Sadio Mane in soigralci so po petih zaporednih zmagah v Premier ligi odlično razpoloženi. Foto: Reuters
Sadio Mane in soigralci so po petih zaporednih zmagah v Premier ligi odlično razpoloženi. Foto: Reuters
Jürgen Klopp je lahko nasmejan, saj si boljšega štarta ni mogel zamisliti. Foto: Reuters
Neymar je v petek zvečer počival. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti se je vrnil v Italijo, potem ko se je preizkusil v vseh najmočnejših ligah na svetu (Chelsea, Real Madrid, PSG, Bayern). Foto: EPA
Harry Kane začenja Ligo prvakov na San Siru. Foto: EPA

Redsi so Premier ligo sanjsko začeli, dobili so uvodnih pet tekem in navijači znova verjamejo, da bo v letošnji sezoni konec suše, ki traja že vse od leta 1990. Parižani so v francoskem prvenstvu znova razred zase. V petek so odpravili St. Etienne s 4:0, zvezdnika Kylian Mbappé in Neymar sta sedela na tribuni.

Vprašljiv nastop Firmina
"Seveda se zavedam, da ima PSG izjemno kakovostno zasedbo. Tekma bo na Anfieldu in seveda želimo zmagati. Upam, da bomo unovčili prednost domačega igrišča," je poudaril trener Jürgen Klopp, ki se bo srečal s Thomasom Tuchlom, ki ga je leta 2015 nasledil na klopi dortmundske Borussie. "Kloppo" je v sezonah 2011 in 2012 osvojil naslov nemškega prvaka, nato pa se je v Bundesligi začela popolna prevlada Bayerna, ki še vedno traja in ji ni videti konca.

"Tuchel je odličen trener. Vodstvo PSG-ja je povleklo pametno potezo. V Parizu so sestavili ekipo za zmago v Ligi prvakov. Imajo neverjetno kakovost. Vsekakor so med glavnimi favoriti za končno zmago," je razmišljal Klopp. Nemški strateg upa, da bo Roberto Firmino dobil zeleno luč za nastop, potem ko si je ob sobotni zmagi nad Tottenhamom na Wembleyju poškodoval oko. Če bi bila tekma danes, zagotovo ne bi igral.

Klopp: Reakcije Neymarja so popolnoma normalne
Seveda so ga novinarji vprašali tudi o zvezdniku Neymarju, ki je na svetovnem prvenstvu v Rusiji večkrat teatralno padel po tleh in skušal izsiliti najstožjo kazen. "Vem, da nekateri ljudje govorijo o Neymarju kot o osebi, ki iz vedno skuša izvleči največ. Njegove reakcije so popolnoma normalne, saj se branilci vedno posvetijo prav njemu, zato se mora zaščititi. Mi se ga ne bomo lotili na grd način, želimo igrati nogomet in osvajati čiste žoge. Poskušali bomo preprečiti podaje proti njemu, kar pa bo zelo težko," je poudaril Klopp.

Ekipi se še nikoli nista srečali v Ligi prvakov. Aprila 1997 sta bili na sporedu polfinalni tekmi Pokala pokalnih zmagovalcev (PSG je napredoval s skupnim izidom 3:2).

Ancelotti se rad vrača v Beograd
V Beogradu vlada prava nogometna evforija. Marakana (uradno Stadion Rajka Mitića) je razprodana za vse tri tekme skupinskega dela. Crvena zvezda bo v torek gostila Napoli, ki je na drugem mestu v italijanskem prvenstvu. "V Beogradu sem bil dvakrat. Enkrat kot igralec in enkrat v vlogi trenerja. Obakrat sem nato na koncu sezone osvojil Ligo prvakov," je na novinarski konferenci povedal Carlo Ancelotti in dodal, da je skupina C daleč najtežja in vsaka izgubljena točka bi lahko bila usodna.

"Na ta trenutek smo čakali dolga leta. Vsi komaj čakamo, da se srečanje začne. Vsi si želimo, da bi Crvena zvezda znova sijala na evropskem nogometnem zemljevidu," je bil slikovit trener Vladan Milojević.

Spalletti Lige prvakov ne bi zamenjal za nobeno tekmovanje
34-letni Samir Handanović že od leta 2012 igra za Inter, a v Ligi prvakov ni branil še niti minute. V torek bo zanj pomemben večer, Tottenham pa nevaren tekmec.

"Tega tekmovanja ne bi zamenjal za nobenega drugega na svetu. Čustva so izjemna. Ko enkrat igraš ali pa treniraš ekipo v Ligi prvakov, težko zdržiš sezono brez teh večerov," je dejal trener Luciano Spalletti. Inter je zelo slabo začel sezono v Serie A. V soboto je doma izgubil proti Parmi in ima po štirih tekmah le štiri točke.

Dve tekmi ob 18.55, preostale ob 21.00
Finale bo 1. junija na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu. Evropski prvak si bo avtomatično zagotovil nastop v Ligi prvakov 2019/20. Če si bo vozovnico zagotovil že v državnem prvenstvu, bo nato pripadla avstrijskemu prvaku. Uefa je znova povečala nagradni sklad. Med 32 klubov v Ligi prvakov bo razdelila 1,95 milijarde evrov, vsak udeleženec prejme 15,25 milijona evrov.

Nova standardna termina začetka tekem sta 18.55 in 21.00. Uefa je uvedla četrto menjavo v podaljšku tekme v izločilnih bojih, ki se začenjajo 12. februarja. Na klopi bo po novem dvanajst rezervistov namesto dozdajšnjih sedem.

Torkove tekme,
Skupina B, ob 18.55:
BARCELONA - PSV EINDHOVEN

INTER - TOTTENHAM

Verjetni postavi:
Inter: Handanović, De Vrij, Miranda, Škriniar, Asamoah; Vecino, Brozović, Candreva, Nainggolan, Perišić, Icardi.

Tottenham: Vorm, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Winks, Dembele, Lucas Moura, Eriksen, Son, Kane.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)



Skupina A, ob 21.00:
MONACO - ATLETICO MADRID

Verjetni postavi:
Monaco: Benaglio, Sidibe, Glik, Jemerson, Henrichs, Bennasser, Aholou, Tielemans, Chadli, Diop, Falcao.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Godín, Gimenez, Filipe Luís, Koke, Rodrigo, Niguez, Lemar, Griezmann, Diego Costa.

Sodnik: William Collum (Škotska)

CLUB BRUGGE - BORUSSIA (D)



Skupina C, ob 21.00:
LIVERPOOL - PARIS SG

Verjetni postavi:

Liverpool:
Alisson Becker, Alexander-Arnold, van Dijk, Gomez, Robertson, Milner, Henderson, Keita; Shaqiri, Salah, Mane.

Paris SG: Areola, Meunier, Kimpembe, Thiago Silva, Bernat, Marquinhos, Rabiot, di María, Neymar, Mbappe, Cavani.

Sodnik: Cüneyt Cakır (Turčija)

CRVENA ZVEZDA - NAPOLI


Skupina D, ob 21.00:
SCHALKE - PORTO

GALATASARAY - LOKOMOTIV MOSKVA


Sredine tekme,
Skupina E, ob 18.55:
AJAX - AEK ATENE
Ob 21.00:
BENFICA - BAYERN

Skupina F, ob 18.55:
ŠAHTAR DONECK - HOFFENHEIM
Ob 21.00:
MANCHESTER CITY - LYON

Skupina G, ob 21.00:
REAL MADRID - ROMA (Celar)
VIKTORIA PLZEN - CSKA MOSKVA (Bijol)

Skupina H, ob 21.00:
VALENCIA - JUVENTUS
YOUNG BOYS - MANCHESTER UNITED