Nogometaši Lazia so šestič v zgodovini osvojili italijanski pokal. Foto: Reuters
Nogometaši Lazia so šestič v zgodovini osvojili italijanski pokal. Foto: Reuters
Senad Lulić
Takole je Senad Lulić odločil finalno tekmo. Foto: Reuters
Francesco Totti
Francesco Totti (levo) je v finalu italijanskega pokala vknjižil 29. nastop v rimskem derbiju. Foto: Reuters

Mož odločitve je bil Senad Lulić, ki je v 71. minuti iz neposredne bližine zatresel mrežo in Laziu priboril mesto v Evropski ligi. Roma je še osmič v zgodovini izgubila finalno srečanje italijanskega pokala.

Prvi polčas precej nezanimiv
V prvem polčasu ni bilo veliko resnih priložnosti, pravzaprav sta si ekipi pripravili zgolj dve. V 34. minuti je z nebeškim skokom in strelom z glavo ob drugi vratnici v pomembno obrambo Rominega vratarja Bogdana Lobonta prisilil Miroslav Klose, deset minut pozneje so na drugi strani zapretili še 'gostitelji'. Po predložku Aoasa Corree Marquinhosa je z glavo sprožil Mattia Destro, a je žogo poslal mimo vrat Federica Marchettija.

Klose za las prekratek
V nadaljevanju sta ekipi prikazali malenkost boljšo igro, v 67. minuti je Srefano Mauri, ki je v 54. minuti zamenjal poškodovanega Cristiana Ledesmo, pred vrata z desne strani poslal izvrsten predložek, Klose pa je bil za las prekratek. Takoj zatem si je Marquinho ob Giuseppeju Biavi pripravil prostor za strel in ogrel Marchettijeve dlani.

Lulić veliki junak Lazia
V 71. minuti je nato sledil trenutek odločitve, Antonio Candreva je z desne strani pred vrata poslal oster predložek, Lobont je žogo slabo izbil, na pravem mestu pa je bil Lulić, ki je hladnokrvno ob drugi vratnici zadel za 1:0 in navijače Lazia poslal v delirij. Že v naslednji minuti je Totti s prostega strela zatresel prečko, Roma je do konca srečanja krčevito poskušala izid poravnati, a je obramba 'sinjemodrih' zdržala za 6. pokalni naslov.

Italijanski pokal, finale:
ROMA - LAZIO 0:1 (0:0)
Lulić 71.

Roma: Lobont, Marquihos, Burdisso, Castan, Balzaretti (76./Osvlado), Bradley, De Rossi, Lamela, Totti, Marquinho (83./Dodo), Destro.

Lazio: Marchetti, Konko, Biava, Cana, Radu, Candreva, Onazi, Ledesma (54./Mauri), Hernanes (84./Gonzalez), Lulić, Klose.

Sodnik: Daniele Orsato