Yaya Sanogo je zadel že v 2. minuti, sodniki so spregledali prepovedani položaj. Foto: Reuters
Yaya Sanogo je zadel že v 2. minuti, sodniki so spregledali prepovedani položaj. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo se je z 71 zadetki v Ligi prvakov izenačil z Raulom. Foto: Reuters
Dani Abalo
Dani Abalo je že v 3. minuti izkoristil slabo posredovanje Simona Mignoleta in zatresel mrežo Liverpoola. Foto: EPA
Mario Mandžukić
Mario Mandžukić je potopil Olympicos na stadionu Vicente Calderon. Foto: Reuters
Fernando Llorente
Fernando Llorente je izkoristil sijajno podajo Claudia Marchisia. Foto: EPA
Lucas Ocampos
Lucas Ocampos je odločil v Leverkusnu. Monaco, ki je zadel le dvakrat, ima osem točk in v zadnjem krogu potrebuje točko na domačem igrišču proti Zenitu. Foto: EPA

Na stadionu Emirates so topničarji povedli že v 2. minuti. Yaya Sanogo si je na desni strani izmenjal dvojno podajo s Santijem Cazorlo in prišel sam pred Romana Weidenfellerja. Francoski napadalec je z desnico dosegel prvi zadetek v Ligi prvakov, za las se je znašel v prepovedanem položaju, a stranski sodnik tega ni opazil.
Gostje so potrebovali četrt ure po uvodnem šoku. V 19. minuti je priložnost zapravil Ciro Immobile, dve minuti zatem pa še Henrik Mhitarjan. Armenec je imel šest minut pred koncem prvega dela najlepšo priložnost za Borussio, vratar Damian Martinez pa je žogo odbil.
Sanchez potrdil zmago topničarjev
V 54. minuti je Alex Oxlade-Chamberlain s 25 metrov z volejem stresel prečko. Tri minute zatem je Santi Cazorla na levi strani našel Alexisa Sancheza, ki je z desnico s 23 metrov poslal žogo mimo Weidenfellerja v mrežo. Borussia je bila v nadaljevanju nemočna, ritem igre je padel. V 92. minuti je zapretil rezervist Adrian Ramos, vendar se je znova izkazal Martinez, ki je žogo odbil z nogo.
Mbemba popeljal Anderlecht v Evropsko ligo
Anderlecht je ugnal Galatasaray z 2:0, oba gola pa je dosegel Chancel Mbemba Mangulu iz Konga. Belgijci so si zagotovili tretje mesto in bodo spomladi igrali v šestnajstini finala Evropske lige.

Ronaldo izenačil dosežek Raula
Madridski Real je dosegel že peto zmago v skupini B, evropski prvaki so slavili v Baslu (0:1). Odločilni zadetek na St. Jakob Parku pred 36.000 gledalci je dosegel Cristiano Ronaldo v 35. minuti. Natančen je bil z bližine z levico po sijajni akciji Karima Benzemaja ne levi strani.
Portugalec se je na večni lestvici strelcev v Ligi prvakov izenačil z legendarnim Raulom. Oba sta dosegla po 71 golov. Za Lionelom Messijem, ki je na torkovi tekmi z Apoelom v Nikoziji za Barcelono dosegel "hat-trick", pa zaostaja tri gole. V drugem polčasu je imel Real številne priložnosti v protinapadih, Ronaldo in Gareth Bale sta bila zelo blizu povišanja vodstva.

Liverpool v zadnjem krogu potrebuje zmago nad Baslom
Ludogorec (Roman Bezjak zaradi poškodbe ni bil v kadru) je tik pred koncem prišel do točke proti Liverpoolu (2:2). Bolgarom je uspel sanjski štart. Že v 3. minuti je Marcelinho močno streljal s 25 metrov, vratar redsov Simon Mignolet je žogo le odbil, pritekel je Španec Dani Abalo in z bližine zatresel mrežo. Angleški podprvaki, ki jim v letošnji sezoni ne gre po načrtih, so hitro izenačili. Rickie Lambert je z glavo unovčil veliko darilo obrambe Ludogorca. Osem minut pred odmorom je Liverpool celo povedel, napadalec Raheem Sterling je ušel po levi strani in podal na daljšo vratnico, Jordan Henderson pa je zatresel mrežo.

V drugem polčasu so skušali Bolgari na vse pretege izenačiti. Uspelo jim je dve minuti pred koncem, ko je Georgi Terzijev zadel z glavo po kotu. Basel bo v zadnjem krogu gostoval na Anfieldu, za napredovanje mu zadostuje že neodločen izid, medtem ko redsi morajo zmagati.
Hat-trick Mandžukića za visoko zmago "colchonerosov"
Atletico iz Madrida se je v velikem slogu uvrstil v osmino finala, potem ko je v skupini A kar s 4:0 odpravil Olympiacos iz Pireja. "Colchonerose" je v vodstvo popeljal Raul Garcia že v 9. minuti z bližine po podaji Juanfrana z desne strani. Veliko napako je naredil vratar Grkov Roberto, ki je nenevarno žogo izbil naravnost na nogo Juanfrana. Sedem minut pred odmorom je Cristian Ansaldi podal z leve strani, branilcu Albertu Botii je žoga ušla med nogama, Mario Mandžukić pa je neoviran povišal na 2:0.

Hrvaški napadalec je bil neustavljiv tudi v drugem polčasu. V 62. minuti je bil natančen z glavo po podaji Arde Turana, tri minute zatem pa je postavil končni izid z glavo po podaji Gabija s prostega strela. V vratih Atletica je bil znova Miguel Angel Moya, Jan Oblak pa je sedel na klopi.

Llorente in Tevez odločila na Švedskem
Juventus je dosegel pomembno zmago v Malmöju (0:2). V 49. minuti je Claudio Marchisio lepo podal v prazen prostor, Fernando Llorente je obšel vratarja Robina Olsena in zatresel mrežo. Zmago je potrdil Carlos Tevez v 88. minuti zz roba kazenskega prostora po podaji Paula Pogbaja. Stari dami za napredovanje zadostuje že točka na zadnji domači tekmi proti Atleticu. Pirejska ekipa bo v zadnjem krogu 9. decembra gostila Malmö.

Bayer kljub porazu v osmini finala
Bayer si je že pred svojo tekmo z Monacom v skupini C zagotovil napredovanje med 16. Za to je poskrbel Zenit iz Sankt Peterburga po zmagi nad Benfico z 1:0, edini gol na uvodni tekmi večera v Rusiji pa je dosegel Portugalec Danny v 79. minuti. Izkoristil je podajo Hulka z dense strani in z desnico poslal žogo pod prečko.

Monaco zadel po 371 sušnih minutah
"Lekarnarji" so v BayAreni morali priznati premoč tekmecem iz kneževine (0:1), v 72. minuti je zadel Lucas Ariel Ocampos. Argentinec je vstopil v 70. minuti in takoj izkoristil lepo podajo Nabila Dirarja z desne strani. Z drsečim štartom je poslal žogo v mrežo z levico. Pred tem so bili boljši gostitelji, najlepšo priložnost je imel v 26. minuti Lars Bender, ki je zadel prečko. Monaco je v Ligi prvakov zadel po 371 minutah.

5. krog, skupina A:
MALMÖ - JUVENTUS 0:2 (0:0)
Llorente 49., Tevez 88.

ATLETICO MADRID - OLYMPIACOS 4:0 (2:0)
Raul Garcia 9., Mandžukić 38., 62., 65.

Atletico Madrid: Moya, Juanfran, Gimenez, Godin, Ansaldi, Tiago (46./Mario Suarez), Gabi, Raul Garcia, Koke, Arda Turan (66./Jimenez), Mandžukić (69./Griezmann).

Olympiacos: Roberto, Elabdellaoui, Botia, Abidal, Masuaku, Ndinga, Maniatis (46./Fuster), Milivojević, Dominguez (72./Bouchalakis), Afellay (46./Kasami), Mitroglou.

Sodnik: Wolfgang Stark (Nemčija)

Jan Oblak je bil na klopi Atletica.

Lestvica:                          
ATLETICO MADRID * 5  4 0 1 14:3 12 
JUVENTUS          5  3 0 2  7:4  9 
OLYMPIACOS        5  2 0 3  6:11 6 
MALMÖ             5  1 0 4  2:11 3 


Skupina B:
BASEL - REAL MADRID 0:1 (0:1)
Ronaldo 35.

Basel: Vaclik, P. Degen (76./Hamoudi), Schär, Suchy, Safari, F. Frei (83./Diaz), Elneny, Zuffi (87./Kakitani), Gonzalez, Gashi, Embolo.

Real Madrid: Navas, Arbeloa, Varane, Ramos, Fabio Coentrao, Isco (92./Nacho), Kroos, James Rodriguez (89./Marcelo), Bale, Ronaldo, Benzema (71./Illarramendi).

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)



LUDOGOREC - LIVERPOOL 2:2 (1:2)
Abalo 3., Terzijev 88.; Lambert 8., Henderson 37.
Bezjaka zaradi poškodbe dimelj ni v kadru Ludogorca.

Lestvica:                        
REAL MADRID *    5  5 0 0 12:2 15
BASEL            5  2 0 3  6:7  6
LIVERPOOL        5  1 1 3  4:8  4
LUDOGOREC        5  1 1 3  5:10 4


Skupina C:

ZENIT - BENFICA 1:0 (0:0)
Danny 79.
RK: Luisao 92./Benfica

BAYER LEVERKUSEN - MONACO 0:1 (0:0)
Ocampos 72.

Bayer Leverkusen: Leno, Donati, Spahić, Toprak, Wendell, L. Bender (76./Rolfes), Castro, Bellarabi (77./Brandt), Calhanoglu, Son (59./Drmić), Kiessling.

Monaco: Subasić, Raggi, Carvalho, Abdennour, Echiejile, Joao Moutinho, Toulalan, Dirar (83./Fabinho), Bakayoko, Ferreira-Carrasco (70./Ocampos), Berbatov (90./Traore).

Sodnik: Paolo Tagliavento (Italija)

 
Lestvica:                        
BAYER LEVERKUSEN * 5  3 0 2  7:4  9
MONACO             5  2 2 1  2:1  8
ZENIT              5  2 1 2  4:4  7
BENFICA            5  1 1 3  2:6  4



Skupina D:

ARSENAL - BORUSSIA (D) 2:0 (1:0)
Sanogo 2., Sanchez 57.

Arsenal: Martinez, Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Ramsey, Arteta (67./Flamini), Oxlade-Chamberlain (90./Campbell), Santi Cazorla, Sanogo (79./Podolski), Sanchez.

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Ginter, Schmelzer, S. Bender, Gündogan, Mhitarjan, Aubameyang (61./Ramos), Grosskreutz (78./Jojić), Immobile (61./Kagava).

Sodnik: Viktor Kassasi (Madžarska)



ANDERLECHT - GALATASARAY 2:0 (1:0)
Mbemba 44., 86.
RK: Inan 83./Galatasaray

Lestvica:                        
BORUSSIA (D) *   5  4 0 1 13:3 12
ARSENAL *        5  3 1 1 11:7 10
ANDERLECHT       5  1 2 2  7:9  5
GALATASARAY      5  0 1 4  3:15 1
         * - v osmini finala