Lucas Perez je blestel v La Coruni, zdaj pa je sprejel nov izziv v Premier ligi. Foto: EPA
Lucas Perez je blestel v La Coruni, zdaj pa je sprejel nov izziv v Premier ligi. Foto: EPA
Tomaš Rosicky
Tomaš Rosicky se vrača v domovino. Foto: Reuters

V lanski sezoni španskega prvenstva je za ekipo iz La Corune dosegel 17 golov, najbolje pa se znajde na mestu osrednjega napadalca ali levega krila.

"Lucas ni le dober strelec, ampak odlično kombinira s partnerji v napadu. Ima občutek za podajo v prazen prostor. Lani sem ga spremljal, imel je res odlično sezono in pred vrati je res sijajen," je bil zadovoljen trener Arsene Wenger, ki pričakuje tudi prihod nemškega reprezentančnega branilca Shkodrana Mustafija iz Valencie. Odškodnina se giblje okoli 35 milijonov britanskih funtov.

Rosicky se je vrnil domov
Dolgoletni češki reprezentant Tomaš Rosicky se po 15 letih igranja v tujini vrača v domovino, kjer bo igral za praško Sparto. 35-letni vezist je prav pri tem klubu začel nogometno kariero profesionalca. V Sparto se je preselil kot prost igralec, saj mu je pogodba z Arsenalom potekla.

Rosicky se je iz Sparte leta 2011 preselil v Borussio Dortmund, leta 2006 pa je odšel v Arsenal. Za Češko je odigral več kot 100 tekem, ni pa še sporočil, ali je na evropskem prvenstvu v Franciji zadnjič oblekel reprezentančni dres.

Remy posojen Crystal Palaceu
Francoski napadalec Loic Remy bo letošnjo sezono odigral kot posojen nogometaš Chelseaja pri tekmecu Crystal Palaceu. 29-letni Remy se je modrim pridružil avgusta 2014 iz ekipe Queens Park Rangers in na 46 tekmah dosegel 12 zadetkov.

Remyja bo pri Palaceu treniral Alan Pardew, s katerim sta sodelovala že pri Newcastlu v sezoni 2013/14. Remy, nekdanji igralec Lyona, Nice in Marseilla, je zbral 31 nastopov za francosko izbrano vrsto in dosegel dva zadetka.

Okaka v Watfordu
Watford, ki je po treh odigranih krogih z eno točko na 18. mestu, je z italijanskim napadalcem Stefanom Okako podpisal petletno pogodbo.

Okaka, ki je v svoji karieri odigral tudi štiri tekme za italijansko izbrano vrsto in v svojem debiju novembra 2014 v tekmi proti Albaniji dosegel gol, ima za sabo odlično sezono v Anderlechtu. V belgijskem prvenstvu je 17-krat zatresel nasprotnikovo mrežo, sicer pa ima za sabo pestro kariero, ki jo je začel v dresu Rome, vendar je zanjo odigral le 34 tekem, večino časa pa je preživel kot posojeni igralec Modene, Brescie, Fulhama, Barija, Parme in Spezie. Uveljavil se je šele predlani, ko je igral za Sampdorio.

Za Watford, ki ga vodi Italijan Walter Mazzarri, je Okaka že četrta okrepitev v zadnjem tednu dni, pred njim so pogodbo podpisali že Nizozemec Daryl Janmaat, Argentinec Roberto Pereyra in Francoz Younes Kaboul.