Maribor želi tako kot lani v zadnji krog kvalifikacij Lige prvakov, čaka pa ga težko delo, saj je Apoel ekipa z veliko izkušnjami. Foto: BoBo
Maribor želi tako kot lani v zadnji krog kvalifikacij Lige prvakov, čaka pa ga težko delo, saj je Apoel ekipa z veliko izkušnjami. Foto: BoBo
Aleksander Rajčević
Aleksander Rajčević: "Upam, da jim bomo vcepili naš način igre in da bomo domov prišli s čim boljšim izidom." Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Na tekmo 3. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, ki bo v sredo ob 19. uri, so vijoličasti odšli prepričani, da lahko s svojo mladostjo in zagnanostjo naredijo velik korak proti zadnjemu krogu kvalifikacij. Zaradi daljšega potovanja in prilagajanja na razmere z večjo stopnjo vlage so na prizorišče odšli že dva dni pred tekmo, tako da so z mariborskega letališča v Larnaco poleteli danes dopoldne. Na letalu ni bilo trenerja Anteja Čačića, ki bo zaradi smrti v družini v Nikozijo poletel v torek iz Zagreba.

Zdržati bo treba uvodni nalet tekmeca
Apoel je izkušeno moštvo s povprečjem skoraj 30 let, Maribor pa zato telesno bolje pripravljen, je prepričan Željko Filipović: "Zdržati bomo morali uvodni nalet 20, 25 minut, ko bodo na krilih navijačev skušali pritisniti. Ta pritisk moramo prenesti, se ubraniti, nato pa bomo sami skušali igrati svoj način igre. Glavno je, da odigramo pravo moško tekmo. Da naredimo dober rezultat, ker vemo, da bomo potem pred domačimi gledalci naredili vse, da se uvrstimo naprej. Ustrezal bi nam remi z golom, ker vemo, da nas je doma težko premagati."

Tekmo na stadionu, ki sprejme kar 22.860 gledalcev, bodo sodili Ukrajinci Sergij Bojko, Volodimir Volodin in Oleg Plužnik. Povratna tekma bo v torek, 6. avgusta, ob 20. uri. Predprodaja vstopnic že poteka, cena je 6 do 15 evrov.


Mariboru ustreza, da je v podrejenem položaju

Mariborski nogometaši priznavajo, da o tekmecu za zdaj še ne vedo veliko, a bodo do tekme dobili vse potrebne informacije. "Ne poznam veliko igralcev, a se moramo dobro pripraviti, saj gre za dobro moštvo. Po pisanju njihovih časnikov so dobili ugoden žreb, nam pa je zmeraj ustrezalo, da smo bili v podrejenem položaju. Upam, da nas bodo podcenjevali, da bomo imeli lažje delo in da jih lahko presenetimo. Upam, da jim bomo vcepili naš način igre in da bomo domov prišli s čim boljšim izidom," je dejal branilec Aleksander Rajčević.

Pred 11 leti Apoel že izločil Maribor
Čeprav so se "vijoličasti" v žrebu 3. predkroga ognili Baslu, Steaui in Partizanu - Legia je bila po ugledu in koeficientu sicer najugodnejši nasprotnik - seveda ni dvoma, da je favorit dvoboja ciprski prvak. Apoel je to Mariboru nekoč že dokazal - pred 11 leti so Štajerci v 2. predkrogu Lige prvakov doma premagali Ciprčane z 2:1, a nato na povratni tekmi izgubili s 4:2.

Liga prvakov - 3. predkrog, prve tekme

PRVAKI, sreda ob 19.00:
APOEL - MARIBOR
Povratna tekma bo v torek, 6. avgusta, ob 20.00.

Torek:
ŠAHTAR KARAGANDI/KAZ - SKËNDERBEU (ALB)
AUSTRIA DUNAJ - HAFNARFJÖRDUR (ISL)
NOMME KALJU (EST) - VIKTORIA PLZEN
DINAMO TBILISI - STEAUA
BASEL - MACCABI TEL AVIV
DINAMO ZAGREB - ŠERIF (MOL)

Sreda:
MOLDE - LEGIA VARŠAVA
LUDOGOREC RAZGRAD - PARTIZAN
CELTIC - ELFSBORG

NEPRVAKI, torek:
NORDSJAELLAND - ZENIT
PAOK - METALIST HARKIV
PSV EINDHOVEN - ZULTE WAREGEM
LYON - GRASSHOPPER (ŠVI)

Sreda:
SALZBURG - FENERBAHČE