Nogometaši Maribora so spisali novo poglavje uspehov slovenskega klubskega nogometa. Foto: BoBo
Nogometaši Maribora so spisali novo poglavje uspehov slovenskega klubskega nogometa. Foto: BoBo
Maribor med 32 najboljšimi v Evropski ligi
V Mariboru bo še dolga evropska noč

Slovenski prvaki bodo prezimili v Evropi, februarja bodo igrali na izločilnih tekmah Evropske lige. Nogometaši Maribora so na že 35. tekmi te sezone proslavili 53. rojstni dan, in to kako! Uspešno in bučno. Vijoličasti so bili po Birkirkari uspešni šele na drugi od skupno šestih evropskih tekem v Ljudskem vrtu.

za skoraj pol milijona evrov
Za nov mejnik slovenskega nogometa - da bodo prvič prezimili v evropskih tekmovanjih - jim je pomagal Rubin, ki je z 2:0 zmagal v Belgiji. Maribor si je z zmago izboljšal tudi evropski koločnik pred naslednjo sezono, v 3. predkrogu od štirih za vstop v Ligo prvakov naj bi bili nosilci. Bogatejši bodo za skoraj še pol milijona Uefinih evrov.

Zahovič opozoril na Filipovića
Enajstkratni slovenski prvaki so proti ciprskemu Apoelu igrali neodločeno, izgubili so proti Viktorii iz Plzna, Rubinu in belgijskemu Waregemu. Maribor je merilo postavil visoko. Ko izgubi, je katastrofa, ko zmaga, je to normalno. Tako je na glas razmišljal in razlagal tudi športni direktor Zlatko Zahovič, ki je verjel v uspeh in že pred tekmo hvalil napredek zadnjega vezista Željka Filipovića, ki je nato z razdalje dosegel zmagoviti evrogol.

Šimundža je prisluhnil Zahoviču
Vijoličasti so v državnem prvenstvu "komaj" jesenski prvaki. S tekmo manj imajo dve točki več od Kopra in Zavrča. Za Mariborom je turbulentne, a uspešne pol sezone. Po odhodu Darka Milaniča je Ante Čačić hitro osvojil srca navijačev, ne pa uprave, saj je bila igra skromna, rezultati pa slabi. Ante Šimundža je zavihal rokave, prisluhnil Zahoviču in uspel.

Aleš Mertelj postal očka
Ljudski vrt je bil v četrtek prazničen, zdaj nogometaši odhajajo na zaslužen dopust. Najlepšega naj bi imel novopečeni očka hčere Zale Aleš Mertelj, ki je sinoči z opraskanim licem kaznovan predčasno končal tekmo.

Serijski slovenski prvaki pred četrtkovo tekmo niso želeli razmišljati o utrujenosti. Kapetan Marcos Tavares je dejal, da bi lahko, ker imajo privilegij, odigrali še 35 tekem.

Maribor med 32 najboljšimi v Evropski ligi
V Mariboru bo še dolga evropska noč