Senijad Ibričić je Domžale v drugem polčasu povedel v vodstvo, a se je moral po zadnjem žvižgu glavnega sodnika Mateja Juga zadovoljiti s točko, potem ko je avtogol zadel domžalski vratar Ajdin Mulalić. Foto: www.alesfevzer.com
Senijad Ibričić je Domžale v drugem polčasu povedel v vodstvo, a se je moral po zadnjem žvižgu glavnega sodnika Mateja Juga zadovoljiti s točko, potem ko je avtogol zadel domžalski vratar Ajdin Mulalić. Foto: www.alesfevzer.com
Tekmo ob Kamniški Bistrici si je na tribunah ogledal tudi športni direktor Maribora, Zlatko Zahovič. Foto: www.alesfevzer.com
Danijel Miškić je Olimpijo v Velenju popeljal v vodstvo, a to na koncu ni bilo dovolj za zmago, Rudar je izenačil v 88. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Milanič: Zdaj moramo zmagati vse tekme do konca
Vasiljević dve minuti pred koncem odvzel dve točki Olimpiji
Mariborčani v 91. minuti do točke v Domžalah

Mariborčani so bili v Domžalah boljši tekmec, že v prvem polčasu so nanizali kopico priložnosti, ki so ostale neizkoriščene. V 23. minuti je Gaber Dobrovoljc na golovi črti preprečil veselje Marcosu Tavaresu, po dobre pol ure igre je domači vratar Ajdin Mulalić žogo na golovi črti odbil še po zvitem poskusu Amirja Derviševića.

Domžalčani so se v zaključku polčasa otresli vijoličastega pritiska in na odmor odšli z začetnim izidom 0:0.

Ibričić zadel po podaji Ibraimija
Gledalci v drugem polčasu nato niso dolgo čakali na spremembo izida, v 51. minuti je mrežo zatresel Senijad Ibričić. Agim Ibraimi je iz prekinitve hitro podal 32-letnemu bosanskemu vezistu, ki je z natančnim strelom z roba 16-metrskega prostora zadel za 1:0. Sledil je popoln napad Štajercev, ki so v naslednjih minutah dvakrat zadeli okvir gola, s sijajnimi obrambami se je vsakič znova izkazal Mulalić, ob posredovanju v 84. minuti, ko je spretno ujel žogo po Šulerjevem strelu z glavo, se je tudi poškodoval, a je lahko nadaljeval srečanje.

Mulalićev avtogol v 91. minuti
Mariborčani so v končnici tekme še zadnjič močneje pritisnili na vrata gostiteljev, pritisk pa se jim je izplačal v prvi minuti sodnikovega dodatka, ko je po predložku iz kota prav Mulalić, ki je do tedaj branil brez napak, slabše posredoval in z avtogolom poskrbel za izenačenje. Žogo, ki je za pol metra prečkala golovo črto, je iz kota pred vrata poslal Dervišević. Do konca tekme - glavni sodnik Matej Jug jo je podaljšal za šest minut - se izid ni več spremenil.

Miškić v polno z roba kazenskega prostora
Nogometaši Olimpije so le remizirali v Velenju (1:1), potem ko so večji del tekme vodili, izenačujoči zadetek pa prejeli v samem zaključku obračuna z Rudarjem. Ljubljančane je v 26. minuti v vodstvo popeljal Danijel Miškić, ki je z roba kazenskega prostora zaključil lepo akcijo. Dino Štiglec je žogo podal do Abassa Issaha, ta jo je na robu 16-metrskega prostora nastavil Miškiću, ta pa jo je lepo plasiral v spodnji levi kot vratarja Marka Pridigarja. Ta je moral po dobri uri igre po žogo v mrežo še drugič, ko ga je iz bližine premagal Mitch Apau, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, v katerem se je ob podaji za gol znašel Aris Zarifović.

Vasiljević mojstrsko zadel za 1:1
Velenjčani se niso predali, večkrat so nevarno pritisnili na vrata Aljaža Ivačiča, Anže Pišek je nevarno zapretil z razdalje, v 88. minuti pa je izid vendarle izenačil Ivan Vasiljević. Ta je po predložku iz kota neubranljivo zadel z glavo za končnih 1:1.

V Novi Gorici mreži obmirovali
Tudi nogometaši Ankarana in Krškega so se v Novi Gorici razšli brez zmagovalca (0:0). Ekipi v prvem polčasu nista sprožili tako rekoč niti enega nevarnega strela, malce bolj vroče je bilo le v 18. minuti, ko je pred vrati Ankarana zmedo razčistil Raoul Delgado. Oba trenerja pa sta že v prvem polčasu morala zamenjati poškodovana Jana Pahorja oziroma Tončija Mujana. Tudi v uvodu drugega polčasa ni bilo nič kaj živahneje, ekipi še naprej nista ogrozili enega ali drugega vratarja, le v 68. in 69. minuti sta bila nenatančna Čazim Suljić na ankaranski in Josip Balić na krški strani. V 84. minuti je pri domačih z glavo poskusil Vedran Gerc, toda njegov strel prav tako ni bil posebej nevaren za Marka Zalokarja.

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog:
DOMŽALE - MARIBOR 1:1 (0:0)
2.500; Ibričić 51.; Mulalić 91./ag

Domžale: Mulalić, Širok, Klemenčič, Dobrovoljc, Melnjak, Husmani, Vetrih (93./Žužek), Hodžić, Ibričić (75./Alvir), Ibraimi (79./Nicholson), Bizjak.

Maribor: Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler (65./Vršič), Kramarič (56./Mlakar), Hotić (79./Mešanović), Zahović, Tavares.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


ANKARAN HRVATINI - KRŠKO 0:0
50 gledalcev

Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha, Pahor (35./Soldo), Mate, Nkama, Delgado, Suljić, Santos (75./Gerc), Romero, Vodeb.

Krško: Zalokar, Šturm, Ejup, Krajcer, Kulinitš, Balić, Mujan (25./Hing-Glover), Ogrinec, Volarič, Vidović (60./Kovačič), Vekić (73./Sokler).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


RUDAR - OLIMPIJA 1:1 (0:1)
900; Vasiljević 88.; Miškić 26.

Rudar Velenje: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasiljević, Antonov, Bolha, Pišek, Trifković (81./Mlakar), Črnčič (46./Ćoralić), Radić, Šimunac (35./Parfitt-Williams).

Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Zarifović, Apau, Čanađija, Miškić, Davidson, Alves (81./Kronaveter), Savić (88./Kapun), Issah (76./Benko).

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


Četrtek ob 16.00:
TRIGLAV - CELJE

Ob 18.00:
ALUMINIJ - GORICA

Lestvica:                              
OLIMPIJA         32 21  9  2  55:14  72
MARIBOR          32 21  8  3  66:24  71
DOMŽALE          32 19  6  7  69:28  63
CELJE            31 12  8 11  52:43  44
RUDAR            32 13  5 14  44:45  44
GORICA           31 12  5 14  35:42  41
KRŠKO            32  9  7 16  34:53  34
ALUMINIJ         31  6  9 16  34:56  27
ANKARAN HRVATINI 32  4 10 18  30:77  22
TRIGLAV          31  4  7 20  25:62  19
                                       
Milanič: Zdaj moramo zmagati vse tekme do konca
Vasiljević dve minuti pred koncem odvzel dve točki Olimpiji
Mariborčani v 91. minuti do točke v Domžalah