in soigralcema Godinu ter Kokeju. Foto: Reuters

Dirigentska palica je v tej sezoni v roki Julena Lopeteguia, ki ima z izjemo Ronalda praktično nespremenjeno ekipo. Letvica je za kraljevi klub vedno postavljena visoko. Špansko prvenstvo je Real osvojil le dvakrat v zadnjih desetih letih, zato pa je toliko uspešnejši v Ligi prvakov, kjer je bil na vrhu štirikrat v zadnjih petih sezonah. Vsaj polfinale se jim ni izmuznil v zadnjih osmih letih.

Real velik favorit svoje skupine
Vse, kar bo manj od tega, bodo v Madridu imeli za neuspeh, čeprav stavnice letos v ospredje postavljajo Manchester City, Barcelono, Juventus in Paris SG, po sinočnji dobri predstavi tudi Liverpool. Madridčani so v prejšnjih dveh sezonah skupinski del končali na drugem mestu. Tokrat so veliki favoriti v skupini z Romo, moskovskim Cskajem in češko Viktorio.

Courtois ali Navas? Isco ali Asensio?
Real bo skušal že na prvi tekmi v Madridu, kjer je dobil 34 od zadnjih 42 tekem, postaviti stvari na svoje mesto. Dodatna motivacija bo nedeljski spodrsljaj v Bilbauu, kjer so galaktiki le remizirali in dopustili Barceloni, da pobegne za dve točki. Lopetegui se je znašel pod plazom kritik, ker je z igrišča potegnil Garetha Bala in Luko Modrića, češ da jih je moral spočiti za nocojšnji obračun. Na voljo bo imel vse igralce. Lopetegui ima le dve dilemi: ali bo tekmo v vratih začel Thibaut Courtois ali Keylor Navas in koga postaviti v napadalno trojko ob bok Karimu Benzemaju in Balu - Isca ali Marca Asensia?

Rimljani slabo začeli sezono
Roma je bila presenečenje prejšnje evropske sezone. Najprej je dobila skupinski del v konkurenci Chelseaja in Atletica Madrida, nato pa je izločila Šahtar in Barcelono, ki jo je na svojem stadionu odpravila s 3:0. V polfinalu jo je ustavil Liverpool. Težava Rome na izločilnih tekmah so bila gostovanja, saj so vsa tri izgubili. Sinovi volkulje so izjemno slabo štartali v to sezono. Po uvodni zmagi so izgubili z Milanom in le remizirali z Atalanto in Chievom. Za vodilnim Juventusom po štirih krogih že zaostajajo za sedem točk. Tudi trener Rome Eusebio Di Francesco ima na voljo vse nogometaše. Po poškodbi se je v kader vrnil Alessandro Florenzi.

To bo že enajsti medsebojni obračun Reala in Rome v tem stoletju. Na prvih šestih tekmah v skupinskem delu je Madrid osvojil 13 od 18 točk. Roma je bila s skupnim izidom 4:2 boljša v osmini finala v sezoni 2007/08. Nazadnje sta se ekipi pomerili pred dvema letoma, ko je Real na poti do finala v Milanu Romo dvakrat premagal z 2:0 predvsem po zaslugi Ronalda.

Ronaldo se vrača v Španijo
Zanimivo bo tudi na drugem nocojšnjem špansko-italijanskem obračunu, v katerem bo Valencia na Mestalli gostila Juventus z Ronaldom. Manchester City Ligo prvakov odpira pred svojimi navijači proti Lyonu.


LIGA PRVAKOV
1. KROG, danes

Skupina E, ob 18.55:
AJAX - AEK ATENE
Ob 21.00:
BENFICA - BAYERN

Skupina F, ob 18.55:
ŠAHTAR DONECK - HOFFENHEIM
Ob 21.00:
MANCHESTER CITY - LYON

Skupina G, ob 21.00:
REAL MADRID - ROMA (Celar)
VIKTORIA PLZEN - CSKA MOSKVA (Bijol)

Skupina H, ob 21.00:
VALENCIA - JUVENTUS
YOUNG BOYS - MANCHESTER UNITED