Luka Zahović je na 44 tekmah v Prvi ligi dosegel 13 golov, trenutno pa je tudi prvi napadalec mlade reprezentance. Legendarnega očeta, ki mu je zdaj hkrati tudi nadrejeni, je prekosil s tem, da je že pri 18 letih začel dosegati gole med člani. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Zahović je na 44 tekmah v Prvi ligi dosegel 13 golov, trenutno pa je tudi prvi napadalec mlade reprezentance. Legendarnega očeta, ki mu je zdaj hkrati tudi nadrejeni, je prekosil s tem, da je že pri 18 letih začel dosegati gole med člani. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Blažič (NK Domžale)
Zgodba Mihe Blažiča v Kopru se rešuje pravno, a to ni bila ovira, da ne bi kot prosti igralec podpisal za Domžale, ki so iskale osrednjega branilca. Foto: Twitter/@NKDomzale
Aleksander Rajčević
Maribor je za dalj časa ostal brez osrednjega branilca Aleskandra Rajčevića, ki si je na tekmi z Domžalami poškodoval koleno in bo v četrtek že operiran. Za od dva do tri tedne je izgubljen tudi bočni branilec Petar Stojanović, ki ima poškodovano stegensko mišico. Foto: EPA

Po poročanju Ekipe in Nogomanie se za Luka Zahovića resno zanima nizozemski prvoligaš Heerenveen, ki naj bi bil pripravljen Mariboru izplačati odškodnino 700 tisoč evrov. 19-letni napadalec je zablestel lani jeseni, ko je bil tudi prvi strelec lige in je v zadnjih sekundah poskrbel za izenačenje proti Sportingu v Ligi prvakov. Spomladi ni bil več tako učinkovit v klubskem dresu, zato pa se je pred sezono že dokazal v dresu mladinske reprezentance Slovenije.

Ob nepričakovanem slovesu Maribora od Evrope prejšnji teden je bil Luka Zahović neuporabljen rezervist, čeprav je zadel v 1. krogu Prve lige proti Zavrču (1:1). V Domžalah je Zahović v zadnje četrt ure igre zamenjal načetega kapetana Marcosa Tavaresa. Zdaj je od športnega direktorja Zlatka Zahoviča odvisno, ali bo prodal mladega napadalca, ki bi s tem tudi ubežal očetovi senci in kritikam, da igra le zaradi očeta, ki je hkrati kadrovski vodja vijoličastih. Ob izpadu Uefinih milijonskih nagrad bi se Mariboru prilegla kakšna prodaja, za kar pa nima ravno veliko adutov: ob Zahoviću se omenjata še njegov vrstnik Peter Stojanović in najboljši makedonski nogometaš Agim Ibraimi.

Škarabot po petih letih znova v Gorici
Po odigranih dveh krogih Prve lige TS ne počivajo niti drugi prvoligaši, ki še naprej sestavljajo igralske mozaike. Gorica je v svoje vrste zvabila še tretjega nekdanjega igralca: po Miranu Burgiču in Urošu Celcerju je vrste štirikratnih državnih prvakov okrepil še Matija Škarabot, ki ima za sabo manj uspešno sezono pri ljubljanski Olimpiji. 27-letni bočni branilec se lahko pohvali z bogatimi izkušnjami iz tujine, saj je bil v preteklosti član belgijskega Genta in hrvaške Rijeke. Škarabot je sicer v Prvi ligi doslej odigral 63 tekem.

Blažič v Domžalah namesto prodanega Koruna
V taboru Domžal so hitro poiskali nadomestno rešitev za Uroša Koruna, ki se je pred kratkim preselil na Poljsko. Dvakratni državni prvaki so se namreč za sodelovanje dogovorili z Miho Blažičem, ki je kar pet sezon branil vrste Luke Kopra, od koder je odkorakal na predvečer dvoboja s Hajdukom. Koprčani so sicer napovedali pravni boj, ker je Blažič enostransko prekinil pogodbo zaradi manjšega zaostanka pri plačilu, na kar je vodstvo kluba opozoril in napovedal samo z elektronsko pošto in brez odpovednega roka.

"Prepričan sem, da se lahko v Domžalah hitreje razvijam in bolj napredujem kot v Kopru. To je bil glavni in hkrati edini razlog, zakaj sem zapustil Obalo. Odločitev je bila popolnoma nogometna in vesel sem, da sem jo sprejel," je ob podpisu triletne pogodbe dejal 22-letni Blažič, ki z nestrpnostjo pričakuje svoj jubilejni stoti nastop med slovensko elito.

Nov odhod in prihod v Halozah
Za nove spremembe so poskrbeli tudi najbolj vneti kadroviki v slovenskem nogometu - Zavrč je registriral Veljka Batroviča, 21-letnega vezista, ki je s klubom podpisal pogodbo do konca maja 2018. Ofenzivno naravnani Črnogorec ima v svojih nogah že 35 tekem v najmočnejšem poljskem prvenstvu, kjer je v dresu Widzew Lodza dosegel en gol in prispeval še šest asistenc. Trener Zavrča Ivica Solomun pa odslej ne bo več mogel računati na usluge Marka Nuniča, ki je s klubom dosegel sporazum o prekinitvi pogodbe.

Hrvaški vratar v Celju
Celjani pa so po poškodbi vratarja Matica Kotnika pripeljali 25-letnega in 197 cm visokega Hrvata Ivaha Hosmana. Slednji je bil zadnje pol sezone član hrvaškega tretjeligaša Vrbovec, pred tem pa Hrvatskega Dragovoljaca, Sesvet, Slovana iz Liberca in gruzijske ekipe Metalurgi iz Rustavija.