Mario Mandžukić se bo poleti zelo verjetno preselil v Anglijo. Foto: EPA
Mario Mandžukić se bo poleti zelo verjetno preselil v Anglijo. Foto: EPA

V pogovoru za časnik Sportske novosti je dejal, da ne verjame, da bi se lahko vključil v način dela trenerja nemških prvakov Pepa Guardiole. Nekdanji trener Jupp Heynckes je stavil nanj, v sezoni 2012/13 pa so Bavarci osvojili trojno krono, "Mandžo" je v finalu Lige prvakov na Wembleyju proti dortmundski Borussii dosegel vodilni zadetek ob zmagi z 2:1.

Guardiola je pred finalom nemškega pokala 17. maja v Berlinu prečrtal Mandžukića iz kadra, Bayern je proti Borusii zaigral brez klasičnega napadalca in slavil z 2:0 po podaljšku.

"Odlično sem se imel v Bayernu, toda, bodimo pošteni, slog igre, ki ga vsiljuje Guardiola, mi ne ustreza," je dejal Mandžukić in dodal: "Ne glede na to, koliko si prizadevam, v takšnem nogometu ne morem dajati svoje najboljše igre. Zato je najbolje, da se razidemo. Guardioli, ki je odličen trener, pa želim veliko uspeha."

Angleški klubi pokazali največ interesa
Mandžukić bo na prihajajočem SP-ju v Braziliji eden glavnih adutov hrvaške reprezentance, ki jo v četrtek čaka uvodna tekma z Brazilijo. Njegovi jasni namigi o skorajšnjem slovesu od Bavarcev na klubski sceni pa bi utegnili razburkati nogometno tržišče. Manchester United, Arsenal in Chelsea so zelo zagreti za 28-letnega hrvaškega nogometaša.