Jose Mourinho odhaja iz Manchester Uniteda le dan po tretji obletnici odhoda iz Chelseaja. Foto: Reuters
Jose Mourinho odhaja iz Manchester Uniteda le dan po tretji obletnici odhoda iz Chelseaja. Foto: Reuters

"Klub bi se rad zahvalil Joseju za vse delo, ki ga je opravil, in mu želi srečo v prihodnje. Do konca sezone bo ekipo vodil začasni trener. Stalnega bomo izbrali po koncu sezone, potem ko bomo proučili vse možnosti," so v izjavi za javnost zapisali pri Manchester Unitedu.

V premier ligi 19 točk za Liverpoolom
Manchester United se je uvrstil v osmino finala Lige prvakov, a so Portugalca odnesle slabe predstave v angleškem prvenstvu. Po 17 krogih so rdeči vragi na šestem mestu kar z 19 točkami zaostanka za vodilnim Liverpoolom. Prav nedeljski poraz proti varovancem Jürgena Kloppa (3:1) je bila kaplja čez rob za upravo kluba, ki je bila pod velikim pritiskom javnosti že dalj časa.

Osvojil le dve lovoriki
V svojem delovanju na Old Traffordu je 55-letni Portugalec osvojil angleški ligaški pokal in Evropsko ligo. Kljub velikim vložkom v igralski kader (404 milijone evrov za osem igralcev) je bil Manchester United vse manj konkurenčen najboljšim angleškim in evropskim ekipam in prav to je bilo usodno za spornega "Special Ona", ki je bil tudi v vse večji nemilosti navijačev.

Mourinho je pred tem tremi leti izgubil službo pri Chelseaju, Manchester United pa je bil že sedmi klub njegove trenerske kariere. Pred prihodom na Old Trafford je treniral Benfico, Leirio, Porto, Inter, Real Madrid in Chelsea. Z vsakim od teh klubov, razen Leirie, je Mourinho osvajal naslove državnih prvakov, z Interjem in Portom tudi naslova evropskih prvakov.

Manchester United je bil rekordnih dvajsetkrat angleški prvak, nazadnje leta 2013. Klub ima v svojih vitrinah tudi tri naslove najboljšega v Evropi (1968, 1999, 2008).