Amir Dervišević je v soboto na Bonifiki zadel s sijajnim strelom iz prostega strela s 30 metrov in po 10. avgustu 2013 dosegel drugi zadetek v Prvi ligi TS. Foto: Ervin Čurlič
Amir Dervišević je v soboto na Bonifiki zadel s sijajnim strelom iz prostega strela s 30 metrov in po 10. avgustu 2013 dosegel drugi zadetek v Prvi ligi TS. Foto: Ervin Čurlič
Domžale
Domžale v prvi četrtini prvenstva niso prejele niti enega gola. Foto: Aleš Fevžer
Miran Burgič
Napadalec Olimpije Miran Burgič si je v Domžalah poškodoval stegensko mišico in moral z igrišča že v 39. minuti. Foto: Aleš Fevžer
Zavrč - Gorica
Novogoričani želijo izboljšati realizacijo, s katero imajo težave že vso sezono. Foto: Aleš Fevžer
Marko Ranilović
Junak prve letošnje tekme med Celjem in Zavrčem je bil Marko Ranilović, ki je v 95. minuti ubranil 11-metrovko Benjaminu Verbiču. Foto: Aleš Fevžer

Mariborčani so v soboto v Kopru osvojili tri točke, kaj lahko pa bi ostali tudi brez njih. Tekla je 77. minuta, ko je Jasmin Handanović ubranil 11-metrovko, 14 sekund pozneje pa je po protinapadu mrežo na drugi strani zatresel Marcos Tavares za zmago z 1:2.

"Pri 11-metrovki je treba izpostaviti zelo dobro postavljenega Arghusa, ki je onemogočil Ivetića pri drugem poskusu. Po obrambi sem opazil, da je Viler že tekel naprej in videl priložnost v tem. Vrgel sem žogo do njega, on je našel Boharja, ki je podal Tavaresu, in sledil je učinkovit zaključek. Pozna se ekipna forma, ostajamo mirni in zbrani ne glede na vmesne dogodke na igrišču," je po tekmi povedal Handanović.

Knapi doma do točk le proti Krki
Rudar je zadnja ekipa, ki se je veselila zmage v Ljudskem vrtu, 23. aprila je bilo 0:2. Tokrat bo tekma na stadionu Ob jezeru, Velenjčani pa niso tako uspešni kot v lanski sezoni. Doma so do zdaj trikrat izgubili (Zavrč, Domžale, Koper) in točke osvojili samo proti Krki. Pred domačimi gledalci imajo slabši izkupiček le Koprčani in Radomljani, ki so še brez točk.
Uspešnejši so knapi v gosteh, kjer so zbrali sedem točk, zadnjo v soboto v Celju, ko so dobro igro v zadnjem delu tekme kronali z zadetkom Dragana Jelića za 1:1. Poleg njega se bo nekdanjim soigralcem po robu postavil še Elvedin Džinić. V Velenju ta mesec sicer proslavljajo 55-letnico mesta.

Domžale proti Gorici
Vodilne Domžale bodo gostile Gorico, ki je v lanski sezoni s stadiona ob Kamniški Bistrici dvakrat odnesla točko. ''Naša glavna težava v pretekli sezoni je bila, da smo bili stoodstotno motivirani le na tekmah proti Mariboru in Olimpiji, na preostalih pa ne. Poskrbeti moramo, da se nam po treh zaporednih derbijih zgodba ne ponovi. Če bo pristop enak kot proti Mariboru in v drugem polčasu proti Olimpiji, ne bomo imeli težav. Smo v odlični seriji, poleg tega pa igramo na domačem igrišču, zato moramo zmagati,'' je pred tekmo za spletno stran kluba dejal Sasha Aneff.
Novogoričani imajo že od začetka sezone težave z učinkovitostjo, tudi v nedeljo na Ptuju proti Zavrču jim ni uspelo zadeti (0:0). "Nikakor nam ne uspe izkoristiti priložnosti, ki jih imamo. Potrebno bo še veliko dela. Da dosežemo gol, potrebujemo štiri zares lepe priložnosti. To je vsekakor preveč. Kot sem rekel, bo treba na treningih to slabost odpraviti,'' pravi trener Luigi Apolloni.

Lani v Novem mestu dvakrat izgubili
Olimpija je v soboto v Domžalah odigrala morda najboljši polčas v zadnjih sezonah, tokrat jo čaka gostovanje pri Krki, kjer je v lanski sezoni dvakrat klonila z 1:0. Ljubljančani imajo nekaj težav s poškodbami napadalcev, toda Aleksandar Rodić bi lahko že zaigral. Miran Burgič si je v Domžalah poškodoval stegensko mišico in naj bi v sredo začel treninge, Filip Valenčič ima težave z očesom.

"Miran je pokazal, da se počasi vrača v pravo formo. Njegova poškodba je v soboto v določeni meri vplivala na našo igro v drugem polčasu, saj smo izgubili začetno formacijo, ki je odlično delovala," je povedal trener Darko Karapetrović. V Novem mestu ne bo mogel pomagati kaznovani Antonio Delamea Mlinar.

Koprčani oslabljeni
Luka Koper lepše priložnosti za prve domače točke ne bo imela, saj na Obalo prihaja Kalcer Radomlje. Po povišani telesni temperaturi v zadnjih dneh je vprašljiv nastop Ivice Guberca in Urbana Žiberta, prav tako Mateja Palčiča, ki mu je po 60 minutah proti Mariboru zmanjkalo moči. Domen Črnigoj po poškodbi še ni pripravljen, nekaj več možnosti za nastop pa ima Denis Halilović, ki je v soboto kljub zlomu palca na nogi stisnil zobe in odigral vso tekmo.

Celje po treh remijih želi zmago
Celjani bodo gostovali na Ptuju proti Zavrču. V 1. krogu so na Areni Petrol z 0:1 slavili Haložani, ko so gostitelji štirikrat zadeli vratnico in v 95. minuti zapravili še 11-metrovko. Varovanci Simona Rožmana so nato izgubili še v 2. krogu v Domžalah, od tedaj pa so neporaženi. Nazadnje so trikrat zapored remizirali, zdaj želijo zmago.
10. krog

Sreda ob 16.00:
KRKA - OLIMPIJA
ZAVRČ - CELJE (na Ptuju)
Ob 19.00:
DOMŽALE - GORICA
Ob 20.00:
LUKA KOPER - KALCER RADOMLJE
Ob 20.05:
RUDAR - MARIBOR (TV SLO 2/MMC)

Lestvica:                            
DOMŽALE             9  8 1 0 12:0  25
OLIMPIJA            8  5 3 0 13:3  18
MARIBOR             8  6 0 2 14:9  18
ZAVRČ               9  5 1 3  9:10 16
CELJE               9  4 3 2 13:5  15
LUKA KOPER          9  4 0 5 11:12 12
RUDAR VELENJE       9  3 1 5 10:13 10
GORICA              9  1 3 5  8:9   6
KRKA                9  1 1 7  7:20  4

KALCER RADOMLJE     9  0 1 8  6:22  1