Dimitar Makriev je bil osrednja osebnost dvoboja. Foto: RTV SLO
Dimitar Makriev je bil osrednja osebnost dvoboja. Foto: RTV SLO
Maribor
Mariborčani so zapravili še vrsto priložnosti za višjo zmago. Foto: RTV SLO
Viole
V Ljudskem vrtu je bilo po dolgem času odlično navijaško vzdušje. Foto: RTV SLO
Milko Djurovski
Milko Djurovski si je lahko pošteno oddahnil. Navijači mu poraza ne bi odpustili. Foto: RTV SLO
Daljši konec potegnili vijoličasti
Večni derbi vijoličastim

Po rdečem kartonu Alena Ščulca so Olimpijini veterani nekaj časa še držali korak s tekmeci, nato pa se utrujeni branili. Prvi obračun med večnima tekmecema po 1.082 dnevih je pred 3.500 gledalci zaznamoval Dimitar Makriev, ki je dosegel tri gole, pri čemer je enkrat zatresel svojo mrežo. Poleg tega je dosegel še dva gola, ki sta bila razveljavljena. V polfinale Pokala Hervis so se uvrstili tudi nogometaši Domžal (s 3:1 boljši od Mik CM Celja), Interblocka (zaostanek proti Nafti so spremenili v zmago 3:1) in Kopra (zmaga z 0:1 v Črnomlju).

Pošljite svoje slike in videe o dogajanju pred, med in po tekmi na Moj splet.


MARIBOR
- Olimpija Bežigrad 3:1 (2:1)
3.500; Popovič 19., Makriev 44., 81.; Makriev 38./ag
Maribor: Pridigar, Čadikovski (76./Jelič), Džinič, Mezga, Makriev, Mihelič, Tomažič Šeruga, Pečnik (26./Mujakovič), Samardžič, Bačinovič (51./Brulc), Popovič.
Olimpija Bežigrad: Volk, Alagič (67./Kitič), Cirar (38./Srovin), Čeh, Pavlin, Rudonja, Bubanja, Karič, Poljšak, Bajrektarevič (27./Zečevič), Ščulac.

"Bomba" Rudonje
Srečanje v Mariboru je bolje začel tretjeligaš. V 6. minuti je "bombo" z roba kazenskega prostora sprožil Mladen Rudonja, vendar je njegov strel s konicami prstov v vratnico preusmeril domači vratar Marko Pridigar. Mariborčani so udarec vrnili dve minuti pozneje. Po lepem predložku je bil v kazenskem prostoru najvišji Dimitar Makriev, ki pa je z glavo ustrelil meter mimo gola. Bolgar je bil v glavni vlogi tudi v 13. minuti. Tokrat je meril z nogo, žoga pa je švignila malce čez prečko.

Gol in izključitev v 19. minuti
Burna 19. minuta. Amir Karič je na sredini odvzel žogo, pri tem pa ga je pokosil mariborski branilec. Akcija je tekla naprej, v lepo priložnost je prišel Davor Bubanja, a je slabo streljal. V hitrem nasprotnem napadu so se znašli vijoličasti. Žogo je dobil Marko Popovič, ki je preigral enega branilca in mojstrsko z desne strani ukanil Roberta Volka. Na igrišču je prišlo do prerivanja med igralci, saj so Ljubljančani menili, da bi morali Mariborčani prekiniti akcijo, ker je Karič ležal na tleh. Najkrajšo je potegnil Alen Ščulac, ki ga je sodnik izključil.

Izenačenje po prostem strelu Pavlina
Toda veterani Olimpije se še zdaleč niso predali. Kljub igralcu manj je bila žoga več v njihovi posesti. V 38. minuti je prosti strel z leve strani izvajal Miran Pavlin, žogo pa je v svojo mrežo nespretno preusmeril Makrijev.

Green Dragonsi izgnani še pred polčasom
Medtem ko je policija zaradi metanja pirotehničnih sredstev izpraznjevala tribuno z Green Dragonsi, so Mariborčani povedli. Odkupil se je Makrijev, ki je po strelu s kota dobil zračni dvoboj z Andrejem Poljšakom in zabil žogo v mrežo Roberta Volka.

Huda premoč Maribora
Milko Djurovski je po odmoru okrepil vijolični napad in v igro poslal Mitjo Brulca. Lepo priložnost za višje vodstvo je v 57. minuti zapravil Makriev, ki je dobil žogo v kazenskem prostoru. Streljal je mimo gola. Le dve minuti kasneje je bil Bolgar spet sam pred Volkom, vendar je z glavo zatresel vratnico, odbito žogo pa je Amel Mujakovič poslal čez gol.

Olimpija dokončno padla
Maribor je še naprej pritiskal. Novo priložnost si je priigral v 71. minuti, ko je bil Dragan Čadikovski le nekaj metrov pred Volkom, ki je njegov strel lepo ubranil. Veteranom Olimpije so pošle moči. V 81. minuti je Makriev končno našel pot do mreže. Tokrat se je v kazenskem prostoru dobro znašel in žogo poslal mimo Volka v mrežo.

INTERBLOCK - Nafta 3:1 (0:1)
Jolič 64., Zeljkovič 70., Čoralič 83.; Eterovič 45.

Bela Krajina - KOPER 0:1 (0:1)
Volaš 36.

DOMŽALE - Mik CM Celje 3:1 (2:1)
650; Ljubijankič 9., 81., Zahora 20.; Sešlar 37.
RK: Križnik 45./Mik CM Celje

Igra se ena tekma.

R. K.

Daljši konec potegnili vijoličasti
Večni derbi vijoličastim