Nogometaši Manchester Cityja so osvojili prvi ligaški pokal po letu 1976. Foto: Reuters
Nogometaši Manchester Cityja so osvojili prvi ligaški pokal po letu 1976. Foto: Reuters
Fabio Borini
Fabio Borini je Sunderland popeljal v vodstvo. Foto: Reuters

'Črne mačke' so finale začele izjemno, v vodstvo jih je že v 10. minuti popeljal Fabio Borini. Nekdanji napadalec Rome in Liverpoola je napadel iz protinapada, izkoristil napako ob posredovanju Vincenta Kompanyja in brez večjih težav ukanil nemočnega vratarja Costela Pantilimona. 0:1 je bil tudi izid ob polčasu.

Toda v nadaljevanju so se aktualni angleški podprvaki zbrali in kaznovali črni minuti nasprotnika, ki je dovolil ekspresni preobrat. V 55. minuti je s prekrasnim strelom z razdalje mrežo razparal Yaya Toure, hip zatem pa je za vodstvo zadel Samir Nasri, ki je žogo mojstrsko v mrežo pospravil z roba kazenskega prostora.

Sunderland si je večji del drugega polčasa prizadeval izid poravnati, a brez uspeha. Še več, v zaključku tekme so ob silovitem pritisku izgubili žogo, City je zdrvel v napad in izkoristil veliko vrzel v obrambi - Jesus Navas je suvereno zadel za končnih 3:1.

Finale angleškega ligaškega pokala, Wembley:
MANCHESTER CITY - Sunderland 3:1 (0:1)
84.697; Toure 55., Nasri 56., Navas 90.; Borini 10.

Manchester City: Pantilimon, Zabaleta, Kolarov, Y. Toure, Kompany, Demichelis, Nasri, Fernandinho, Agüero (58./Jesus Navas), Džeko (88./Negredo), Silva (77./Javi Garcia).

Sunderland: Mannone, Bardsley, Alonso, Cattermole (77./Giaccherini), O'Shea, Brown, Johnson (60./Gardner), Larsson (60./Fletcher), Borini, Ki, Colback.

Sodnik: Martin Atkinson