Mariborski nogometaši so se v torek zvečer tradicionalno zbrali na uradni večerji, v sredo dopoldne pa opravili prvi trening. Foto: BoBo
Mariborski nogometaši so se v torek zvečer tradicionalno zbrali na uradni večerji, v sredo dopoldne pa opravili prvi trening. Foto: BoBo

Glede stanja na tehtnici ni bilo zapletov, je optimalno in brez negativnih presenečenj. Zdaj se že tako dobro poznamo in se zavedamo, da je vsak odvečen kilogram potem moteč.

Darko Milanič
Milanič, Vrhovec in Doumbia ob začetku priprav Maribora

"Kolikor sem videl do zdaj, je zelo ambiciozen in pripravljen napredovati," je Milanič dodal o 27-letnem branilcu iz Malija z belgijskim potnim listom. Doumbia je mariborski stadion na kratko spoznal že julija, ko je v Ljudskem vrtu z islandsko ekipo gostoval v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

"Zelo sem bil vesel, ko so me iz Maribora poklicali, ali bi želel prestopiti v ta klub. Tu je vse na višji ravni kot na Islandiji. Čaka me veliko dela in trdo bom treniral. Vem, kam meri Maribor, vsekakor je naš cilj osvojiti naslov prvaka. Mesta sicer še ne poznam, a si ga bom vsekakor ogledal, ko bo čas za to," je pred treningom dejal Doumbia.

Pet tekem v Turčiji
Na dopoldanskem zboru - najprej so imeli tehtanje, analizo krvi, skupni zajtrk in sestanek v slačilnici - se je pojavilo 30 igralcev, po dogovoru sta manjkala Marwan Kabha in Sunny Omoregie. Kabha se bo ekipi priključil v soboto, Omoregie pa v četrtek. Od vijoličastega dresa sta se poslovila Jean-Claude Billong kot novi član Beneventa in Or Inbrom, s katerim je dogovor o posoji iz Genta končan.

Po uvodnih dneh in treningih v Mariboru bo v ponedeljek sledila prva selitev ekipe v Moravske Toplice, kjer bodo vijoličasti ostali do prihodnje sobote. Nato se bodo vrnili v domače okolje, osrednji del priprav pa bodo med 29. januarjem in 11. februarjem tradicionalno opravili v turškem Beleku.

V pripravljalnem obdobju bodo odigrali kar enajst tekem. Pet jih bo v Turčiji, prizorišča uvodnih in zaključnih testov med treningi v domačem okolju pa bodo potrjena naknadno, kar bo odvisno od vremenskih razmer. Njihovi tekmeci bodo ZTE, Nafta, Haladas, Weiz, Vojvodina, Sigma Olomouc, Šerif, Oleksandrija, Zenit, Celje in Allerheiligen.

Igralcem ni treba veliko govoriti
"Kot med prejšnjim zimskim premorom je bil najprej na vrsti popoln počitek, potem pa smo pripravili program dela v dveh skupinah. Tisti, ki so manj igrali, so začeli prej. Po tako uspešni sezoni je bilo prijetno uživati v prostih dnevih, potem pa je že ustrezal trening. Za nadaljevanje sezone si želim, da bodo fantje zadovoljni in kot taki opravljali svoje naloge, da čim prej pridemo v formo. Vsi fantje vedo, kaj jih čaka v smislu borbe za moštvo in že zdaj so na dovolj visoki ravni, ne da bi jim kaj pretirano govorili. Danes začnemo z nogometom,"
je še dejal Milanič.

Enomesečni počitek je bil dovolj dolg, da so po napornem jesenskem delu, ki je pobral veliko moči, igralci in člani strokovnega vodstva na tradicionalno skupno večerjo z uvodnim druženjem v torek zvečer prišli polni energije. Prisrčni pozdravi in pogovori o počitnicah so bili le uvod za zimske priprave z željami po uspešni pomladi, ko bodo branili vodstvo v Prvi ligi Telekom Slovenije in poskušali ubraniti lanski naslov prvaka.
Zahović še ne sme v dvoboje
Trije nogometaši bodo še naprej delali po prilagojenem programu. "Aleksander Rajčević po operaciji še ni pripravljen za največje napore, upam, da bo hitro z nami v polnem obsegu. Denis Šme je oddelal veliko treningov, zagotovila zdravnikov so, da je zdrav, a bomo previdni in ga bomo v uvodnem tednu še nekoliko "prišparali". Luka Zahović pa ima še zmeraj prepoved od zdravnikov, do 26. januarja, ko ima naslednjo kontrolo, ne sme v dvoboje. Treniral bo z nami ves čas, v delu, ko bo prisotna kontaktna igra, pa ne bo sodeloval,” je pojasnil Milanič.

Glede stanja na tehtnici ni bilo zapletov, je optimalno in brez negativnih presenečenj. Zdaj se že tako dobro poznamo in se zavedamo, da je vsak odvečen kilogram potem moteč.

Darko Milanič
Milanič, Vrhovec in Doumbia ob začetku priprav Maribora