Roberto di Matteo ima precej skrbi z obrambno vrsto. Foto: EPA
Roberto di Matteo ima precej skrbi z obrambno vrsto. Foto: EPA
David Luiz
David Luiz se je poškodoval na polfinalni tekmi Pokala FA proti Tottenhamu 16. aprila. V soboto naj bi zaigral v obrambi Chelseaja. Foto: Reuters
Gary Cahill
Gary Cahill, ki je januarja prišel iz Boltona, se je poškodoval v 6. minuti prve polfinalne tekme Lige prvakov proti Barceloni. Foto: Reuters
Uli Hoeness, Jupp Heynckes in Franz Beckenbauer
Uli Hoeness, Jupp Heynckes in Franz Beckenbauer se zavedajo, da je Bayern v letošnji sezoni še brez lovorike. Druga mesta v Münchnu ne zanimajo nikogar, zato je pritisk pred finalom na domačem stadionu še toliko večji. Foto: EPA

Kapetan John Terry, branilec Branislav Ivanović ter vezista Raul Meireles in Ramires nimajo pravice nastopa proti Bayernu. Florent Malouda si je poškodoval kito v podkolenskem zgibu v prvem polčasu tekme zadnjega kroga Premier lige proti Blackburnu (2:1) v nedeljo na Stamford Bridgeu. Njegov nastop je močno vprašljiv. Podobni poškodbi imata tudi David Luiz in Gary Cahill, ki pa sta v torek trenirala.

"Iz dneva v dan se počutim bolje. Zelo rad bi igral v finalu, klop me sploh ne zanima. Zelo sem si želel igrati proti Barceloni v polfinalu Lige prvakov in proti Liverpoolu v finalu Pokala FA, a finalna tekma v soboto je še veliko pomembnejša," je povedal 25-letni Luiz.

"V glavi imam tudi najbolj črn scenarij. Če ne bom mogel računati na nobenega izmed poškodovanih igralcev, bodo na klopi sedeli nogometaši iz naše rezervne ekipe. Na treningu sem že skušal uigravati različne postavitve, pripravljeni smo na vse," je poudaril 41-letni strateg, ki je preporodil modre v zadnjih dveh mesecih.

Vrnitev k West Bromwichu ga ne mika
Angleški novinarji ugibajo o usodi di Mattea v naslednji sezoni, tudi ob morebitni zmagi njegova služba ni gotova. Lani so ga odpustili pri West Bromwichu, kjer bi ga po odhodu Roya Hodgsona radi znova videli na klopi. "V življenju sem se že naučil nekaj stvari, vrnil sem se k nekdanjemu dekletu, a se znova ni obneslo. Nisem prepričan, da bi se vrnitev k West Bromwichu izplačala," je še dodal Italijan.
Domači stadion je lahko tudi pritisk
V soboto si je v Berlinu ogledal visok poraz Bayerna v finalu nemškega pokala, kjer je dortmundska Borussia slavila kar s 5:2. "Mislim, da to ne bo vplivalo na to tekmo. Pred njimi je še precej pomembnejša tekma, profesionalci hitro pozabijo take poraze. Igrajo doma, kar je lahko majhna prednost, saj poznajo zelenico. Po drugi strani na domačem stadionu vsi pričakujejo njihovo zmago, kar je lahko tudi velik pritisk," je sklenil di Matteo.

München bo v soboto rdeče-bel
Priprave na zadnje dejanje evropske klubske nogometne sezone so pri Bayernu vzeli zelo resno. Pred sobotnim finalom v domačem mestu proti Chelseaju so sprožili akcijo München v rdeče-belem, s katero želijo meščane spodbuditi k vidnejšemu izražanju klubske pripadnosti. Bayern bo prvi klub v Ligi prvakov, ki bo finale igral na domačem stadionu, zato so v klubu sprožili akcijo, s katero želijo doseči, da bi bila tudi bavarska prestolnica v soboto odeta v klubske barve.

"Za nas je to nekaj posebnega. Finale bo zelo čustven, želimo pa vključiti tudi meščane. Upamo, da bo vse dan, ne le tekma, potekal kot velika zabava v rdeče-belem," je akcijo predstavil član predsedstva kluba Andreas Jung. Bavarci so Münchenčane z videooglasom pozvali, naj v soboto razmišljajo rdeče-belo, živijo rdeče-belo in čutijo rdeče-belo, ter dodali: "Mi vsi smo rdeče-beli!"

Pozvali so meščane, naj izobesijo čim več klubskih zastav, naj se oblečejo v ustrezno barvno kombinacijo, ne pozabijo naj niti na avtomobile. Po mestu bodo nalepili 500 plakatov z napisom Eno mesto, ene sanje, navijačem pa bodo na voljo tudi priložnostne navijaške majice, seveda v ustrezni barvni kombinaciji.

Hoeness jezen zaradi previsokih cen vstopnic
Predsednik Bayerna Uli Hoeness ne razume, kako so lahko vstopnice (cene je določila Uefa) za finale Lige prvakov tako drage. Najcenejša stane 70 evrov, najdražja v loži za pomembneže pa kar 3.500 evrov.
Ko navijač postane molzna krava
"Kar slabo mi postane, ko pomislim na cene. Navijači ne smejo biti molzne krave. Za moje sodelavce iz tovarne klobas v Nürnbergu sem rezerviral ložo na našem stadionu, plačal sem kar 53.000 evrov, nato pa sem se vprašal, ali je to sploh mogoče," je bil kritičen Hoeness, ki je še dodal, da lahko navijači Bayerna kupijo letno vstopnico za sedišče že za 120 evrov.