Marcos Tavares bo ob Robertu Beriću glavna nevarnost za vrata Lazia. Foto: BoBo
Marcos Tavares bo ob Robertu Beriću glavna nevarnost za vrata Lazia. Foto: BoBo
Maribor odšteva ure do obračuna z Laziem
Mariborčani trenirali na rimskem Olimpicu
Maribor želi nadaljevati niz neporaženosti
Dvakrat 4:0 razveselilo celo zategnjenega Erikssona

Vijoličasti so na drugo tekmo Evropske lige odpotovali z zvrhano mero optimizma. Kako tudi ne. V septembru so dobili vseh šest tekem, med drugim tudi proti Panathinaikosu (3:0) in so v družbi evropskih velikanov celo na prvem mestu. Zavedajo se, da bodo Rimljani najtežja preizkušnja do zdaj, a se želijo s 100. evropske tekme v klubski zgodovini vrniti neporaženi.

Pred 12 leti dvakrat 0:4
Z Laziom ima Maribor slabe izkušnje. Pred več kot desetletjem je v Ligi prvakov dvakrat izgubil s 4:0, vendar je zgodba zdaj povsem drugačna. Lazio je imel takrat ekipo polno zvezdnikov (Nedved, Stanković, Salas, Nesta, Mancini, Veron, Mihajlović ...) in je v tisti sezoni po 26 letih spet osvojil italijansko prvenstvo.

Cvijanović si želi dva zadetka
"Vem kaj in kdo je Lazio. Čaka nas težkih 90 minut, a naredili bomo vse, da iztržimo vsaj točko, čeprav tudi zmage ne izključujemo. Želimo si doseči gol, morda dva, videli bomo, kam nas bo to pripeljalo. Gre za veliko ekipo, a mi smo se tega pritiska, ko smo uvodne minute na gostovanjih igrali slabo, do zdaj že otresli. Za nami je fantastičen september in na krilih teh predstav si želimo leteti tudi tokrat," je pred tekmo dejal Goran Cvijanović.

Milanič opozarja na posest žoge
Milanič ne bo mogel računati na še vedno poškodovanega Nejca Potokarja in kaznovanega Arghusa, medtem ko so ostali igralci nared. "Po imenih so dobra ekipa, če bo tako tudi na igrišču, bomo lahko povedali jutri. So napadalni, veliko se jih vključuje v napad. V trenutku, ko bomo vzeli žogo, bomo morali igrati. To se morda sliši preprosto, a ni. Ogledali smo si njihove tekme, nasprotnika ogrožajo iz protinapadov, zadnja linija pa stoji zelo skupaj, hitro se povleče nazaj, s čimer tekmecem ne dovolijo globine. Morali bomo biti pazljivi in zaključiti, če se bo za to pokazala priložnost, morda tudi iz drugega plana," je dejal Milanič.

Na Olimpicu tudi 200 mariborskih navijačev
Tekmo na olimpijskem stadionu, kjer bo Mariborčane spodbujalo kakih 200 navijačev, bodo sodili Poljaki Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki in Tomasz Listkiewicz. Začela se bo ob 19. uri s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju. Na drugi tekmi skupine bo ob isti uri Panathinaikos gostil Tottenham Hotspur.

SKUPINA J, 2. krog

Četrtek ob 19.00:
LAZIO - MARIBOR

PANATHINAIKOS - TOTTENHAM

Lestvica:                         
MARIBOR           1  1 0 0  3:0  3
LAZIO             1  0 1 0  0:0  1
TOTTENHAM         1  0 1 0  0:0  1
PANATHINAIKOS     1  0 0 1  0:3  0
Maribor odšteva ure do obračuna z Laziem
Mariborčani trenirali na rimskem Olimpicu
Maribor želi nadaljevati niz neporaženosti
Dvakrat 4:0 razveselilo celo zategnjenega Erikssona