Mario Mandžukić je v prvem polčasu povzročal velike težave obrambi Cityja. Foto: Reuters
Mario Mandžukić je v prvem polčasu povzročal velike težave obrambi Cityja. Foto: Reuters
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon se je nekajkrat izkazal z odličnimi posredovanji. Veteran je ohranil mrežo nedotaknjeno. Foto: EPA
Lars Stindl
Lars Stindl je z dvema goloma in podajo zrežiral prvo zmago Borussie iz Mönchengladbacha v Ligi prvakov. Foto: EPA
Goncalo Guedes in Branko Ilić
Branko Ilić in soigralci nimajo več možnosti za napredovanje, lahko pa si še zagotovijo mesto v šestnajstini finala Evropske lige. Foto: EPA
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann je vse štiri gole v letošnji Ligi prvakov dosegel proti Galatasarayu. Foto: Reuters
Andre Schuerrle
Andre Schürrle je bil z dvema goloma junak v Moskvi. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je bogato kariero začel v Malmöju, kjer je blestel med letoma 1999 in 2001, ko se je preselil k Ajaxu. Šved se na stadionu Swedbank ni veselil zadetka. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je zabil že sedem golov v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters

Stara dama je imela pobudo, a prvo veliko priložnost so imeli Angleži. V 17. minuti je po podaji Kevina De Bruyneja z desne strani do žoge v kazenskem prostoru prišel Fernandinho, ki pa je z desetih metrov meril visoko prek vrat. Kazen je prišla zelo hitro. V naslednji minuti je Alex Sandro z leve strani lepo podal pred vrata, kjer je bil Mario Mandžukić hitrejši od Nicolasa Otamendija in z desnico iz bližine potisnil žogo v mrežo.
Juventus je bil še naprej precej nevarnejši. V 28. minuti je po podaji Stephana Lichtsteinerja z glavo do strela prišel Mandžukić, a se je izkazal Joe Hart. V zadnjih minutah prvega dela je zapretil tudi City. Pet minut pred odmorom je Yaya Toure meril mimo vrat. Precej bolj vroče je bilo tik pred odmorom, ko je Claudio Marchisio zelo slabo podal nazaj do Gianluigija Buffona, do žoge je prišel Sergio Agüero, vendar je streljal v Buffona, ki je lepo zaprl kot.

Fernando in Sturaro v okvir vrat
Na začetku drugega polčasa so Angleži pritisnili. V 53. minuti je po kotu De Bruyneja najvišje skočil Fernando, Buffon je žogo odbil v vratnico in jo nato ujel na golovi črti. Tekma je postala vse bolj dinamična. V 55. minuti je Mandžukića zamenjal Alvaro Morata in imel le minuto zatem veliko priložnost. Španec je lobal vratarja Joeja Harta, žoga bi zletela mimo vrat, pritekel pa je Stefano Sturaro in z drsečim štartom stresel vratnico.

Sterling zapravil izjemno priložnost za 1:1
V zadnje pol ure so se italijanski prvaki disciplinirano branili. Gostje so pritiskali, rezervist Raheem Sterling je po sijajni podaji De Bruyneja prišel do strela, Buffona je že poslal v napačno smer, a je žoga zletela mimo vrat. V 81. minuti se je poškodoval vratar Hart, vstopil je Willy Caballero. V zadnjih minutah je Juventus rutinirano zadržal prednost in ima lepe možnosti za prvo mesto v skupini.

Sevilli grozi hitro slovo od Evrope
Borussia iz Mönchengladbacha je ugnala Sevillo s 4:2 in se prebila na tretje mesto. Na Borussia Parku je sodil Koprčan Damir Skomina. To je bila že njegova 39. tekma v Ligi prvakov. Gostitelji, ki so pod vodstvom novega trenerja Andreja Schuberta ujeli izjemno formo v Bundesligi, so povedli po pol ure. Granit Xhaka se je odločil za strel z 20 metrov z leve strani, žoga bi zletela mimo vrat, a je pritekel Lars Stindl in jo z desnico potisnil v mrežo.

V 68. minuti je na 2:0 povišal Fabian Johnson, s 13 metrov je z desno nogo zavrtinčil v malo mrežico. Deset minut pozneje je Raffael po podaji sijajnega Stindla zadel za 3:0. Andaluzijci so v 82. minuti znižali prejk Vitola, a je Stindl že minuto pozneje zadel za 4:1 z močnim strelom z 20 metrov. Končni izid je z bele točke postavil Ever Banega v sodnikovem dodatku, potem ko je Xhaka podrl Grzegorza Krychowiaka.

V zadnjem krogu mora Sevilla doma premagati Juventus, če želi ohraniti možnosti za tretje mesto. Andaluzijci branijo naslov zmagovalcev Evropske lige.
Astana v igri le še za tretje mesto
Na uvodni tekmi dneva je Astana remizirala z Benfico (2:2). Slovenski reprezentant Branko Ilić je odigral vseh 90 minut za gostitelje.
Astana je povedla v 19. minuti, ko je Junior Kabananga podal v kazenski prostor, z glavo pa je bil natančen Patrick Twumasi. Po pol ure igre je Foxi Kethevoama podal s prostega strela, Marin Aničić pa je bil najspretnejši pred vrati. Astana je imela vse pod nadzorom, v zaključku prvega dela pa so se gostje prebudili. Jonas je z dolgo žogo našel Raula Jimeneza, ki je z glavo poslal žogo pod prečko.

V 62. minuti je imel Nemanja Maksimović veliko priložnost za povišanje na 3:1, vendar se je z izjemno obrambo izkazal Julio Cesar. Končni izid je v 72. minuti postavil Raul Jimenez z volejem po podaji Andreja Almeide.
Griezmann dvakrat kronal veliko premoč Atletica
Benfica si je že zagotovila osmino finala, prav tako tudi madridski Atletico, ki je z 2:0 odpravil Galatasaray. Oba zadetka na stadionu Vicente Calderon je prispeval Antoine Griezmann. Napadalec je bil najprej natančen v 13. minuti z glavo po podaji Gabija z desne strani. V 65. minuti je znova podal Gabi, 24-letni Griezmann pa je iz bližine potisnil žogo v mrežo. Razmerje v strelih na vrata je bilo kar 25:3 v korist colchonerosov, Jan Oblak ni imel veliko dela.

Rdeči vragi po remiju v neugodnem položaju
Izjemno napet bo zadnji krog v skupini B. Moskovski CSKA je doma izgubil proti Wolfsburgu z 0:2. Za oba zadetka je poskrbel Andre Schürrle v drugem polčasu. Pri prvem golu v 67. minuti je podal pred vrata, vratar Igor Akinfejev pa je zelo slabo posredoval in žoga mu je ušla v mrežo.

Manchester United in PSV Eindhoven sta se na Old Traffordu razšla brez zadetkov. Nekajkrat se je izkazal vratar gostov Jeroen Zoet.

V zadnjem krogu bo Wolfsburg gostil rdeče vrage, PSV pa se bo srečal s CSKA-jem. Če Nizozemci osvojijo tri točke, mora Manchester United za napredovanje zmagati na Volkswagen Areni, Wolfsburgu pa zadostuje že remi.

Ibrahimović se ni veselil zadetka v rodnem Malmöju
V skupini A je Malmö izgubil proti PSG-ju z 0:5. Francoski prvaki so potrdili drugo mesto. Parižani so že v prvem polčasu dosegli dva zadetka, natančna sta bila Adrien Rabiot z glavo v tretji in Angel di Maria z levico v 14. minuti.

V 50. minuti se je zgodil glavni dogodek na srečanju. V Malmöju rojeni Zlatan Ibrahimović je z leve strani matiral Johana Wilanda. Šved se zadetka ni veselil. Po uri igre so imeli gostitelji najstrožjo kazen, vendar je kapetan Markus Rosenberg zadel le vratnico. V 68. minuti je bil še enkrat natančen di Maria, po podaji Maxwella z desne strani je le še podstavil glavo. Končni izid je postavil Lucas z mojstrskim prostim strelom s 25 metrov.

Šahtar se je prebudil prepozno
Na drugi tekmi skupine je Šahtar v Lvovu izgubil proti madridskemu Realu s 3:4. Kraljevi klub je prvi polčas dobil z zadetkom Cristiana Ronalda z glavo v 18. minuti. V drugem polčasu so Realovo zmago potrdili še Luka Modrić, Daniel Carvajal in še enkrat Ronaldo. Pri izidu 0:4 je vse kazalo na gladko zmago belega baleta.

Šahtar se je prebudil ob koncu tekme. Po prekršku Casemira je z bele točke v 77. minuti zadel Alex Teixeira. Dentinho je v 83. minuti znižal na 2:3 iz bližine, Teixeira pa je končnico s svojim drugim zadetkom naredil le malce zanimivejšo, a je Real zadržal prednost.

5. krog, skupina A:
ŠAHTAR - REAL MADRID (v Lvovu) 3:4 (0:1)
Teixeira 77./11-m, 88., Dentinho 83.; Ronaldo 18., 70., Modrić 50., Carvajal 52.

MALMÖ - PARIS SG 0:5 (0:2)
Rabiot 3., di Maria 14., 68., Ibrahimović 50., Lucas 82.
Rosenberg (Malmö) je v 60. minuti zapravil 11-m.

Lestvica:
REAL MADRID *        5  4 1 0 11:3 13
PARIS SG *           5  3 1 1 10:1 10
ŠAHTAR               5  1 0 4  7:12 3
MALMÖ                5  1 0 4  1:13 3

Skupina B:
CSKA MOSKVA - WOLFSBURG 0:2 (0:0)
Schürrle 67., 88.

MANCHESTER UNITED - PSV EINDHOVEN 0:0

Manchester United:
de Gea, Darmian (85./Mata), Smalling, Blind, Rojo, Schweinsteiger (58./Fellaini), Schneiderlin, Lingard, Rooney, Depay (59./Young), Martial.

PSV Eindhoven: Zoet, Arias, Bruma, Moreno, Brenet, Guardado, Hendrix (60./Isimat Mirin), Pröpper, Narsingh (18./Pereiro), de Jong, Locadia.

Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)

Lestvica:                            
WOLFSBURG            5  3 0 2  6:4  9
MANCHESTER UNITED    5  2 2 1  5:4  8
PSV EINDHOVEN        5  2 1 2  6:6  7
CSKA MOSKVA          5  1 1 3  4:7  4

Skupina C:
ASTANA - BENFICA 2:2 (2:1)
Twumasi 19., Aničić 31.; Raul Jimenez 40., 73.
Ilić (Astana) je igral vso tekmo.

ATLETICO MADRID - GALATASARAY 2:0 (1:0)
Griezmann 13., 65.

Atletico Madrid: Oblak, Jesus Gamez, Gimenez, Godin, Filipe Luis, Tiago (75./Saul Niguez), Gabi, Ferreira-Carrasco (71./O. Torres), Koke, Griezmann (68./Vietto), F. Torres.

Galatasaray: Muslera, Denayer (25./Adin), Chedjou, Semih, Hakan Balta (78./Gumus), Bilal Kisa (63./Bulut), Karacan, Sabri, Sneijder, Yasin, Podolski.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)

Lestvica:                             
ATLETICO MADRID *    5  3 1 1  9:2 10 
BENFICA *            5  3 1 1  9:6 10 
GALATASARAY          5  1 1 3  5:9  4 
ASTANA               5  0 3 2  4:10 3 

Skupina D:
BORUSSIA (M) - SEVILLA 4:2 (1:0)
Stindl 29., 83., Johnson 68., Raffael 78.; Vitolo 82., Banega 91./11-m

Borussia (M): Sommer, Korb, Christensen, Nordtveit, Wendt, Xhaka, Dahoud (79./Schulz), Traore (13./Drmić), Johnson (87./Elvedi), Stindl, Raffael.

Sevilla: Sergio Rico, Coke (82./Mariano), Rami, Kolodziejczak, Tremoulinas, Krychowiak, Krohn-Dehli (64./N'Zonzi), Vitolo, Banega, Konopljanka, Gameiro (76./Llorente).

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)



JUVENTUS - MANCHESTER CITY 1:0 (1:0)
Mandžukić 18.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Bonucci, Pogba, Marchisio, Sturaro, Alex Sandro (78./Evra), Mandžukić (55./Morata), Dybala (82./Cuadrado).

Manchester City: Hart (81./Baballero), Sagna, Demichelis, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho (60./Delph), Jesus Navas, Y. Toure, De Bruyne, Agüero (69./Sterling).

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)



Lestvica:                            
JUVENTUS *           5  3 2 0  6:2 11
MANCHESTER CITY *    5  3 0 2  8:6  9
BORUSSIA (M)         5  1 2 2  6:8  5
SEVILLA              5  1 0 4  7:11 3
* - v osmini finala