Slobodan Vuk je v Krškem zadel z 11 metrov in je z dvema goloma skupaj s Sunnyjem Omoregiejem prvi strelec začetka prvenstva. Skupno je Vuk v Prvi ligi za Domžale dosegel 31 golov in samo še za štiri gole zaostaja za klubskim rekorderjem Zlatanom Ljubijankićem. Foto: www.alesfevzer.com
Slobodan Vuk je v Krškem zadel z 11 metrov in je z dvema goloma skupaj s Sunnyjem Omoregiejem prvi strelec začetka prvenstva. Skupno je Vuk v Prvi ligi za Domžale dosegel 31 golov in samo še za štiri gole zaostaja za klubskim rekorderjem Zlatanom Ljubijankićem. Foto: www.alesfevzer.com
Rodolfo Vanoli in Andraž Kirm (Olimpija)
Ali se Rodolfu Vanoliju res izteka čas na klopi Olimpije in ga bo nasledil trener Domžal Luka Elsner? Foto: BoBo

Po osmih letih so preskočili prvo evropsko oviro, zdaj že dve, in v četrtek jih čaka spektakel z West Hamom. Ob tej priložnosti se Domžalčani selijo v Ljubljano v Stožice, kamor vas lahko popelje tudi nagradna igra MMC-ja. A vseeno ravbarjem ob ostrem ritmu četrtek - nedelja kljub obsežni rotaciji ni uspelo v nedeljo streti trdovratnega Krškega (1:1).

Prvič letos pokazali premalo
"Prvič v letošnji sezoni je bila prikazana raven v vseh segmentih igre nizka. Začenši na področju želje, saj smo lahko med odmorom ugotovili, da je bila nasprotna ekipa enostavno bolj željna uspeha. To se je najbolj videlo pri odbitih žogah, saj nismo bili tam, kjer bi morali biti,"
je za klubsko spletno stran povedal trener Luka Elsner, za katerega pa v Ljubljani že krožijo govorice, da se naj bi v kratkem dokončno preselil v Stožice (ponedeljkov Naval na šport).

Rezervisti prinesli dvig igre Olimpije
Račun brez krčmarja? Rodolfo Vanoli je po nenavadnem izpadu iz Lige prvakov v prvenstvu iztržil dve zmagi, a neprepričljivo. V soboto so se proti Radomljam (2:0) mučili več kot uro in šele Miha Zajc in Blessing Eleke sta na koncu poskrbela za tri točke. "Z vstopom Velikonje, Delamee Mlinarja in Vukčevića smo nekoliko osvežili moštvo, dvignili raven agresivnosti v zvezni vrsti, posledično imeli tudi večjo posest žoge, s čemer smo si ustvarili precej več priložnosti kot v prvem polčasu. Ko potegnemo črto, je najpomembneje, da smo vknjižili tri nove točke," je bil pragmatičen Vanoli v pogovoru za klubsko stran.

Omoregie izzval tekmece v napadu Maribora
Maribor je proti Rudarju začel s kar osmimi svežimi igralci in pokazal najboljšo igro v novi sezoni. Priložnost je z obema rokama zagrabil napadalec Sunny Omoregie in dosegel oba gola. "Zavzeto dela, je pozitivna oseba. Čakal je na svojo priložnost in jo dočakal. Bil je tam, kjer mora biti. Zadovoljen sem z njegovim prispevkom," je varovanca po tekmi ocenil trener Darko Milanič in potrdil, da se mu obeta večja minutaža.

Do prvih zmag sta prišla Celje in Luka Koper, sočasno pa sta novinca Aluminij in Radomlje doživela še drugi poraz, pri tem pa v novi sezoni sploh še nista dosegla gola.

Najprej Domžale - Maribor, nato že derbi
Vseeno je za deseterico prvoligaških klubov samo 180 minut sezone 2016/17, zato pa zdaj prihajata kroga s prvenstvenima krogoma med trojico pretedentov za naslov. Udeleženca Evropske lige Domžale in Maribor se bosta po napornem četrtku v nedeljo soočila ob Kamniški Bistrici, osem dni zatem - v ponedeljek (!) 8. avgusta pa je na vrsti prvi obračun Maribor - Olimpija, pri čemer je Olimpija zdaj v prednosti, ker ni več obremenjena z Evropo.

Maribor uspešno opravil generalko za Aberdeen



Omoregie potopil Rudarja v Ljudskem vrtu

Olimpija prek Radomelj do novih treh točk

Goli s tekem v Domžalah in Kopru

Čirjakov zadetek na tekmi Celje - Gorica