Nogometaši Malte bodo v petek gostili slovenske nogometaše na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018. Foto: Reuters
Nogometaši Malte bodo v petek gostili slovenske nogometaše na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018. Foto: Reuters
Alfred Effiong
Alfred Effiong je takole proti Škotski dosegel edini zadetek Malte v letošnjih kvalifikacijah za SP 2018. Foto: Reuters

Ghedin je s pomočjo pomočnika Raya Farruggie in Luce Paganija, ki je preverjal fizično pripravljenost nogometašev, po jutranjem treningu v sredo določil igralce, ki bodo ta petek stali nasproti izbrancem Srečka Katanca. Malta v tokratnem sklopu kvalifikacij še ni okusila slasti zmage, po treh tekmah ima prav toliko porazov (razlika v golih 1:9), zaradi katerih je prikovana na dno kvalifikacijske skupine F.

Malta je letošnje kvalifikacije odprla z domačim porazom proti Škotski (1:5), v 2. krogu jih je z 2:0 premagala Anglija, potem ko sta se med strelce vpisala Daniel Sturridge in Dele Alli. V 3. krogu je bila Litva doma prav tako boljša z 2:0. Edini malteški zadetek v kvalifikacijah je dosegel napadalec Alfred Effiong.

Seznam nogometašev za tekmo s Slovenijo

Vratarja: Justin Haber (Floriana), Andrew Hogg (Hibernians)

Branilci: Andrei Agius (Hibernians), Steve Borg (Valletta), Ryan Camenzuli (Floriana), Ryan Camilleri (Valleta), Clayton Failla (Hibernians), Sam Magri (Dover Athletic), Zach Muscat (Arezzo), Joseph Zerafa (Birkirkara)

Vezisti: Luke Gambin (Barnet), Bjorn Kristensen (Hibernians), Rowen Muscat (Birkirkara), Andre Schembri (Boavista), Gareth Sciberras (Birkirkara), Ryan Scicluna (Birkirkara), Steve Pisani (Floriana)

Napadalci: Alfred Effiong (Balzan), Jean Paul Farrugia (Silema Wanderers), Michael Mifsud (Valletta).


Kvalifikacije za SP 2018, skupina F

Petek ob 20.45:
MALTA - SLOVENIJA (prenos TV SLO 2/MMC)

SLOVAŠKA - LITVA

ANGLIJA - ŠKOTSKA

Lestvica:                           
ANGLIJA             3  2 1 0  3:0  7
LITVA               3  1 2 0  5:3  5
SLOVENIJA           3  1 2 0  3:2  5
ŠKOTSKA             3  1 1 1  6:5  4
SLOVAŠKA            3  1 0 2  3:2  3
MALTA               3  0 0 3  1:9  0