Christian Benteke je v treh sezonah dosegel 49 golov za Aston Villo. Foto: EPA
Christian Benteke je v treh sezonah dosegel 49 golov za Aston Villo. Foto: EPA

Aston Villa bo za 24-letnega Belgijca dobila 32,5 milijona funtov odškodnine (46,8 milijona evrov). Napadalca zdaj čaka le še zdravniški pregled. Po njem se sicer ne bo pridružil ekipi, ki se na novo sezono pripravlja v Avstraliji.
Aston Villa ostala tudi brez Delpha
Aston Villa je v enem dnevu ostala brez dveh pomembnih nosilcev igre. Zasedbo iz Birminghama je zapustil tudi angleški reprezentant in igralec sredine igrišča Fabian Delph, ki je za 12,5 milijona dolarjev prestopil v Manchester City. Delph je s štirikratnimi angleškimi prvaki, nazadnje so slavili v sezoni 2013/14, podpisal petletno pogodbo. 25-letni Delph je član angleške izbrane vrste. Igral je tudi na junijski tekmi v Ljubljani, kjer je Anglija slavila s 3:2.

Rdeči prodali Sterlinga
Benteke je predtem igral za Genk, Aston Villa ga je leta 2012 odkupila za sedem milijonov funtov. Liverpool je predtem prodal Raheema Sterlinga v Manchester City za 49 milijonov funtov.

Najstnik v Manchester Cityju
City se je okrepil še z enim napadalcem. V Manchester tako prihaja 18-letni Patrick Roberts, ki igra tudi na položaju krila. Modri bodo Fulhamu, ki je izpadel v drugo ligo, plačali 11 milijonov funtov (15,9 milijona evrov).