Kylian Mbappe bo z Neymarjem sestavljal napada Parisa SG-ja. Foto: Reuters
Kylian Mbappe bo z Neymarjem sestavljal napada Parisa SG-ja. Foto: Reuters

Mladi zvezdnik, ki je Monaco v prejšnji sezoni popeljal do prvega naslova francoskih prvakov po 17 letih, je eden najbolj vročih nogometašev letošnjega poletnega prestopnega roka, saj so se zanj zanimali tudi pri Realu, Barceloni in Manchester Cityju. A 18-letni napadalec bo po poročanju medijev ostal v Franciji in na jezo privržencev Monaca prestopil k največjemu tekmecu Parisu Saint Germainu. Pri tem je pomembno vlogo odigral tudi Mbappejev oče, ki je prepričal vodstvo Monaca, da fantu pustijo zapustiti klub.

Dortmundska Borussia je zavrnila 100 milijonov evrov vredno ponudbo Barcelone za prestop Ousmana Dembeleja. 20-letni Francoz je sicer v četrtek brez opravičila manjkal na treningu Borussie in s tem razjezil vodstvo kluba.

Francoski podprvak bo na Parku princev Kyliana Mbappeja uradno predstavil v ponedeljek. Gre za drugi največji prestop v zgodovini nogometa, potem ko je pred dnevi za 220 milijonov evrov odškodnine Paris SG v svoje vrste zvabil tudi Brazilca Neymarja. A Parižani se še ne nameravajo ustaviti, saj si želijo iz Atletica pripeljati slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka. Odškodnina bi bila vsaj 100 milijonov evrov.