Daniel Sturridge je v 98. minuti žogo poslal v prazno mrežo. Foto: Reuters
Daniel Sturridge je v 98. minuti žogo poslal v prazno mrežo. Foto: Reuters
Javier Hernandez
Javier Hernandez je po fantastični globinski podaji Ryana Giggsa s strelom ob bližnji vratnici premagal nemočnega Petra Čecha., Foto: Reuters
Luis Nani
Luis Nani je po slabi uri igre z mojstrsko izvedenim lobom United povedel v vodstvo z 2:3. Foto: Reuters
Scott Wootton
Scott Wootton (na fotografiji v pogovoru z glavnim sodnikom Leejem Masonom) ni imel svojega večera. Najprej je storil napako v izdihljajih rednega dela srečanja, ko je v kazenskem prostoru zakrivil prekršek za najstrožjo kazen, nato pa je v osmi minuti podaljška žogo z glavo podal v noge Danielu Sturridgu, ki je zadel za 4:3. Foto: Reuters
Nathan Dyer
Takole je Nathan Dyer na Anfieldu iz bliskovitega protinapada zadel odločilni gol in Swansea popeljal v naslednji krog ligaškega pokala. Foto: Reuters

Londončani so v nedeljo v spornih okoliščinah izgubili derbi kroga proti Unitedu (2:3), zato so bili še posebej motivirani za sredni obračun, ki so ga po dvojnem povratku in končnem preobratu le dobili. Zdaj se bodo v četrtfinalu na Elland Roadu udarili z drugoligašem Leeds Unitedom.

Napaka Španca za vodstvo gostov
Angleški podprvaki so povedli v 22. minuti, ko si je hudo napako v obrambi privoščil Oriol Romeu. Španski branilec je pred lastnim kazenskim prostorom izgubil žogo, do nje je prišel Ryan Giggs in mojstrsko ob bližnji vratnici ukanil nemočnega Petra Čecha.

Chelsea izenačil, nato spet klonil
Londončani so po dobre pol ure igre izid poravnali. Prekršek za najstrožjo kazen je nad Victorjem Mosesom zakrivil Alexander Büttner, z bele točke pa je bil natančen David Luiz. Ta je nato v končnici prvega polčasa storil napako v vezni vrsti, Giggs je z izjemno globinsko podajo pred vrati našel Javierja Hernandeza, ki je hladnokrvno zaključil za 1:2. To je bil njegov peti zadetek za rdeče vrage na zadnjih šestih obračunih proti Chelseaju.

Nani mojstrsko zadel za 2:3
Že v sedmi minuti nadaljevanja so gostitelji izid poravnali. Po predložku iz kota je Gary Cahill z glavo žogo poslal proti vratom, kjer jo je izbil Rafael da Silva, a je okroglo usnje že prečkalo golovo črto. Roberto Di Matteo je v igro namesto Lucasa Piazóna poslal Edena Hazarda, modri so bili iz minute v minuto nevarnejši, nato pa so si v 59. minuti privoščili novo napako v obrambi in prejeli še tretji zadetek.

Anderson in Luis Nani sta s hitro dvojno podajo izigrala domačo obrambo, Portugalec pa je nato z mojstrskim lobom zadel za 2:3.

Hazard izenačil v zadnjem trenutku
Chelsea ni vrgel puške v koruzo, gostitelji so se borili, dve lepi priložnosti je zapravil Moses. Ta je v 65. minuti po Hazardovem predložku z glavo meril prek gola, dobrih deset minut pozneje je po lepi povratni podaji z 10 metrov nastreljal vratarja Andersa Lindegaarda. Tako kot v nedeljo sta tudi tokrat za bes Londončanov poskrbela glavni in stranski sodnik. Po predložku Juana Mate v kazenskem prostoru je žoga v roko zadela Michaela Keana, a je piščalka glavnega sodnika Leeja Masona ostala nema. Stamford Bridge je 'eksplodiral', Chelseajeva klop je skočila v zrak, kar pa aktualnim evropskim prvakom ni pomagalo.

Črne minute Woottona
Vseeno so modri v zadnjem napadu na tekmi izid še drugič poravnali. Scott Wootton je v kazenskem prostoru od zadaj podrl Ramiresa, Mason je pokazal na belo točko, z 11 metrov pa je bil uspešen Hazard. Wootton je nato v osmi minuti prvega podaljška storil še eno veliko napako, ko je žogo z glavo podal naravnost na nogo Danielu Sturridgu, ki je šolsko zaobšel Lindegaarda in okroglo usnje poslal v prazno mrežo.

Na 5:3 je po izjemnem Hazardovem protinapadu povišal Ramires, končni izid pa je z bele točke po prekršku Cesarja Azpilicuete nad Hernandezom postavil Giggs.

Ligaški pokal, osmina finala, sredine tekme:
CHELSEA
- Manchester Utd 5:4 (1:2)
Luiz 31./11-m, Cahill 52., Hazard 95./11-m, Sturridge 98., Hazard 116.; Giggs 22., Hernandez 43., Nani 59., Giggs 120./11-m

Chelsea: Cech, Azpilicueta, Cahill, Luiz, Bertrand, Romeu (71./Oscar), Mikel (46./Ramires), Moses, Mata, Piazon (55./Hazard), Sturridge.

Man Utd: Lindegaard, R. da Silva, Keane, Wootton, Büttner (46./Powell), Nani, Fletcher, Anderson (81./Tunnicliffe), Giggs, Hernandez, Welbeck (99./Macheda).

Sodnik: Lee Mason


NORWICH - Tottenham 2:1 (0:0)
Vertonghen 84./ag, Jackson 86.; Bale 66.

Liverpool - SWANSEA 1:3 (0:1)
Suarez 78.; Chico 34., Dyer 75., De Guzman 90.

Torkove tekme:
LEEDS UNITED
- Southampton 3:0 (1:0)
Tonge 35., Diouf 88., Becchio 90./11-m

Reading - ARSENAL *5:7 (4:1)
Roberts 12., Koscielny 18./ag, Leigertwood 20., Hunt 37., Pogrebnjak 116.; Walcott 45., 90., 120., Giroud 64., Koscielny 89., Chamakh 103., 120.
* - po podaljšku

Sunderland - MIDDLESBROUGH 0:1 (0:1)
McDonald 39.

Swindon Town - ASTON VILLA 2:3 (0:2)
Storey 78., 81.; Benteke 30., 90., Agbonlahor 39.

Wigan - BRADFORD CITY *2:4 (0:0)
* - po podaljšku


Četrtfinale:
LEEDS UNITED (II) - CHELSEA
SWANSEA - MIDDLESBROUGH (II)
NORWICH - ASTON VILLA
BRADFORD (IV) - ARSENAL