Rok Kronaveter je po izjemni akciji Josipa Iličića tekmo odločil v 74. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter je po izjemni akciji Josipa Iličića tekmo odločil v 74. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Slovenije po zmagi nad Slovaško
Slovenija je pokazala borbeno in tekaško navdahnjeno predstavo, s katero so do izredno pomembne zmage v kvalifikacijah za SP 2018. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

"Imel sem občutek, da bi lahko dobil priložnost za igro, ker me je selektor uigraval tudi med tednom. Bili smo boljši nasprotnik, imeli smo več priložnosti, tako da smo zasluženo zmagali. Odigrali smo super tekmo, borili smo se za vsako žogo. Če je pristop takšen, kot je danes, rezultat ne more izostati," je po zmagi Slovenije nad Slovaško (1:0) na kvalifikacijski tekmi za SP 2018 za TV Slovenija povedal Rok Kronaveter.

Kapetan Boštjan Cesar se je zahvalil glasnim navijačem: "Fenomenalna atmosfera v Stožicah. Hvala publiki, ki nas je nosila vseh 90 minut. Zasluženo smo zmagali. Od prve minute smo igrali na polno, Slovaška je imela velike težave. Igrali smo potrpežljivo in dosegli zadetek. Vsa ekipa je garala 90 minut. Napadalci so dobro stali in potem je lažje vezni liniji in obrambi. Ni nam bilo lahko, veliko polemik je bilo zadnji teden, a ekipa je stopila skupaj že od prvega dne in že na treningih dala maksimum."

Selektor Srečko Katanec je na vprašanje, ali je ta zmaga zaradi vseh napetosti, ki so zadnji teden spremljale reprezentanco, odgovoril: "Ne bi razpredal, ali je ta zmaga vredna več, nam bo pa dala veter v jadra. Odigrali so maestralno tekmo, taktično je bilo tako, kot smo predvidevali. Bili so vso tekmo mirni, nismo silili naprej, vedeli smo, da se Slovaki pogosto zaprejo. Bili smo potrpežljivi, dočakali priložnosti, dali gol, njim pa pustili le en strel, ki ga je Jan (Oblak) ubranil. Pomembno je, koliko imaš samozavesti na žogi, Slovaki niso bili najboljši in naši igralci so to začutili in pritisnili. Slovaki so delali napake, mi smo bili agresivni, igralci so super sodelovali."

Katanec je izpostavil, da je bila od tekem, ki jih je vodil na slovenski klopi, današnja taktična najboljša. Vprašanju o Josipu Iličiću se ni mogel izogniti. "Ne da je odigral dobro, ampak odlično. Maestralno. Vsi so odigrali po svojih najboljših močeh. Časa za veselje ni, jutri že začnemo priprave na Anglijo, je pa ta zmaga vsekakor zelo pomembna za nadaljevanje kvalifikacij. Posebej, ker Litva ni tako slaba, saj je remizirala na Škotskem."

Vsi vrhunci tekme Slovenija - Slovaška
Vsi vrhunci tekme Slovenija - Slovaška