Marcos Alonso se je v zadnji sezoni izkazal v Firencah. Foto: EPA
Marcos Alonso se je v zadnji sezoni izkazal v Firencah. Foto: EPA
David Luiz
David Luiz bo znova oblekel modri dres. Foto: EPA
Shkodran Mustafi
Shkodran Mustafi je v prejšnji sezoni za Valencio odigral 42 tekem, dosegel je dva zadetka. Foto: Reuters
Samir Nasri
Samir Nasri je v nedeljo proti West Hamu (3:1) v igro vstopil v 75. minuti. Foto: EPA

Topničarje je najprej okrepil Lucas Perez iz Deportiva La Corune. 27-letni napadalec, ki je v prejšnji sezoni za španskega prvoligaša na 37 tekmah zadel 17 golov, je londonski klub stal 20 milijonov evrov.

Po Perezu na Emirates še Mustafi
A to še ni vse. Potem ko so menedžerju Arsenu Wengerju očitali, da je v poletnem prestopnem roku, ko so se angleški klubi krepili kot za stavo, preveč pasiven, je Francoz opravil še en nakup. Iz Valencie je pripeljal nemškega reprezentanta Shkodrana Mustafija, za katerim so uspešni nastopi na letošnjem prvenstvu stare celine. Mustafi, ki je profesionalno športno pot začel v Liverpoolu pri Evertonu, nadaljeval pa pri Sampdorii in Valencii, naj bi topničarje stal več kot 40 milijonov evrov. "Ravno prav star je. Ima dovolj izkušenj, je pa osredotočen igralec, ki zna igrati z žogo. Dobili smo izvrstnega igralca za prihodnost," je o 24-letniku iz Bad Hersfelda povedal Wenger.

Chelsea odštel 27 milijonov evrov za Marcosa Alonsa
Marcos Alonso se iz Fiorentine seli k Chelseaju. Londončani so v Firence nakazali 27 milijonov evrov, 25-letni branilec pa je podpisal pogodbo za pet let.

"Zelo sem vesel. To je nov korak v moji karieri in mislim, da je tu najboljši kraj za moj razvoj. Čas je, da osvojim kakšne lovorike," je povedal Alonso.

Leta 2010 mu je Manuel Pellegrini ponudil priložnost zaigrati za člansko ekipo Reala, istega leta pa se je preselil k Boltonu. Tam je igral tri sezone, nato pa prestopil v Fiorentino. Italijanski prvoligaš ga je vmes posodil nazaj v Anglijo k Sunderlandu, nato pa se je vrnil v Firence in se uveljavil kot eden ključnih mož obrambe.
David Luiz se vrača po dveh letih
Brazilski reprezentant David Luiz se po dveh letih vrača iz Paris Saint Germaina v Chelsea. Opraviti mora le še zdravniški pregled. David Luiz je za Chelsea igral od januarja 2011 do 13. junija 2014. Takrat je PSG Angležem nakazal 50 milijonov funtov. Chelsea bo zdaj za 29-letnega branilca plačal 38 milijonov funtov, poročajo britanski mediji.
Nasri odhaja v Sevillo
Sevilla je potrdila, da si je za letošnjo sezono od Manchester Cityja izposodila nekdanjega francoskega reprezentančnega vezista Samirja Nasrija, ki je po prihodu novega trenerja Pepa Guardiole ostal brez mesta v ekipi Cityja. 29-letni vezist je otrok Marseilla, kjer se je tudi uveljavil. Leta 2008 se je podal na Otok k Arsenalu, kjer je vztrajal do leta 2011, ko je prestopil v sinjemodri del Manchestra.

Napadalec Bony posojen v Stoke
Stoke City si je od ligaškega tekmeca Manchester Cityja za eno leto izposodil napadalca iz Slonokoščene obale Wilfrieda Bonyja, ki ni bil v načrtih Guardiole. Bony je na evropskih zelenicah v 278 nastopih zadel kar 130-krat. 27-letnik je v Evropo prišel leta 2007, ko ga je Issia Wazi posodil v Sparto Prago. Od tam je odšel na Nizozemsko k Vitesseju, nato v Anglijo najprej k Swanseaju, zatem pa v City.
Mangala v Valencio
City je do konca sezone v Valencio posodil francoskega branilca Eliaquima Mangalo, ki je sinjemodre pred dvema letoma stal več kot 40 milijonov evrov. Na Otoku se Mangala ni najbolje znašel.

Slimani za 34 milijonov k angleškim prvakom
Leicester je le nekaj trenutkov pred koncem prestopnega roka poskrbel za novo okrepitev. Za 34 milijonov evrov, kar je rekord kluba, je kupil alžirskega napadalca Islama Slimanija, ki je nazadnje igral za lizbonski Sporting. 28-letni Slimani, ki je v prejšnji sezoni na 33 ligaških tekmah dosegel 27 zadetkov, je podpisal petletno pogodbo. Leicester je prejšnji odškodninski rekord postavil julija, ko je moskovskemu CSKA za Ahmeda Muso plačal 16 milijonov funtov.

Tottenham pripeljal Nkoudouja
Tottenham in Marseille sta se dogovorila o prestopu francoskega reprezentanta do 21 let Georgesa-Kevina Nkoudouja, ki se v London seli za 11 milijonov funtov. Krilni napadalec je podpisal petletno pogodbo. V nasprotno smer se kot posojen igralec seli kamerunski napadalec Clinton Njie.

Burnley za prestop Hendricka znova zrušil klubski rekord
Burnley je v prestopnem roku znova zrušil klubski rekord za novega igralca. Za irskega reprezentanta Jeffa Hendricka je drugoligašu Derby Countyju odštel 10 milijonov funtov. 24-letni vezist je podpisal triletno pogodbo. Burnley je pred dvema tednoma prvič zrušil klubski rekord, ko je za belgijskega vezista Stevena Defourja plačal 8,5 milijona funtov.

Ndong za 16 milijonov k Sunderlandu
Gabonski reprezentant Didier Ndong je postal novi član Sunderlanda. Ta je francoskemu klubu Lorientu za 22-letnega vezista odštel 16 milijonov evrov odškodnine.

Ndong, ki je za Gabon odigral 18 tekem, je podpisal petletno pogodbo. Pri Lorientu je na 46 tekmah dosegel dva zadetka. "Zelo sem ponosen, da sem podpisal za Sunderland. Z igranjem v elitni angleški ligi so se mi uresničile sanje. To je najlepši dan v mojem življenju," je dejal Ndong, ki ga je Lorient kupil za milijon evrov.

Maksimović najdražji srbski nogometaš
Nikola Maksimović je postal najdražji srbski nogometaš vseh časov, saj je, po pisanju italijanskih medijev, Napoli zanj plačal skupaj 29 milijonov evrov. Srbski obrambni igralec je od leta 2013 igral za Torino.