Dejan Lovren je z izbrano vrsto nastopil na svetovnem prvenstvu, kjer pa so se Hrvati poslovili po skupinskem delu. Foto: EPA
Dejan Lovren je z izbrano vrsto nastopil na svetovnem prvenstvu, kjer pa so se Hrvati poslovili po skupinskem delu. Foto: EPA

Po Rickieju Lambertu in Adamu Lallani je Lovren, za katerega je Liverpool odštel 24 milijonov evrov, tretji nogometaš, ki na Anfield prihaja iz Southamptona. Zanj sta se zanimala tudi Arsenal in Tottenham, toda Lovren si je želel k angleškim podprvakom: "Uresničile so se mi sanje. Vesel sem, da sem prišel sem. Zelo sem ponosen in komaj čakam na začetek. Zavedam se, da nas podpira milijone in milijone navijačev. Liverpool je več kot le klub."

"Ko smo lani gostovali na Anfieldu, sem si rekel, upam, da bom nekoč igral za Liverpool. Navijači bodo vedeli, da bom že od prve minute na igrišču dal vedno vse od sebe," je še dodal 25-letni in 188 centimetrov visoki branilec. Lovren je v Anglijo prišel pred lansko sezono iz Lyona za dobrih deset milijonov evrov. Igral je tudi za zagrebški Dinamo in Inter Zaprešić, zbral pa je še 28 nastopov za Hrvaško ter zabil dva gola.

Griezmann okrepil španske prvake
Atletico Madrid je uradno potrdil prestop francoskega reprezentanta Antoina Griezmanna, ki se v špansko prestolnico seli iz Real Sociedada. 23-letni krilni napadalec, ki je nastopil tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu, je v Španijo prišel že pred devetimi leti. V San Sebastianu je najprej igral za mlajše selekcije, zadnjih pet let pa je bil član prve ekipe Baskov. Griezmann, ki je v devetih nastopih za Francijo zabil tri gole, je bil tarča številnih klubov. Zanj so se ogreli predvsem na Otoku, toda na koncu ga je Real Sociedad prodal španskim prvakom za 25 milijonov evrov. K Atleticu, ki je pripeljal letos tako že četrto okrepitev, se je letos preselil tudi slovenski vratar Jan Oblak.