Mariborčani morajo za napredovanje v
Mariborčani morajo za napredovanje v "play-off" Lige prvakov premagati Izraelce, v nasprotnem primeru jih za tolažbo čaka 4. predkrog Evropske lige. Foto: Reuters
Marcos Tavares
Marcos Tavares je nazadnje zadel v 35. krogu Prve lige si 21. maja, ko je potrdil naslov najboljšega strelca slovenske lige za sezono 2010/11. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Podjetna igra z željo po obvladovanju posesti žoge, zamujene priložnosti in prestrogo dosojena enajstmetrovka je kratek opis igre vijoličastih v Haifi. Maribor ima kljub porazu z 1:2 še vedno aktiven izid, saj mu za napredovanje zadošča že minimalna domača zmaga z 1:0.

Milanič zadovoljen s predstavo, ne pa z vročino
"Ne moremo biti zadovoljni s porazom. Toda moji fantje so se izkazali in dobro igrali. Imel sem občutek, da sodnik ni ravno na naši strani. Naslednji teden igramo doma in prepričan sem, da nas bodo navijači nosili vseh 90 minut, samo igrati moramo tako kot tukaj v Haifi," je recept trenerja Darka Milaniča za uspeh proti izraelskemu prvaku, ki pa je znal v pravem trenutku doseči gol za dragoceno zmago.

Velika ovira za slovenske prvake je bila vročina in sopara v Izraelu, nad čimer je potarnal tudi Milanič: "Vedeli smo, da nas čaka peklenska vročina, samo redko, redko se igra na takšni vročini. Upam, da bo na povratni tekmi doma veliko boljše."

O nesreči ne želijo razpredati
"Prepričan sem, da lahko napredujemo. Pokazali smo, da smo boljše moštvo od Maccabija. Trener nas je odlično pripravil na tekmo, poznali smo šibke točke nasprotnika. Pričakovali smo, da se ne bodo znašli, ko ne bodo imeli veliko žoge v svojih nogah. Nismo imeli sreče, toda ne razmišljamo veliko o tem, kar se je zgodilo," je po tekmi za izraelske medije pripovedoval Goran Cvijanović, ki ni želel komentirati zadetkov gostiteljev.

Portugalec ni prepričal Brazilca
Medtem ko vezist Maribora ni hotel govoriti o sporni enajstmetrovki iz 8. minute tekme, se je o njej razgovoril strelec izenačujočega gola Marcos Tavares. "Sodnika sem po portugalsko vprašal, zakaj je dosodil kazenski strel. Odvrnil je, da je šlo za odkrito oviranje, samo jaz tega nisem videl. Sreča je bila na njihovi strani. Smo boljše moštvo, ki je visoko motivirano, kar bomo dokazali naslednji teden," je kapetan vijoličastih prepričan o napredovanju v "play-off" za Ligo prvakov.

Brazilski napadalec se je vseeno sprijaznil z izidom prve tekme: "Žal pa ne moremo zdaj nič več spremeniti, to je nogomet. Bil je tak dan, ko je bila sreča na strani naših tekmecev, v Mariboru bo morda obratno. Tukajšnje razmere so ustrezale gostiteljem, ki vedo, kako igrati v tej vročini." Za konec je Tavares za klubsko spletno stran spregovoril še o samem golu: "Zadetek? Dolgo nisem zadel, dolgo je trajalo okrevanje. Zdaj sem se vrnil, zadel in sem zelo vesel. Lahko rečem, da sem spet nazaj. Vesel sem tega zadetka in spoznanja, da sem v Mariboru, da sem del te ekipe, kluba."

Rojstnodnevno darilo - zmagoviti gol
Gol prednosti je za bledo domačo vrsto zabil Bamidele Yampolsky, ki je ravno v sredo praznoval 23. rojstni dan. "Vsekakor je to lep način praznovanja. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, a smo tudi ob odmoru še vedo verjeli vase in tako le premagali Maribor."